ترامپ: با پوتین خیلی درباره ایران صحبت کردم
- خبرنگار: رهبران روسیه و ایران به پکن میرن تا در مورد برنامههای هستهای صحبت کنند؟
- دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا: خوب شاید آنها در مورد برنامههای غیرهستهای صحبت کنن، شاید آنها در مورد کاهش تنش تسلیحات هستهای صحبت میکنند، من در موردش با رئیسجمهور پوتین خیلی صحبت میکردم، اگر انتخابات ۲۰۲۰ تقلب نمیشد، میتونستیم کاری کنیم.
ایران و روسیه به دنبال نظم جهانی چندقطبی
اندیشکده آمریکایی جیمز تاون: ایران و روسیه در ۱۷ ژانویه توافق جامعی را امضا کردند که چارچوبی برای گسترش همکاریها در زمینههای مختلف از جمله تجارت، نظامی و سیاست خارجی فراهم میکند. این توافق به کاهش وابستگی به دلار آمریکا و توسعه یک سیستم پرداخت جایگزین بین دو کشور اشاره دارد. روسیه همچنان از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین استفاده میکند و احتمال انتقال موشکهای بالستیک نیز وجود دارد. تنشها بین ایران و روسیه بر سر دالان زنگزور ادامه دارد، چرا که این مسیر میتواند دسترسی ایران به ارمنستان را محدود کند و نفوذ ترکیه را افزایش دهد. برخلاف توافق روسیه و کره شمالی، این پیمان شامل تعهدات دفاعی متقابل نیست. دو کشور برای حفظ انعطافپذیری خود از اتحاد رسمی اجتناب میکنند. روسیه از ادعاهای امارات بر جزایر سهگانه ایران حمایت کرده و درگیری مستقیم با اسرائیل را به نفع ایران نخواهد پذیرفت. این توافق نشان میدهد که تهران و مسکو ضمن مخالفت با نظم تحت رهبری غرب، از تعهدات الزامآور اجتناب کرده و شراکت خود را به صورت عملگرایانه مدیریت میکنند.
واکنش پوتین و زلنسکی به پیشنهاد آتش بس ۳۰ روزه با اوکراین
- پوتین، رئیسجمهور روسیه: موضوع آتشبس خوب است به شرطی که به صلح طولانی منجر شود. سوالاتی وجود دارد که نیاز به پاسخ دارند. اگر با واشنگتن در زمینه انرژی به توافق برسیم، گاز روسیه را به اروپا باز خواهیم گرداند.
- زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین تصریح کرد که تبادل اسرا و آتش بس غیر مشروط ۳۰ روزه میتواند زمینهساز اقدامات سریع اولیه جهت رسیدن به صلح عادلانه و پایدار باشد.
بیماری روانی نتانیاهو و خانوادهاش
ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق اسرائیل: چیزی که قابل درمان نیست بیماری روانی نخستوزیر، همسر و پسرش است؛ در شرایط عادی هر روانپزشکی که وجدان داشته باشد، دستور بستری شدن آنها را در آسایشگاه روانی میدهد.
اعتراف به اقتدار حزب الله
«آویخای شتیرن»، شهردار کریات شمونه: ما به مدت یک سال و نیم مجبور به آوارگی شدیم، اما بیفایده بود، چراکه در نهایت دقیقاً به همان شرایط سابق بازگشتیم. در کوتاهمدت، شاید اقداماتی انجام دادیم؛ روستاهای نزدیک مرز را ویران کردیم و به حزب الله آسیب زدیم، اما آیا تهدید را کاملاً از بین بردیم؟ نه. حزب الله هنوز پابرجاست، هرچند ضربهای سخت خورده، اما بدون شک بهبود خواهد یافت.
بحرانی که هیچ کس در اسرائیل از آن صحبت نمیکند
«یوسی یهوشع» تحلیلگر صهیونیست در مصاحبه با روزنامه عبری یدیعوت آحارانوت: ارتش اسرائیل در شرایط بیسابقهای از تنش قرار دارد و فشار آن در جامعه محسوس است. سربازان دائمی کمتر به خانه بازمیگردند و تمرینات متوقف شده تا فشار بر سربازان ذخیره که بارها فراخوانده شدهاند، کاهش یابد. فرسودگی در یگانهای رزمی و پشتیبانی به بحرانهای شخصی، فروپاشی خانوادهها و ورشکستگی کسبوکارها منجر شده است. فرماندهان ارتش از صحبت علنی درباره این بحران خودداری میکنند تا دشمن از وخامت اوضاع مطلع نشود. رهبری سیاسی، از جمله نتانیاهو، از جدیت مشکل آگاه است، اما وقایع ۷ اکتبر نتوانسته تغییری در رویکرد دولت ایجاد کند. این نشان میدهد بحرانهای داخلی و نظامی همچنان بدون راهحل اساسی ادامه دارد.
کلید خوردن پاکسازی پنتاگون با اخراج سه فرمانده ارشد
وبگاه تحلیلی «REPUBLIC» گزارش داد که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، رئیس ستاد مشترک ارتش، رئیس عملیات دریایی و معاون رئیس ستاد نیروی هوایی را اخراج و پیام روشنی را ارسال کرد که دولت او، «آمادگی جنگی» را بر آنچه او و متحدانش به عنوان ابتکارات تکثّر موسوم به "بیدار" (woke) میبینند، اولویت میدهد. این اخراج ناگهانی پس از ماهها حدس و گمان بر این مبناست که ترامپ در حال آماده سازی برای پاکسازی ارتش از رهبرانی است که به نظر او سیاستهای «مترقی» را به قیمت تضعیف «توانایی جنگی» پذیرفته و به اجرا گذاشتهاند.