۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۲/۲۶
1403/12/26

رصد داخلی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۵۲۲

پیشنهاد به پزشکیان برای تغییر کابینه

رئیس دفتر رئیس دولت اصلاحات پیشنهاد تغییر چند تن از اعضای کابینه را به پزشکیان داد. محمدعلی ابطحی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «آقای پزشکیان عزیز، در سخنانتان گلایه از همکارانتان دیده می‌شود. ما هم که بیرون هستیم بزرگترین آسیب پذیری دولت شما را عدم انسجام می‌بینیم. هر کس به فکر خودش هست. پیشنهاد می‌کنم در این تعطیلات عید کمی شخصاً بررسی کنید بعد از تعطیلات در یک کار شجاعانه به نفع مردم چندین نفر از اعضای کابینه تان را تغییر بدهید. افرادی از جنس خودتان بیاورید دلسوز و راهگشا و اهل کار تیمی». / شرق

واکنش لاریجانی به نامه ترامپ

به گزارش روزنامه آرمان‌امروز، علی لاریجانی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در تمدن امروز غرب، فریب و خدعه امر متعارفی است؛ اینکه کلاه‌برداری کنند زرنگی و سیاست ورزی محسوب می‌شود. رئیس‌جمهور اسبق آمریکا درخواست مذاکره کرد، نامه نوشت و گفت می‌خواهیم مسئله را حل کنیم؛ چند سال هم مذاکره شد تا به توافق رسیدیم؛ ترامپ به نقض آن افتخار کرد. ترامپ می‌گوید من رئیس‌جمهور صلح هستم، باور می‌کنید؟ شما نقض عهد کردید، چطور آرامش برای جهان ایجاد می‌کنید؟ اگر الفاظ ترامپ درباره صلح محتوای واقعی داشته باشند، یک تغییر مهم در تاریخ آمریکاست. بعید می‌دانیم کسی به الفاظ ترامپ اهمیت دهد، مگر اینکه ثابت کند. خاصیت صلح در این است که آرامش اجتماعی ایجاد می‌کند، معنا دارد کسی تابلوی صلح بلند کند و ملت‌ها را تهدید کند؟

پیشنهاد اُکازیون حجاریان برای بردگی مردم ایران!

سعید حجاریان، از تئوریسین‌های اصلاح طلب در وبسایت مشق نو نوشت: ایران با برآمدن انقلاب اسلامی مواجهه شد. انقلابی که نه می‌توان آن را توطئه نامید، و نه محصول یک توافق بلکه باید آن را به‌مثابه جنبشی ضدسیستمی تفسیر کرد که بازیگران سیستم جهانی با جهت‌گیری گفتمانی و ماهیت آن همراه نبودند. این ساختار جدیدالتأسیس دو راه پیش‌رو داشت؛ تداوم جنبش ضد سیستم جهانی، همگونی با سیستم جهانی. با تأسف راه انتخابی، جز در برخی نقاط انقطاع، تداوم روش جنبشی با هدف رویارویی با سیستم جهانی بوده و با اقدامات منطقه‌ای و نهضتی و جنبشی به‌پیوست مسائل گفتمانی قوام یافته است. این ماهیت ضد سیستمی، شاید در موارد و مقاطعی به‌مثابه اجزای دکترین بازدارندگی تعریف و تفسیر شده باشد، اما نه تنها واجد این خاصیت نبوده بلکه ما را به‌سرعت از مزایای سیستم جهانی محروم کرده است. چنانکه مشاهده می‌شود به‌واسطه انقطاع از مدار سیستم جهانی و کاهش توان چانه‌زنی ایران بر نقش حداقلی کشور ما در زنجیره ارزش منطقه‌ای و جهانی و پیمان‌های تجاری- اقتصادی توافق شده است؛ اما این تنها عارضه برون‌افتادگی از سیستم جهانی نبوده و متأسفانه عناصری کلیدی مانند «رقابت»، «مالکیت»، «لیاقت‌سالاری»، «دولت چابک» و… نیز به محاق رفته‌اند و پیوسته بر آسیب‌ها و خسارت‌ها می‌افزایند.

اعتراف اصلاح‌طلبان به عدم گره‌گشایی FTAF

محمد وکیلی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب به اعتماد گفت: لوایح پالرمو و CFT تاثیر بسیاری در بهبود روابط مالی ما با کشور‌هایی دارد که در روابط با ایران حسن نیت دارند، این لوایح نظام بانکی و تجار ایرانی را کمک می‌کنند که دچار خودتحریمی نشود. با توجه به فشاری که وجود دارد و با توجه به اینکه هنوز گشایش‌هایی در توسعه روابط ایران با جهان ایجاد نشده، فکر نمی‌کنم تصویب آن باعث تامین منافع حداکثری ایران شود. در شرایطی که ترامپ فعلاً زبان تهدید را به عنوان زبان مورد نظر در ارتباط با ایران برگزیده پیوستن به FATF در شرایط فعلی چندان راهگشا نخواهد بود البته تصویب پالرمو و CFT اقدام مناسبی است که به ایران کمک می‌کند و پالس مناسبی به فضای پیرامونی ارسال می‌کند.

روغنکاران چرخ توسعه بدون عدالت، مدعی رفاه عمومی شدند!

روزنامه جوان نوشت: طرفداران منش «له شدن فقرا برای رشد کردن و فربه شدن گروه‌های خاص»، با نقل‌قول‌های وارونه به دنبال سفیدشویی نتایج اسفبار سه دهه سیاست‌های اشتباه‌شان بر اقتصاد و ساختار اقتصادی ایران هستند. مسعود روغنی زنجانی، رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه، اخیراً با ذکر خاطره‌ای شخصی و بدون ذکر مستند مدعی شده است که رهبر معظم انقلاب با رفاه عمومی مخالف بوده است! روغنی که خودش یکی از سردمداران ضدرفاه در ایران است، برای توجیه این گفته خود، ادعای مضحک‌تر دیگری را هم به رهبر معظم انقلاب منتسب کرده است: «رفاه مردم را بی دین خواهد کرد!» این در حالی است که هم مستندات غیرقابل انکار تاریخی، هم فقه اسلامی و هم اظهارنظر‌های صریح شخصیت‌های مختلف، کذب بودن ادعای روغنی و اتفاقاً صادق بودن نقیض این روایت کذب را تأیید می‌کند. این روغنی و هم‌مسلکان او بوده‌اند که رفاه را از ایران دور کردند.

گزارش خطا