۲۰۲۴ ۰۳ December - سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۶۲۶
۲۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴

بازی دوسر باخت برجام برای رژیم صهیونیستی

۲۹ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۲:۴۴
نویسنده : حمید خوش آیند تحلیل گر ارشد مسائل بین الملل

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی جدید با اشاره به افزایش فشار رژیم‌صهیونیستی علیه دولت آمریکا در پرونده مذاکرات هسته‌ای نوشت: «دولت یائیر لاپید در این فشارها بر حق اسرائیل برای حمله به اهداف ایرانی حتی پس از امضای توافق نهایی در وین اصرار می‌کند». براساس گزارش وال‌استریت، یک مقام صهیونیستی تأکید کرده است، جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در تماس تلفنی با لاپید نخست وزیر این رژیم بر حق «دفاع بدون محدودیت» رژیم‌صهیونیستی از خود تأکید کرده است.

این گزارش افزوده است، «مقامات آمریکایی به همتایان اسرائیلی خود وعده داده‌اند که اسرائیل در انجام حمله به مراکز هسته‌ای ایران یا حمله به اهداف ایرانی در سوریه محدودیت نخواهد داشت».

گزاره تحلیلی

برجام عملاً به یک «بازی دو سر باخت» برای رژیم‌صهیونیستی تبدیل شده است. به این معنا که صهیونیست‌ها در هر دو حالت یعنی هم از احیای برجام که می‌تواند به بسته شدن یکی از پرونده چالشی ایران در حوزه سیاست خارجی و دریافت امتیازات اقتصادی و ... توسط تهران منجر شود، احساس خطر می‌کنند و هم در صورت شکست مذاکرات با 1+5، از نظر خودشان با تهدید رو به رشدی به نام ایران هسته‌ای مواجه می‌شوند.

این موضوع باعث شده که رژیم‌صهیونیستی علاوه بر عضویت غیررسمی در تیم مذاکراتی آمریکا، به فعال‌ترین و مؤثرترین بازیگر خارجی در بدنه سیاستگذاری، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری کاخ سفید در خصوص گفتگوهای احیای برجام تبدیل شود. رژیم‌صهیونیستی در قبال برجام کاملاً دچار یک سردرگمی راهبردی شده است. در داخل این رژیم دو گروه در حوزه برجام فعال هستند:

گروه اول که به علت خطرات ناشی از شکست مذاکرات هسته‌ای، موافق احیای برجام همراه با اخذ تعهدات شدید و اعطای امتیازات کم به ایران می‌باشند. این گروه که در بدنه اطلاعاتی و ارتش این رژیم از نفوذ و قدرت زیادی برخوردارند، تحلیل و برآوردهای امنیتی و اطلاعاتی درستی از تهدیدات پیش روی رژیم‌صهیونیستی دارند.

گروهی دوم که عمدتاً درکابینه حضور داشته و جزو جناح تندرو و افراطی محسوب می‌شوند، مخالف احیای برجام بوده و تمام تلاش خود را به ویژه از طریق سفیر تل‌آویو در واشنگتن و لابی صهیونیستی در کنگره و سنا برای جلوگیری از موافقت دولت بایدن با احیای برجام به کار گرفته‌اند.

در اینجا یک نکته قابل تأمل وجود دارد و آن تعامل حداکثری دولت بایدن با هر دو گروه و لحاظ داشتن رژیم‌صهیونیستی در مذاکرات احیای برجام است. اینکه دولت بایدن در تعامل با بخش تندروی رژیم، قول حمایت از هرگونه حمله نظامی به مواضع تهران در داخل و خارج از ایران بعد از احیای برجام می‌دهد و در دیدار با گروه دیگر، قول صد در صدی برای اخذ تعهدات سنگین و اعطای امتیاز محدود به تهران را می‌دهد، موضوعی است که حتماً در روند مذاکرات مربوط به احیای برجام باید مورد توجه جدی قرار داد.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها