زیباکلام: بحران یمن ربطی به اروپاییها و غربیها ندارد!
«صادق زیباکلام» فعال اصلاح طلب در یادداشتی در روزنامه آرمان نوشت: «یکی از حملاتی که طرفداران دولت در ایران به منتقدان روسیه در ایران مینمایند آن است که شما که امروز زبانتان این همه بلند است و برای مردم اوکراین اشک تمساح میریزید چرا وقتی که مردم عراق، سوریه، افغانستان، یمن و فلسطینیها مورد تجاوز قرار گرفتند واکنشی نشان ندادید و کلامی در دفاع و همدردی با آنها نگفتید. واقع مطلب آن است که تمام آنچه که طرفداران روسیه نسبت میدهند به منتقدان روسیه در ایران (که شما از شرقیها و مسلمانان حمایت نمیکنید و از اروپاییها حمایت میکنید) یک مغلطه بزرگ بیش نیست. اولا بحران و مشکلات یمن چه ربطی به اروپاییها و غربیها دارد. ثانیا مشکلات یمن مشکلات تاریخی است که درنتیجه ساختار قومی و قبیلهای یمن است!»
در دولت رئیسی شاهد رفتارهای پوپولیستی هستیم!
روزنامه اعتماد در مطلبی نوشت: « متاسفانه این روزها نشانههای روشنی از نحوه تصمیمسازیهای سیاستگذاران مشاهده نمیشود. رفتارهای پوپولیستی، تصمیمات خلقالساعه، دخالت دولت در بازارها و... باعث شده تا دورنمای پیش رو چندان امیدبخش نباشد. آقای رییسجمهور اگر اراده واقعی برای مقابله با فقر مطلق دارد، در نخستین گام باید زمینه حضور افراد شایسته در تصمیمسازیها را فراهم سازد.»
تیم ظریف، تیم ملی مذاکرات ایران است
روزنامه اعتماد در یادداشتی به قلم «محمدصادق جوادی حصار» از فعالین اصلاح طلب نوشت:« تیم ملی ایران در حوزه دیپلماسی از دوره آقای هاشمی، دولت سیدمحمد خاتمی، محمود احمدینژاد و نهایتا دولت روحانی مشخص شدهاند. امروز مشخص است کدام تیمها، وقت مذاکرات حساس هستهای را صرف شعارهای توخالی و بیانیههای بیفایده کردند و کدام تیم مذاکراتی در مسیر استیفای منافع ملی ایرانیان گام برداشتهاند. همه جریانات منصف، روی دقت نظر تیم آقای ظریف و تخصص آنها اذعان دارند. هرچند این تیم را چهرههای اصلاحطلب تشکیل میدهند، اما باید توجه داشت این تیم، تیم ملی مذاکرات ایران است.»
اصلاحات در تله بنیانگذار گیر کرده است
روزنامه اصلاحطلب شرق طی یادداشتی با انتقاد از انتصاب مجدد بهزاد نبوی به سمت ریاست جبهه اصلاحات نوشت: «بهزاد نبوی که روزگاری با نام مستعار حمید جهانبین در خانههای مخفی زندگی میکرد، حالا انگار سعی میکند بهجای چریکبودن، سیاستمدار باشد؛ آنهم سیاستمداری بیحاشیه که هموارترین مسیر را میپیماید؛ یعنی کنارآمدن با وضع موجود سیاسی و انگار اصلاحطلبان هم در شرایط بیرونقی سیاستورزی سعی میکنند با همین دستفرمان جلو بروند؛ بهنحویکه با دانستن مشکلات اساسی جبهه اصلاحات، یعنی فروریختن سرمایه اجتماعی، ناامیدی مردم از سیاستورزی، بیاعتمادی عمومی به تَکرارها و البته فشارهای شدید اقتصادی بر عموم مردم، همچنان به همان شیوهای عمل میکنند که در دو انتخابات مجلس یازدهم و ریاستجمهوری سیزدهم عمل کردند.»
تصمیمات دولت به نفع مافیای اقتصادی است!
روزنامه جمهوری اسلامی نوشت: صدور مجوز ورود 70 هزار خودروی خارجی به کشور، حذف ارز ترجیحی در بودجه 1401 کل کشور و اجازه فروش روزانه 1/300/000 بشکه نفت به بخش خصوصی در کنار بخش دولتی، اقداماتی هستند که به «مافیاها» برای هرچه بیشتر مکیدن خون مردم آزادی عمل خواهند داد. حذف ارز ترجیحی، به معنای افزایش جهشی قیمت کالاها –نه فقط کالاهای اساسی– بلکه تمام کالاها خواهد بود که فشار وحشتناکی به اقشار ضعیف جامعه وارد خواهد کرد. وعدههائی از قبیل جبران تفاوت قیمتها از طریق کالابرگ و کارت اعتباری نیز افسانههائی هستند که سالهاست به گوش خلقالله خوانده میشوند ولی هرگز هیچ مشکلی را از سفره هر روز در حال کوچکتر شدن آنها حل نکردهاند.
در دولت روحانی به عقب برگشتیم
«عباس عبدی» فعال اصلاح طلب در مصاحبه با روزنامه شرق گفت: «جامعه ایران به سمت توسعه متوازن و پایدار حرکت نمیکند. حداقل ۱۰ سال است که نهتنها متوقف شده و عقبگرد داشته است، بلکه سالهایی هم که رشد داشته، رشدش در مقایسه با سایر کشورها پایینتر بوده است. ۱۰ سال اخیر که واویلاست! متأسفانه عقبگرد ما باعث شده که فقر و نابرابری هم بیشتر میشود. افزایش قیمتها، افزایش قیمت ارز، کاهش درآمدهای ارزی و توقف اشتغال، افزایش ناامیدی و نابرابری و تقویت گرایش به مهاجرت از کشور و خطر انفجار ناگهانی آسیبها و جرائم و... از جمله مشکلات ما در این سالها بوده است. ما چند شاخص اصلی داریم؛ رشد اشتغال، رشد تولید ناخالص داخلی، سرمایهگذاری و تجارت خارجی. این رشد باید پایدار نیز باشد، نه اینکه مدتی با رشد مواجه شویم سپس عقبگرد کنیم. همچنین باید با افزایش نابرابری همراه نباشد یا حداقل منجر به نابرابری جدیدتری نشود. بنابراین باید با بهبود ضریب جینی نیز همراه باشد یا حداقل بدتر نشود.»
اعتراف دیرهنگام مشاور نوبخت درباره ریشه مشکلات
«مهدی پازوکی» فعال اصلاح طلب که در دولت روحانی مشاور «محمدباقر نوبخت» رئیس وقت سازمان برنامه و بودجه بوده است، در مصاحبه با روزنامه آرمان گفت:«حدود بیست درصد مشکلات اقتصادی کشور به مسائل سیاست خارجی ارتباط دارد و هشتاد درصد مشکلات به مدیریت داخلی کشور ارتباط پیدا میکند. دولت سیزدهم باید به سمت اصلاحـــات اقـتصادی حرکت کنـــد. اصلاحات اقتصادی نیز شامل اصلاح نظام بودجهریزی، نظام اداری، سیستم مالیاتی و سیاستهای مالی است.»