
اخیراً حملات رژیم صهیونیستی به سوریه با تأکید بر فرودگاه های این کشور بسیار زیاد شده است که در ذیل به اهداف این حملات و اهمیت آن برای رژیم صهیونیستی خواهیم پرداخت:
- آزادسازی شهر حلب یک نقطه اساسی در تغییر مسیر درگیری و جنگ علیه سوریه به نفع دولت سوریه و متحدانش بود. حمله اخیر رژیم صهیونیستی به فرودگاه حلب و دمشق، مشابه حمله ۲ ماه قبل رژیم صهیونیستی به فرودگاه دمشق انجام شده است. حملات رژیم اشغالگر "اسرائیل" از منطقه حلب فراتر رفته و این حملات که در بیش از یک منطقه از سوریه تکرار و شتاب می گیرند، بدین معنی است که برای رژیم صهیونیستی خطوط قرمزی وجود ندارد، یعنی گاهی به طرطوس و گاهی به حلب و حماه می زند و سپس به سمت دمشق و جنوب آن حرکت می کند.
- با توجه به پیشرفت مذاکرات احیای برجام با ایران و رسیدن به مراحل نهایی توافق هستهای، گفته میشود "اسرائیلیها" در گرفتن تعهد از آمریکاییها مبنی بر مشارکت با آنها در هر تجاوزی علیه ایران بهشدت شکست خوردهاند، و حتی گفته می شود که بایدن در مورد تعیین مرزهای دریایی با لبنان به لاپید تاکید کرد که باید با لبنان به توافق برسد، آنها این امتیازات را عامل شکست رژیم صهیونیستی می دانند، و عنوان می کنند که لاپید با حملات خود به سوریه می خواهد به رای دهندگان "اسرائیلی" بگوید که می تواند امنیت را برای آنها تامین کند و امتیازات از دست رفته خود را در سیاست و انتخابات "اسرائیل" بازگردانده و بالا ببرد، به خصوص که نتانیاهو در نظرسنجی هایی که در حال برگزاری است از او جلوتر است. لذا این امر منجر به این گردیده است که رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را در راستای برهم زدن این توافق به هر نحو ممکن را در پیش گیرد.
- حمله "اسرائیل" به شهر حلب و دمشق و فرودگاه آنان که نماد دولت سوریه است را نمی توان از آنچه در جغرافیایمحور مقاومت رخ می دهد، به شکلی مستقل از سایر اماکن جدا نموده و بررسی کرد. لذا نمیتوان آنچه را که در سوریه میگذرد، جدا از آنچه در لبنان و یا در عراق، یمن و ایران میگذرد تلقی کرد، با توجه به اینکه محور مقاومت معادله جدیدی را تحمیل کرد و آن از این قرار است که عرصه های مقاومت یکپارچه شده و جبهه هایش به هم متصل شده اند. لذا با توجه به شکست های متعدد رژیم صهیونیستی از نیروهای جبهه مقاومت در مناطق مختلف و تهدیدات موجود برای این رژیم، مقامات رژیم صهیونیستی تلاش می کنند تا این پیام را برساند که همان گونه که چندی پیش به فرودگاه دمشق حمله و آن را از فعالیت خارج کرد، هم اکنون نیز به فرودگاه حلب حمله کرده است که اگر تهدیدات ضد این رژیم افزایش یابد، این توان را دارد تا هر دو فرودگاه دمشق و حلب را از حیز انتفاع خارج کند.
- در درون رژیم صهیونیستی نوعی اضطراب درونی از موجودیت رژیم صهیونیستی وجود دارد که شهرک نشینان "اسرائیلی" از آن رنج می برد و برای رفع این اضطراب درونی، صهیونیست ها برای فرار به جلو و تلاش برای خودنمایی نیاز به پیام های بیرونی دارند. اخیراً نه تنها شاهد تکرار حملات "اسرائیل" و افزایش تعداد آنها در در داخل سوریه، بلکه شاهد شدت گفتمان مطرح شده از سوی مقامات صهیونیستی و تلاش برای هدف قرار دادن اهدافی از جمله تأسیسات هسته ای و زدن نیروهای کمی و کیفی حتی در داخل ایران هستیم. لذا مقامات صهیونیست بر همین اساس خود را مجبور می بینند به منظور کاهش این نگرانی و هراس، اقدامات پیشگیرانه انجام دهند و به همین علت تجاوزات خود را به سوریه و دیگر مناطق مقاومت افزایش داده اند.
- رژیم صهیونیستی نشان داده است که برای حمله به سوریه نیازی به دلیل ندارد، زیرا این رژیم مبتنی بر تجاوز است و هنگامی که اسرائیل منفعتی برای خود ببیند و امکان حمله برای آن وجود داشته باشد، این کار را انجام میدهد.
