حق دفاع مشروع مطابق با منشور سازمان ملل
سایت تابناک نوشت: ارتش رژیم صهیونیستی حملات هوایی به ایران انجام داد که ضمن رهگیری و مقابله موفق توسط سامانه یکپارچه پدافند هوایی کشور با این اقدام تجاوزکارانه، آسیبهای محدودی به برخی از نقاط وارد شده است. اقدام رژیم صهیونیستی علیه حریم ایران از مصادیق تجاوز و نقض حاکمیت ایران مطابق منشور سازمان ملل به شمار میرود. از سوی دیگر برخی کشورها در این تجاوز مشارکت داشته اند که ایران میتواند اقدامات لازم برای پاسخ به آنها را مطابق منشور سازمان ملل مد نظر قرار دهد. مطابق تعریف منشور ملل متحد تجاوز عبارت است از به کارگیرى زور به صورت مسلّحانه توسط یک دولت علیه حاکمیت یا تمامیت ارضى یا استقلال سیاسى دولت دیگر یا به هر نحو دیگر که با اهداف سازمان ملل متّحد ناسازگار باشد.
پدافند ایران برتر از گنبد آهنین
حسین آجرلو، کارشناس مسائل غرب آسیا با اشاره به حمله رژیم صهیونیستی به مناطقی در تهران، خوزستان و ایلام گفت: به نظر میرسد که صهیونیستها از قدرت پدافندی ایران متعجب شدهاند؛ تهران با قدرت با این حملات مقابله کرد و نشان داد شاید پدافند ایران حتی برتر از گنبد آهنین باشد. پس از عملیات وعده صادق ۲ رژیم صهیونیستی اعلام کرده بود که به دنبال انجام یک عملیات گسترده علیه منافع ملی ایران است و اهدافی نیز از سوی برخی رسانههای صهیونیستی در این ارتباط اعلام شده بود ولی با توجه به حجم عملیات انجام شده، این عملیات، عملیات گسترده و موثری نبوده است چنانکه رسانههای اسرائیلی نیز این موضوع را به نوعی مورد تاکید قرار داده است. این نکته مهمی است که سطح عملیات صهیونیستها با سطح عملیات وعده صادق ۲ قابل مقایسه نیست و در واقع عملیات وعده صادق ۲ دست برتر ایران را در این زمینه نشان داد.
جناب «السیسی»؛ چهره مصر باید اصلاح شود یا ایران؟!
روزنامه جامجم نوشت: در خبرها آمده بود رئیسجمهور مصر در دیدار با رئیسجمهور کشورمان توصیه کرده است ایران چهره خود را در جهان بهبود دهد. السیسی به آقای پزشکیان گفته آنچه از غربیها درمورد ایران میشنویم با آنچه از رئیسجمهور ما شنیده بسیار متفاوت است. در این ارتباط چند نکته قابل توجه است:۱- اینکه ذهنیت رئیسجمهور مصر بر اساس نقل وسخن مقامات غربی در مورد کشور ما ساخته شده اعتراف تلخی است که از آقای السیسی شنیدیم. قاعدتاً رئیس کشور بزرگ و مهمی، چون مصرباید اشراف کاملی برمسائل بینالمللی و منطقهای داشته باشد و مدیریت دستگاه تحلیلی و ذهنی خود را در اختیار غربیها قرار ندهد.۲- واکنش مصر در برابر نسلکشی رژیم صهیونیستی در یک سال گذشته چه بوده است؟ اینکه تصویر مصر در افکارعمومی جهان اسلام و جهان عرب بهعنوان حارس مرزهای اسرائیل شکل گرفته به چه دلیل است؟ بنابراین توصیه میکنیم دولتمردان مصر به منظور جبران این تصویر، برای کمک به مردم غزه اقدام جدی کرده و راه را برای کمک سایر ملتهای مسلمان به آنها باز کنند. ۳- توصیه آخر ما این است که بهجای محدودسازی فعالیت رسانههای ایران در مصر و حذف شبکههای ایرانی از ماهوارههای مصری اجازه دهند رسانههای ایران تصویر واقعی ایران مقتدر اسلامی را به افکارعمومی مصر نشان دهند و رئیسجمهور محترم مصر هم از این طریق به تصویر واقعی ایران دست یابد.
آسمان به ریسمان بافتن برای گرانکردن بنزین!
