۱۱:۲۶
۱۴۰۴/۰۱/۱۸
1404/01/18

رصد داخلی

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۵۴۷

دلایل ایران برای مذاکره غیرمستقیم

روزنامه همشهری نوشت: سرلشکر محمدباقری، رئیس ستادکل نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز به‌درستی تصریح کرده است، پاسخ ایران به پیام رئیس‌جمهور آمریکا صراحتاً ناظر بر بدعهدی‌های مکرر این کشور در عرصه بین‌الملل بوده است. در این پاسخ یادآوری شده که آمریکا از سابقه‌ای تاریک در نقض تعهدات و بی‌اعتنایی به اصول حقوقی و اخلاقی در توافقات بین‌المللی برخوردار است و بنابراین نمی‌توان بار دیگر به وعده‌های آن اعتماد کرد. در چنین فضایی، جمهوری اسلامی ایران با تکیه بر منطق سیاسی و درایت راهبردی، بر آن است تا پیش از هرگونه تحول عمده در عرصه گفت‌و‌گو، ابتدا ارزیابی دقیقی از میزان عزم و جدیت طرف آمریکایی در مسیر توافق انجام دهد. در صورتی که در روند مذاکرات غیرمستقیم نشانه‌هایی از حسن‌نیت و اراده واقعی برای رسیدن به تفاهم از سوی آمریکا مشاهده شود، چه‌بسا تغییراتی در نوع رویکرد مذاکراتی ایران نیز رخ دهد؛ اما در شرایط فعلی، گزینه «مذاکره غیرمستقیم» تنها گزینه واقع‌بینانه، عقلایی و متناسب با شأن جمهوری اسلامی به‌حساب می‌آید.

تاکنون هیچ دوره مذاکراتی برگزار نشده است

به گزارش مشرق، سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در نشست کمیسیون امنیت ملی مجلس جهت ارائه گزارش درباره آخرین وضعیت سیاست خارجی و موضوع مذاکرات ایران و آمریکا حاضر شده بود، در حاشیه این نشست در خصوص آخرین وضعیت روند مذاکرات با آمریکا، گفت: ما دیدگاه‌مان را اعلام کردیم لذا اهل دیپلماسی و مذاکره هستیم، اما غیرمستقیم البته باید اذعان کرد که تاکنون هیچ دوره مذاکراتی برگزار نشده است.

دیدگاه لاریجانی نسبت به اسنپ بک

علی لاریجانی، مشاور رهبر معظم انقلاب و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفت‌وگویی تصویری عنوان کرد: ما دنبال طراحی روابط خوب با دیگر کشور‌ها هستیم. در منطقه به دنبال این نیستیم که فقط ما قدرتمند باشیم، می‌خواهیم کل منطقه قدرتمند باشد؛ بنابراین گفت‌و‌گو‌های ما حول موضوعات مختلف باید شکل بگیرد چه در شرق و چه در غرب. مسئله هسته‌ای را هم باید حتماً حل کرد. این مسئله راه حل دارد و به نظرم می‌توان از راه‌های گفت‌و‌گو این موضوع را حل کرد. امیدواریم دولت آقای پزشکیان از فعال شدن اسنپ بک جلوگیری کند. البته من جای آن‌ها نیستم، اما باید تلاش کنند که بشود.

کسادی کاسبی براندازی

روزنامه وطن‌امروز نوشت: اپوزیسیون ایران در مقایسه با پاییز ۱۴۰۱ به‌شدت تحلیل رفته است. قطع بودجه‌ها، ناکامی در جلب حمایت داخل ایران و اختلافات داخلی، این جریان را به مجموعه‌ای پراکنده تبدیل کرده است. در این میان، نقش رضا پهلوی و سلطنت‌طلبان در تشدید تفرقه غیرقابل‌انکار است. ربع پهلوی از کنفرانس مونیخ اخراج شد، این اتفاق، که به تمسخر او توسط رقبا در ایکس منجر شد، نشان داد اصرار پهلوی بر رهبری خودخوانده، حتی در عرصه بین‌المللی، به انزوای او و حامیانش انجامیده است. حتی در میان خود سلطنت‌طلبان، انسجام وجود ندارد. ماجرای اخیر فخرآور و فایل صوتی جعلی، به جدالی داخلی تبدیل شد و نشان داد حامیان پهلوی نیز قادر به حفظ وحدت نیستند. این تقابل‌ها، ظرفیت اپوزیسیون برای اثرگذاری را به صفر رسانده است.

