تکذیب خبر منتشر شده ازسوی سازمان اطلاعات سپاه
به گزارش روزنامه همشهری، یک مقام آگاه با اشاره به شایعاتی که در رابطه با سخنان سردار تولایی مطرح شده خاطرنشان کرد: سردار تولایی، معاون هماهنگکننده سازمان اطلاعات سپاه مصاحبهای با هیچ رسانهای نداشته و آنچه بهنقل از او در مورد عملیات حزبالله مطرحشده کذب محض است.
پی نوشت: اخیراً مصاحبهای به نقل از سردار تولایی معاون سازمان اطلاعات سپاه در فضای مجازی منتشر شده بود که در آن سفیر ایران در لبنان به عنوان عامل لو رفتن عملیات حزب الله علیه اسرائیل معرفی شده بود.
تحلیل فارس از نامه عبدی به خاتمی در انتقاد از جبهه اصلاحات
فارس نوشت: اصلاحطلبان که با روی کار آمدن دولت چهاردهم به یکباره از موضع منتقد به موقعیت مجری تغییر نقش دادهاند، ادبیات بدنه این جریان سیاسی را تند و رادیکالی خوانده و منافی فضای موجود میخوانند. موضوعی که عبدی مطرح میکند فراتر از یک چالش بلکه رویه انحصاری قدرت اصلاحطلبان و نوعی قبیله گرایی سیاسی است. اگر نگاهی به بخش هسته مرکزی قدرت در این جریان که تعیین کننده فعل و انفعلات این جناح است، بیندازیم نیز همان رادیکالیزمی را مشاهده میکنیم که عبدی بدان اشاره میکند. درواقع همین هسته قدرت اطراف رئیس دولت اصلاحات با ایدئولوژی رادیکالی سالها تعیین کننده کنش و واکنش اصلاحات و متعلقات آن بودهاند. افرادی، چون حجاریان در این حلقه نقش محوری دارند.
بازگشت ظریف به دولت
محمدجواد ظریف در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «بنده و همکارانم در شورای راهبری و کمیتهها افتخار داریم که نزدیک به ۷۰ درصد وزرا و معاونین رئیس جمهور و بسیاری از معاونین وزرا و سازمانها نتیجه پیشنهادهای کارشناسی این روند شفاف و مشارکتپذیر بود. ان شاءالله با رفع کاستیها این روش نهادینه گردد. پس از پیگیریها و رایزنیهای مدبرانه ریاست محترم جمهوری و با دستور کتبی ایشان، با توکل بخدا و امید به همراهی و راهنمایی مردم بزرگوار، انجام وظیفه در معاونت راهبردی رئیس جمهور را ادامه خواهم داد.
پاسخ به شایعه علت تأخیر ظریف در دیدار با رهبر انقلاب
مهدی فضائلی، عضو دفتر نشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی در فضای مجازی نوشت: «شایعات مطرحشده درباره حضور همراه با تأخیر دکتر ظریف در دیدار هیأت دولت با رهبر معظم انقلاب از اساس باطل است.»
روایت طیبنیا از اولویت اقتصادی دولت
به گزارش برنا، علی طیبنیا، مشاورعالی رئیسجمهور در خصوص تصمیمات اولین جلسه ستاد اقتصادی دولت گفت: "اولویت اصلی دولت، تحقق رشد اقتصادی بالاتر است. این رشد باید به گونهای باشد که تورم را افزایش ندهد. ما به دنبال سیاستهایی هستیم که بتواند بدون ایجاد تورم، زمینههای ارتقای رشد اقتصادی را فراهم کرده و در نتیجه، بیکاری را کاهش دهد و اشتغال بیشتری ایجاد کند. وزارت امور اقتصادی و دارایی مأمور شد تا بسته سیاستی جامعی را تهیه کند که بتواند شرایط خروج از رکود را فراهم کند. این بسته سیاستی باید به گونهای طراحی شود که ضمن تقویت رشد اقتصادی، آثار تورمی نداشته باشد. سازمان برنامه و بودجه نیز در حال تنظیم بودجه سال جاری است. هدف این است که بودجه به نحوی مدیریت شود که با کمترین هزینه، بهترین نتایج حاصل شود.