سایت جهاننیوز نوشت: قیمت بنزین موضوعی است که پزشکیان حتی قبل از تشکیل دولت و در زمان تبلیغات انتخاباتی، صادقانه روی آن حرف داشت. این صداقت باید سرلوحه چهرههای رسانهای اطراف ایشان هم قرار بگیرد. گرچه قیمت پایین بنزین در ایران، سالهاست که به یکی از معضلات دولتمردان تبدیل شده، اما اقدام نامطلوب روحانی در افزایش بنزین، خاطرات تلخی را برای مردم رقم زده و همین امر نیز موجب بدبینی عمومی نسبت به گرانی بنزین شده است. تقریباً از زمانی که دولت پزشکیان تشکیل شده، رسانههای اصلاحطلب به هر بهانهای از لزوم گرانی بنزین نوشته اند و برای اقناع افکار عمومی از هیچ استدلال علمی و تخیلی هم فروگذاری نکردهاند. همین امر هم تردیدها را در افکار عمومی بیشتر کرده و موجب نگرانی عمومی از تکرار وقایع سال ۹۸ شده است. واقعیت این است که مردم از همین آسمان و ریسمان بافتنها نگران هستند. همین اتصال بیربطترین موضوعات به یکدیگر که با هدف توجیه و زمینهسازی برای افکار عمومی انجام میگیرد، موجب حس بدبینی عمومی و تردید نسبت به اقدامات دولت میشود.
انتقاد از رویه و مواجهه اصلاحطلبان و برخی رسانههای این جریان در برابر دولت
روزنامه هممیهن هم با انتقاد از رویه و مواجهه اصلاحطلبان و برخی رسانههای این جریان در برابر دولت پزشکیان نسبت به مطالبهگری بیضابطه آنان هشدار داده و تأکید میکند که این نوع مواجهه دولت چهاردهم را به ورطه بیپشتوانگی سوق خواهد داد. این روزنامه در یادداشتی با هشدار نسبت به تکرار تجربه تاریخی اصلاحطلبان در برابر دولت خاتمی و روحانی تأکید کرد که در دولت خاتمی یادمان هست که شماری از نخبگان سیاسی و رسانهای مدام بر تنور افزایش مطالبات و بالابری توقعات از دولت میدمیدند و کار به جایی رسید که در دولت دوم خاتمی پروژه «عبور از خاتمی» کلید خورد و نارضایتی در پیامد این افزایش بیقاعده مطالبهگری دو سال بعد در انتخابات منجر به آن نتیجه شد. ما عادت نداریم که به حافظه تاریخی خود رجوع کنیم و از اشتباهات و ابتلائات پیامدی درس بگیریم و مرتکب باز تکرار آن نشویم؛ نکتهای که این روزها کمابیش در مورد دولت پزشکیان هم شاهد آن هستیم.
ظریف: قصد استعفا ندارم
به گزارش ایسنا، محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور در برنامه کلاب هاوس، گفت: من ۱۶ مرداد انصراف دادم. آقای پزشکیان با مقامات عالی کشور مشورتهایی انجام دادند، من در موقعیتی نیستم که از طرف دیگران صحبت کنم. به هر حال، آن روزی که اولین ملاقات دولت با مقام معظم رهبری بود، آقای پزشکیان به من گفتند که ما مشورت کردیم و شما به کارت برگردد و همه اختیارات معاون راهبردی کارت را انجام بده. روزی که به من بگویند به تو نیازی نداریم و به دانشگاه برو روز خوشحالی من است! تا آن روز من این کاری که رئیس جمهور به من دادند را انجام میدهم. قصد استعفا ندارم. آقای رئیس جمهور هم با کمال بزرگواری ایستاده اند و مشغول پیگیری هستند و من خیلی آن را درگیر این مسائل نمیکنم.
ژست روشنفکری!
در روزهای اخیر بخشی از محتوای شبکههای اجتماعی به بازنشر بخشی از مناظره مصطفی مهرآیین و سجاد صفارهرندی اختصاص یافته که در قسمتی از این مناظره، مهرآیین اظهارات تندی را بر زبان میراند و این مسئله در شبکههای اجتماعی بازخورد داشته است. سایت فردانیوز در این رابطه نوشت: آنچه مهرآیین در مصاحبهها و مناظرههای مختلف میگوید بیش از آنکه حاکی از بینش و نگرش و کلام علمی باشد، نوعی لمپنیسم روشنفکری است که به تازگی در برخی محافل مد شده است. این فرد مدعی علوم انسانی در گفتگوهای خود با تکرار سخنان اپوزیسیون و رسانههای مخالف کشور به تخطئه واقعیتهای موجود منطقه و جهان میپردازد و گمان میکند که با فریاد و توهین قدرت اقناع مخاطب را بالا میبرد در حالی که بیشتر کمبود استدلال و منطق خود را فریاد میزند.