ترامپ: ایران کشور قدرتمندی است
تسنیم نوشت: دونالد ترامپ در کنفرانس خبری مشترک با نتانیاهو درخصوص جمهوری اسلامی ایران و پس از اینکه یادداشت فشار حداکثری را امضا کرده بود، در پاسخ به سؤال خبرنگاری گفت: «اکنون که ایران بهبود یافته است، زمان مقابله با آن نیست. قدردانی میکنم که میگویید ایران ضعیف است، اما قوی است و اجازه نمیدهیم به سلاح هستهای دست یابد».
واکنش عارف به احتمال دیدار ترامپ و پزشکیان
معاون اول رئیس جمهور: دیدار دو انسان ممکن است انجام شود ولی امروز در دستور کار جمهوری اسلامی نیست. در زمینه سلاح هستهای ما فتوایی داریم که استفاده از آن ممنوع است و تبعیت از این فتوا واجب است. تصمیمات در مورد سیاست خارجی با شورای عالی امنیت ملی است که مصوبات آن به تصویب رهبری معظم باید برسد. / عصر ایران
هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا نداریم!
«ابراهیم رضایی»، سخنگوی کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه کشورمان توضیحاتی در ارتباط با روی کار آمدن ترامپ در آمریکا و موضوع مذاکره با غرب و آمریکا داد و گفت همه کسانی که حرف از مذاکره با آمریکا میزنند، روی هوا حرف میزنند، چنین چیزی در دستورکار وزارت خارجه و دولت نیست و هیچ تصمیمی برای مذاکره با آمریکا از طرف ما وجود ندارد، این نظر دولت، نظر وزارت خارجه و نظر کارشناسی ماست. وزیر امور خارجه درباره شایعه ملاقات آقای ایروانی با ایلان ماسک گفت که ملاقات آقای ایروانی، نماینده ایران در سازمان ملل با ایلان ماسک ۱۰۰ درصد دروغ است و فضاسازی بوده و آقای ایروانی چنین مأموریتی نداشته و چنین ملاقاتی اساساً انجام نگرفته است. / ایسنا
انتظارات به حق مردم از دولت
روزنامه ایران نوشت: تأثیرات تورم مزمن چند ساله، تبعات تحریمها، انواع و اقسام ناترازیها، آلودگی هوا، تضعیف سرمایه اجتماعی، بوروکراسی ناکارآمد و... نه تنها قابل کتمان نیست که مسعود پزشکیان در کسوت رئیسجمهوری خود پرچم شفافسازی درباره وضعیت موجود را در دست دارد. مردم در انتخابات ریاست جمهوری به امید بهبود وضعیت، پزشکیان و گفتمان وی را برگزیدند و حالا به حق، از دولت وفاق ملی انتظار گره گشایی دارند. پس دولت چه میکند؟ دولت پزشکیان این مشکلات را به خوبی تشخیص داده است و تلاش میکند این «هممسألگی» را ایجاد کند تا نخبگان سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و نهادهای مختلف اجرایی و سیاستگذار را بر سر مسائل کشور و اولویتبندی آنها، به توافق برساند تا اجزای مختلف سیستم یکصدا و همراستا شوند و از دل آن «کارآمدی» به بار نشیند. هرچند که هنوز مردم چشمانتظار میوههای وفاق هستند.
«تندروها» اسم رمز حمله به نیروهای انقلاب
روزنامه کیهان نوشت: مدعیان اصلاحات با برچسبزنی و اطلاق واژههایی، چون «افراطی»، «تندرو» و «رادیکال»، طرح آمریکا مبنی بر تخریب و تخفیف نیروهای انقلابی در ایران را عملیاتی میکنند. طرحی که ذیل اسمرمز «تندروها» در رسانهها و جراید زنجیرهای در جریان است. به عنوان نمونه، اطلاق عبارات «افراطی»، «تندور» و «رادیکال» با هدف تخریب و تخفیف جناح انقلابی برنامه روزمره و همیشگی مدعیان اصلاحات در روزنامههای زنجیرهای است. به نظر میرسد، هدف از تخریب جبهه انقلاب که مکرر از جانب مدعیان اصلاحات صورت میگیرد و به نوعی کار ویژه این طیف حساب میشود، بازداشتن انقلابیون از اهداف و آرمانها اصیل انقلاب و تمرکززدایی است؛ بدین معنا که توجه و توان جبهه انقلاب از مسائل کلان منحرف شده و به مسائل حاشیهای معطوف شود.
بحران هویت در پرونده هستهای ایران
روزنامه خراسان نوشت: حالی که پرونده هستهای ایران بیش از دو دهه است که به یکی از مهمترین مسائل سیاست خارجی کشور تبدیل شده، همچنان ابهامات جدی پیرامون مدیریت این پرونده وجود دارد. بهتازگی، انتشار گزارشی از بازدید علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبر انقلاب، از دستاوردهای سازمان انرژی اتمی و تأکید پایگاه اطلاعرسانی دولت بر مسئولیت وی در این حوزه، بار دیگر این پرسش را مطرح کرده که مسئول واقعی این پرونده کیست؟ چندگانگی در مدیریت این پرونده، پیامدهای جدی به همراه دارد. نخست، این مسئله موجب ایجاد عدم شفافیت در سیاستگذاری و اختلال در روند مذاکرات میشود. وقتی طرفهای خارجی با چندین مرکز تصمیمگیری روبهرو هستند، توانایی آنها در پیشبرد مذاکرات کاهش مییابد و این امر میتواند به طولانیتر شدن بحران بینالمللی منجر شود. دومین پیامد، کاهش اعتبار ایران در صحنه دیپلماسی است. در نظامهای سیاسی کارآمد، مسئولیت پروندههای استراتژیک مشخص است و مذاکرهکنندگان از یک خط مشی واحد پیروی میکنند.