واکنش رسانه اصولگرا به منتقدان مجلس در حذف ارز ۴۲۰۰
مشرق نوشت: ماجرای ارز ترجیحی این روزها دوباره داغ شده و سخنان وزیر وقت سابق اقتصاد درباره تورم باعث برخی مجادلات سیاسی درباره آن شده است. یک جریان خاص که در حال انتقام گیری از شکست انتخاباتی است، مجلس را مقصر در این ماجرا دانسته و تا جایی پیش رفته که گویی مجلس با فشار روی دولت در صدد زمین زدن آن بوده است! پرونده حذف ارز ترجیحی روندی روشن و قابل تحلیل بر مبنای جزئیات گزارشهای منتشر شده دارد، اما جریانی که همچنان در فضای انتخاباتی جامانده با ادعاهایی غیر واقعی و فضایی ادعا میکنند که دولت هیچ مسئولیتی در قبال حذف ارز ترجیحی نداشته و صرفاً تکلیف مجلس را اجرا کرده است! این فضاسازی تخریبی پس از تشکیل دولت وفاق ملی و حمایت همه گروهها از دولت چهاردهم به نحوی از سوی حلقههای آلوده سیاسی متصل به بیگانه طراحی شده است که انشقاق در میان جریان انقلابی و اختلاف میان قوا به بهانههای مختلف زنده باقی بماند. برخی اکانتهای مشکوک و متصل به سرویسهای عربی منطقه نیز این پروژه را پروموت کردهاند تا حساب تأیید کابینه پزشکیان را با مجلس تسویه کنند!»
تمجید دو رسانه اصولگرا از مواضع عراقچی
- جهاننیوز: «آنچه مشخص است ریل گذاری سیاست خارجی ایران به مسیر واقعی کشیده شده است و از سیاست تک بعدی خبری نیست. سیاست تک بعدی که روزگاری منافع کشورمان را در قبال برخی از کشورهای قدرتمند جهان تضعیف کرد و موجب ضرر و زیان کشورمان شد. نگاهی به برنامه عراقچی نشان میدهد این چشم انداز واقعی در این سیاست گذاری وجود دارد و در حوزه برنامه دیپلماتیک این امیدواری در دولت چهاردهم بوجود آمده که روی ریل گذاری صحیح حرکت کند. عباس عراقچی در گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه ایتالیا گفت: «بر خلاف رژیم صهیونیستی ایران به دنبال گسترش تنش نیست اگرچه از آن هراسی ندارد.»
- مشرق: شجاعت و بیواهمه بودن در قبال معرکهها؛ صفتی است که در میان تمام مسئولان نظام جمهوری اسلامی ایران و خاصّه در شخص مقام وزارت خارجه؛ نیاز همیشگی به آن وجود دارد. تأکید آقای عراقچی بر اینکه ایران هیچ هراسی از تنش با اسرائیل ندارد؛ یک تأکید بسیار اصولی است که پیامهای مشخصی نیز برای دشمنان ترسوی ایران دارد. موضع شجاعانه سیدعباس عراقچی خاصه در وضعیت فعلی بسیار حائز اهمیت و امنیتساز بود.
انتقاد کیهان درخصوص مذاکرات احیای برجام
کیهان نوشت: در برآوردهای اولیه بیم آن میرود که دولت چهاردهم نیز باز در همان مسیر بنبست تکراری قدم گذاشته است. صحبتهای آقای پزشکیان در تبلیغات انتخاباتیاش مبنی بر «احیای برجام» و «رفع تحریم با مذاکره» همان اشتیاق به مذاکرات و توافق را نشان میداد و اکنون در روزهایی که مقامات آمریکایی به صراحت اعلام میکنند «توافق با ایران در اولویت ما نیست.» و «تصمیمی برای مذاکره با ایران نداریم.» اعلام آمادگی وزیر خارجه جدید ایران برای «مذاکرات جدید» و «شکلهای دیگر توافق» میتواند و بعید نیست که همان اشتیاق خسارتبار را برای طرفهای غربی بازنمایی کند.