آیا ایران امتیازی در مذاکرات داده؟
- شبکه العربیه: ایران امتیازی نداده و نشان داده که آماده گفتوگو است.
- شبکه الجزیره: عقبنشینی آمریکا در خصوص برنامه هستهای، موشکی و نفوذ سیاسی ایران در منطقه.
- شبکه العربی: ترامپ خود میدانست که امکان تحقق توقعات بالا در مذاکرات وجود ندارد.
- شبکه اسکاینیوز: به محض آغاز این مذاکرات در مسقط، اسرائیل سه بار شکست خورد.
- شبکه کان و شبکه 12 اسرائیل: درحالی که ایران به اندازه شش بمب هستهای مواد غنی شده در اختیار دارد، باید گفت انتظار نتانیاهو برای لیبی سازی برنامه هستهای ایران واقعی به نظر نمیرسد و چنین چیزی امکان ندارد.
اطلاع رسانی مذاکرات مسقط برای رژیم صهیونیستی
وبگاه آمریکایی «آکسیوس» گزارش کرد که آمریکا، اسرائیل را در جریان جزئیات این مذاکرات قرار داده است. بر اساس این گزارش، «استیو ویتکافدر دیداری با وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی ران درمر، نتایج دور نخست گفتوگوها با مقامهای ایرانی را به اطلاع آنها رساند. این اطلاعرسانی در شرایطی صورت گرفته که رژیم صهیونیستی به دنبال فضاسازی علیه جمهوری اسلامی ایران است و طبق گزارش آکسیوس، تلآویو از کاخ سفید خواسته است تا در صورت شکست دیپلماتیک، گزینه نظامی علیه ایران را در نظر بگیرد. از سوی دیگر، جمهوری اسلامی طبق پیشینه ایالات متحده آمریکا، چندان در خصوص مذاکرات خوشبین نیست و برخی نگران هستند که حتی اگر توافقی حاصل شود، آمریکا مجدداً مانند سال ۲۰۱۸ از آن خارج شود؛ موضوعی که سایه بیاعتمادی را بر مذاکرات جدید افکنده است.
اعتراف به قدرت ایران
روزنامه انگلیسی تایمز نوشت: مذاکرات مجدد واشنگتن و تهران در مسقط هرگز قرار نبود به پیشرفت بزرگی منجر شود. طرفین مذاکرات را مثبت ارزیابی کردند و بنا شد دور دوم نیز برگزار گردد. واقعیت آن است که ایران آنقدر مستحکم است که یک حمله نظامی نمیتواند تأسیسات هستهای آن را نابود کند. اگر دو طرف بخواهند پیشرفتی داشته باشند، باید سرعت بگیرند.
اهداف ایران از مذاکرات
روزنامه صهیونیستی جرزالم پست نوشت: ایران تلاش دارد نشان دهد که همچنان خواهان بازگشت به روند دیپلماتیک و اعتمادسازی است، بهویژه پس از تجربه برجام و خروج یکجانبه آمریکا از آن. تمایل ایران به ادامه مذاکرات نهتنها از منظر اقتصادی و لغو تحریمها بلکه به دلیل شرایط پیچیده منطقهای و ائتلافهای جدید جهانی است. برخی تحلیلگران معتقدند که تهران تلاش دارد از فضای مذاکره برای باز کردن کانالهای ارتباطی جدید با غرب بهرهبرداری کند و جایگاه خود را در تحولات منطقهای بازتعریف کند. این مذاکرات ممکن است آغازی برای بازسازی روابط پرتنش تهران و واشنگتن باشد. گرچه مسیر پیچیده است، اما نشانهها از هر دو طرف نشان میدهد که تمایل برای حلوفصل دیپلماتیک وجود دارد.
دومین شکست آمریکا در برنامه توسعه موشکهای هایپرسونیک
اوراسیا تایم نوشت: نیروی دریایی آمریکا برنامه موشک هایپرسونیک HALO را که بخشی از طرح جنگافزاری ضدسطحی بود، به دلیل محدودیتهای بودجهای و چالشهای فنی لغو کرد. این موشک قرار بود با سرعت بالا و برد بلند، از جنگندهها برای هدف قرار دادن کشتیهای دشمن استفاده شود. این لغو پس از توقف برنامه ARRW نیروی هوایی، که به دلیل ناکامیهای فنی کنار گذاشته شد، دومین شکست در حوزه تسلیحات هایپرسونیک آمریکا محسوب میشود. نیروی دریایی حالا بر ارتقای موشک LRASM و توسعه موشک B 174 AIM- تمرکز کرده که دقت و قابلیت اطمینان بیشتری دارند، هرچند سرعت کمتری نسبت به طرحهای هایپرسونیک ارائه میدهند. این تغییر نشاندهنده رویکرد محتاطانهتر آمریکا در برابر رقبایی مثل چین و روسیه است که در تسلیحات هایپرسونیک پیشرفتهایی داشتهاند.
نتایج نامطلوب تعرفهها از دید مردم آمریکا
نظرسنجی شبکه سیبیاس نشان میدهد اکثر آمریکاییها معتقدند ثروتمندان و شرکتهای بزرگ بیشترین سود را از سیاست تعرفهای دونالد ترامپ خواهند برد. ۷۵ درصد از پاسخدهندگان گفتند افراد ثروتمند و ۷۱ درصد معتقدند تنها شرکتها منتفع میشوند، اما تنها ۵۰ درصد به سود صنعت خودرو و ۴۲ درصد به نفع خانوادههای کارگری اعتقاد دارند. همچنین، ۴۹ درصد گفتند سیاستهای ترامپ آنها را فقیرتر کرده، در حالی که فقط ۲۱ درصد بهبود مالی احساس میکنند. این نتایج میتواند برای جمهوریخواهان نگرانکننده باشد، بهویژه با سازماندهی دموکراتها برای انتخابات میاندورهای.
ماسک قدم قدم اشتباه میکند و عقب مینشیند
ایندیپندنت انگلیسی نوشت: ایلان ماسک، رئیس دپارتمان بهرهوری دولت، اعلام کرد که هدف اولیه کاهش یک تریلیون دلاری هزینههای دولت به ۱۵۰ میلیارد دلار کاهش یافته است. او این رقم جدید را در جلسهای با کابینه دونالد ترامپ مطرح کرد. با این حال، تحلیل نیویورک تایمز نشان میدهد حتی این هدف نیز با توجه به خطاهای بزرگ در گزارشهای DOGE غیرواقعی است. وبسایت DOGE، موسوم به «دیوار رسیدها»، پسانداز ۱۵۰ میلیارد دلاری را نشان میدهد، اما پر از اشتباه است. برخی خطاها، مانند سه برابر شمردن پساندازها یا اشتباه میلیون با میلیارد، اصلاح شده، اما دیگر خطاها باقی ماندهاند.
ادعای نتانیاهو درباره آزادی یکباره ۱۰ اسیر صهیونیست
رسانههای صهیونیستی گزارش دادند که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم تروریستی اسرائیل به خانواده ایتان مور گروگان گفته است که مذاکرات کنونی مبادله اسرا بر آزادی یکباره ۱۰ اسیر در نوار غزه متمرکز است. این گزارش حاکی از آن است که میانجیها در حال حاضر در مراحل پایانی پیشنویس توافق آتشبس هستند و آمریکا به دنبال دستیابی به توافق قبل از پایان ماه جاری است.
چگونه ارتش چین بی سر و صدا کنترل اقیانوس آرام را به دست می آورد؟
هفته نامه نیوزویک نوشت: چین بهتدریج با ساخت دهها بندر، فرودگاه و پروژههای ارتباطی در اقیانوس آرام، نفوذ نظامی خود را گسترش داده است. این پروژهها، که ظاهراً غیرنظامیاند، «گرههای استراتژیک» دو منظوره (نظامی-غیرنظامی) هستند و از گینه نو تا ساموآ، نزدیک ساموآی آمریکایی، امتداد دارند. این شبکه، بخشی از ابتکار «کمربند و جاده» چین، میتواند در صورت جنگ، آمریکا و متحدانش را محدود کند. این زیرساختها، که توسط شرکتهای دولتی چینی با ارتباط با بخش دفاعی ساخته شدهاند، از حدود دو دهه پیش رشد کرده و ممکن است به تهاجم چین به تایوان کمک کند. گزارشها خبر از۵۰ گره استراتژیک، شامل ۲۶ فرودگاه قابل استفاده برای هواپیماهای نظامی بزرگ چین، خبر میدهد. این پروژهها با ۳.۵۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری، عمدتاً از وامها و کمکهای چین، در ۱۱ کشور جزیرهای اقیانوس آرام اجرا شدهاند. این شبکه میتواند نظارت چین بر عملیات آمریکا را تقویت کند و توازن قدرت منطقهای را به نفع پکن تغییر دهد.
لاپید خواهان ممنوعیت غنیسازی اورانیوم در عربستان
لاپید، رئیس اپوزیسیون رژیم صهیونیستی از دولت این رژیم خواست تا از آمریکا بخواهد درصورتیکه هر توافقی برای همکاری هستهای با ریاض منعقد کند، غنیسازی اورانیوم در خاک عربستان ممنوع شود.
ارتش صهیونیستی با کمبود شدید نیرو مواجه است
روزنامه عبریزبان یدیعوت آحرونوت گزارش داد که رئیس ستاد ارتش رژیم صهیونیستی به مقامات سیاسی این رژیم اطلاع داده است که ارتش با کمبود شدید نیرو مواجه است. این در حالی است که طی روزهای اخیر بسیاری از نیروهای ذخیره با ادامه جنگ شکست خورده در غزه اعلام مخالفت کردند و این رژیم با بحران تازهای مواجه شد.