فرصت اقتصادی حمله روسیه برای ایران
روزنامه آرمانملی درباره حمله روسیه به اوکراین و اثرات آن بر اقتصاد ایران گزارش داده است: تأثیر اقتصادی حمله روسیه به اوکراین بیش از هر بخش دیگری در حوزه انرژی رخ داده و باعث شده تا قیمت نفت پس از ۸سال باردیگر به بالای ۱۰۰ دلار برسد و بهای گاز اروپا هم به گزارش المیادین ۳۵ درصد افزایش پیدا کند. این افزایش چشمگیر در بهای نفت و گاز در جهان بهتبع اثراتی را هم بر وضعیت انرژی ایران خواهد داشت. هرچند که تحریمها در حال حاضر مانعی برای صادرات نفت و گاز ایران به اروپا و سایر بازارهایی است که با کمبود یا نگرانی کمبود منابع انرژی مواجه هستند ولی در صورت رفع تحریم ها، این شرایط می تواند کمک مطلوبی به اقتصاد ایران کند. تحریم روسیه نیز فرصتی برای صادرات انرژی ایران است چراکه با تحریم روسیه انتقال انرژی هم به کشورهای اروپایی که مشتری نفت و گاز روسیه هستند تقریبا غیرممکن خواهد بود و کمبود انرژی باعث میشود تا مشتریان نفت و گاز بهسمت سایر عرضهکنندهها بروند.
اعتراف یکی از محکومین فتنه ۸۸ درباره ظلم فتنه گران به مردم
«محمدرضا جلایی پور» فعال اصلاح طلب و از محکومین فتنه ۸۸ در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «بعد از اعتراضات ۸۸.،کشور قربانی تحریمهای شدیدتر و کاهش ظرفیت حلمسئلهای دولت و کاهش قدرت متشکل جامعه شد و تا سال ۹۲ در نوعی فضای کمرنگ سیاسی فرورفت. از سویی دیگر بسیاری از خانوادهها و شبکههای ارتباطی ایرانیان دوپاره شد و قطبیشدن جامعه هزینههای سنگینی داشت.»
ما برای «آشوب خیابانی» دلتنگیم، چرا توجه نمی کنید!
روزنامه آرمان در مطلبی با عنوان «درخواست مجوز تجمع اعتراضی به طرح صیانت» نوشت: «آذر منصوری، دبیرکل حزب اتحاد ملت ایران اسلامی در نامهای به احمد وحیدی، وزیر کشور برای تجمعی در اعتراض به طرح صیانت از حقوق کاربران فضای مجازی درخواست مجوز کرد. انتظار این است استفاده از این روشها و راهکارهای قانونی و مدنی را موضوعی ضد امنیتی تلقی نکرده و تمهیدات لازم برای بیان بدون تنش آنها در فضای آرام و امن پیش بینی شود!»
کارویژه رسانه های اصلاح طلب در پاشیدن بذر یأس و ناامیدی
روزنامه اعتماد در مطلبی با عنوان «بیش از ۸۴ درصد واکسنهای وارداتی به ایران سینوفارم است؛ افزایش هشدارهای جهانی در مورد تاثیر اندک سینوفارم در مقابل امیکرون» نوشت: «نتایج دو مطالعه انجام شده در چین، نشان داد تزریق دوزهای سوم یا حتی چهارم از واکسن سینوفارم، افراد را در مقابل سویه امیکرون مقاوم نخواهد کرد. تولیدکنندگان ایرانی واکسن کرونا نیز تا امروز موفق به ایفای کامل تعهدات خود نشدهاند و حجم واکسنهای ایرانی تحویل شده به وزارت بهداشت بسیار کمتر از تعهدات کلامی و کاغذی تولیدکنندگان است .»
توصیه مصباحیمقدم به دولت درباره ارز 4200
غلامرضا مصباحیمقدم، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگو با فردا درخصوص احتمال حذف ارز ترجیحی گفت: «در اصل ضرورت ارز ترجیحی تردیدی نیست اما چگونگی حذف آن مهم است. من باور دارم مجلس به دولت اجازه حذف ارز ترجیحی را بدهد اما نه یکباره، بلکه آرام و بهتدریج تا تنشی در جامعه ایجاد نکند؛ کمااینکه مجموعه کالاهای مشمول ارز ترجیحی 27 عدد بوده است که اکنون به هفت عدد رسیده است. در حذف ارز ترجیحی اگر شوک روانی ایجاد شود تورم ناشی از آن غیرقابل پیشبینی است اما اگر بدون شوک روانی باشد، حدود هفت درصد تورم ایجاد میکند. اکنون روند اقتصادی، حکایت از تورم کاهشی دارد؛ پس بهتر است دولت قدری صبر کند تا مردم این روند کاهشی تورم را حس کنند و آن وقت اقدام به برداشتن کامل ارز ترجیحی کند تا شوک روانی ایجاد نشود.»