اطرافیان پزشکیان نمی‌گذارند وزیر اقتصاد معرفی شود

به گزارش خبرگزاری الف، عباس گودرزی، سخنگوی هیات‌رئیسه مجلس درباره معرفی گزینه وزارت اقتصاد از سوی رئیس‌جمهور به مجلس گفت: برابر اصل ۱۳۵ قانون اساسی رئیس جمهور باید ظرف ۳ ماه گزینه خود را به مجلس معرفی کند. ما تاکید می‌کنیم هر چه زودتر این کار انجام شده و گزینه مورد نظر معرفی شود. مجلس آمادگی دارد که در اسرع وقت بررسی‌های خود را انجام و اعلام نظر کند. البته اطرافیان پزشکیان نمی‌گذارند او کارش را انجام دهد و گزینه خود را معرفی کند و گرنه برای پزشکیان این مسئله حل شده است. اطرافیانی هستند که هیچ اعتقادی به وفاق ندارند و از هر فرصتی استفاده می‌کنند تا به تعامل دولت و مجلس خدشه وارد شود.

نماینده مجلس خواستار ساختن سلاح هسته‌ای شد

محمد قسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس و عضو کمیسیون برنامه و بودجه در جلسه علنی مجلس شورای اسلامی در تذکری گفت: امسال لازم است با تدبیر و عقلانیت انقلابی مسیری انتخاب شود که هم منافع ملی تضمین گردد و هم استقلال و غرور ملی و دینی مان با خدشه مواجه نشود. پرهیز از درگیری نظامی شرط عقل و منطق است، اما زیاده خواهی استکبار جهانی به گونه‌ای است که راهی جز این مسیر را باقی نمی‌گذارد؛ مگر اینکه ابزار مقابله با زورگویی و زیاد خواهی آنان را در دست داشته باشیم. دانش هسته‌ای با این همه هزینه‌ای که برای کشور داشته است باید در همه جا به کمک بیاید خصوصاً در امنیت که امروز باید دانش هسته‌ای ما را به شرایط برابر برای مذاکره برساند.

انتقاد یک مرجع تقلید از "پول‌بازی" برخی بانک‌ها

آیت ا... نوری همدانی، از مراجع عظام تقلید اخیرا طی سخنانی در جمع برخی از فضلای حوزه علمیه گفته است: نباید با پول، پول خلق کرد که متأسفانه اکنون برخی بانک‌ها این‌چنین عمل می‌کنند. باید با پول، در تولید سرمایه‌گذاری کرد. بنده خوشحال شدم که رئیس‌جمهور محترم گفتند نمی‌گذارند شعار سال بر زمین بماند. بله، باید سرمایه‌گذاری را تقویت کرد و این شعار را که دقیقاً کارشناسی شده است، عملیاتی نمود. حذف ربا از بانک‌ها آرزوی ماست. این فعل حرام، زندگی و سرمایه بسیاری از مردم را نابود کرده است. نقد و اشاره آیت ا... نوری همدانی به ماجرای شوم بنگاه داری بانک‌ها و قضیه "درآمدزایی مشاع" آنهاست. مقوله‌ای که با ذات فعالیت‌های بانکی در نظام اسلامی در تعارض است، اما برخی بانک‌ها طی دهه‌های اخیر به آن دست یازیده‌اند و البته احساس خوبی هم از این کار دارند!

گزارش خطا