- با توجه به تیره شدن روابط بین رژیم صهیونیستی و روسیه بعد از جنگ اوکراین، پدافند هوایی روسیه بارها موشک های شلیک شده رژیم صهیونیستی به سوی سوریه را رهگیری و منهدم کرده است لذا از طرفی نیز می توان گفت که هدف از این نوع حملات، ارسال پیام به روسیه یا شاید سنجیدن واکنش سامانه دفاع هوایی و تعیین مکان آن و دریافت سیگنال آن برای هدف قرار دادن در مرحله بعدی است. در پاسخ به این حملات، سخنگوی وزارت خارجه روسیه ضمن محکوم کردن این نوع حملات، اعلام کرد که روسیه بر این باور است که چنین اقدامات شرورانهای به هیچ وجه در کاستن خطرات علیه امنیت خود اسرائیل نقش ندارد. این رخدادها ممکن است به نتایج شدید تلافی جویانهای منجر شود که ثبات را برهم میزند و به تشدید تنش گستردهای میانجامد.
- حملات رژیم صهیونیستی به فرودگاه های سوریه، در راستای سلسله حملات این رژیم علیه سوریه است که با دو هدف انجام می شود؛ نخست اینکه خودی نشان دهد و اینکه دیگران احساس کنند که میدان را خالی نکرده است و دوم با هدف حمایت از تروریستهاست که انجام این حملات به منظور تشویق تروریستها برای ادامه حملات تروریستی آنها علیه ارتش سوریه است.
- توقف فعالیتهای فرودگاه بینالمللی سوریه در نتیجه خسارتهای ناشی از تجاوزات اخیر رژیم صهیونیستی، هشداردهنده مرحله جدیدی از درگیری میان دمشق و ایران با غرب است؛ چراکه تلآویو اینگونه اقدامات را بدون موافقت قبلی با آمریکا انجام نمیهد، و حضور نیروهای آمریکایی که بهطور غیرقانونی در خاک سوریه فعالیت میکنند همراه با هدف قرار گرفتن های متعدد از سوی نیروهای مقاومت است که آنها را در موضع ضعف قرار ندهد.
- اهمیت تبعات اقتصادی هدف قرار دادن فرودگاه دمشق کمتر از پیامدهای سیاسی و نظامی نیست که این تبعات شامل 2 پیام از سوی رژیم صهیونیستی است:
- هشدار به شرکتهای هواپیمایی عربی و خارجی که در حال بررسی جدی امکان انجام مجدد پروازهای خود به دمشق پس از یک دهه وقفه هستند. همچنین هشدار به شرکتهایی که به دلایل اقتصادی و زمانی به بررسی امکان استفاده از حریم هوایی سوریه برای انجام پروازهای خود میان شرق و غرب میپردازند. تلآویو با اقدام اخیر خود میخواهد از بازگشت حرکت عادی پروازها به فرودگاه جلوگیری کند.
- تلاش برای محدود کردن پروازهای ورودی به سوریه و محاصره آن، چه به قصد بازدید معمول سالانه کارگران و مهاجران و چه به قصد تجارت و گردشگری بهویژه در حوزه مذهبی. هدف از همه این محدودیتها اعمال فشار اقتصادی بیشتر بر دمشق است تا در بسیاری از پروندههایی که روابط با دمشق و تهران همپوشانی دارد، به دستاوردهای سیاسی دست یابد.
- یکی دیگر از اهداف رژیم صهیونیستی به فرودگاه های سوریه این است که این رژیم مدعی است این است که اجازه نخواهد داد که مقاومت سلاحها و موشکهای خود را از خاک سوریه انتقال دهد و این دلیل هرگاه که اسرائیل به سوریه تجاوز میکند تکرار میشود.
- اسرائیل به بهانه جلوگیری از ارسال فناوری نظامی ایران به حزبالله تلاش میکند ریه اقتصادی سوریه را فلج کند و دروازه ورود سوریه به جهان خارج را ببندد؛ دروازهای که با توجه به تحولات منطقهای روز به روز در حال گسترش است. بنابراین، اسرائیل بهدنبال هدف قرار دادن فرودگاههاست و این موضوع هیچ دلیلی جز تمایل آنها به بازگرداندن وضعیت سوریه به قبل از سال ۲۰۱۳ ندارد، زمانی که فرودگاه مورد هدف گلولههای خمپاره تروریستهایی قرار گرفت که در تلاش برای خارج کردن فرودگاه از روند عادی خود بودند تا این کشور را کاملاً منزوی کنند.