
طبق اعلام کمیته مراسم تشییع شهید سید حسن نصرالله و شهید سید هاشم صفی الدین قرار است برنامه رسمی تشییع پیکر این دو شهید بزرگوار از ساعت 13 روز یکشنبه 5 اسفندماه در مجموعه ورزشی کمیل شمعون برگزار شود. شمار زیادی از مقامات رسمی از جمله رئیس جمهور و رئیس مجلس لبنان در مراسم تشییع حضور خواهند داشت. همچنین هیأتهای رسمی و مردمی از ۷۹ کشور در این مراسم شرکت دارند که حاکی از اهمیت ویژه این مراسم است.
متولی اصلی این مراسم حزب الله لبنان است که مقدمات این آیین بزرگ را فراهم کرده و به استقرار موکبهایی برای پذیرایی از شرکتکنندگان خارجی و رسانههای داخلی و خارجی پرداخته است. زمان برگزاری آیین تشییع حدود ۶۵ دقیقه خواهد بود که طی آن شیخ نعیم قاسم، دبیرکل حزب الله، سخنرانی و نماز میت را بر پیکر دو شهید اقامه خواهد کرد.
اهمیت این مراسم از چند جهت قابل توجه است:
- سید حسن نصرالله نه تنها یک شخصیت لبنانی و منطقه ای، بلکه یک چهره بین المللی شناخته شده و تاثیرگذار بود. وی با درایت و هوشمندی خاص خود موفق شد سازمان حزبالله را مدیریت کرده و به مراحل بالایی از بلوغ و بالندگی و اقتدار برساند و در این راستا دستاوردهای بزرگی در مبارزه با اشغالگری رژیم صهیونیستی کسب نمود و عملاً موفق شد معادلات نظامی، امنیتی و سیاسی در منطقه را دچار تغییر اساسی نماید. از جمله این دستاوردها شکست رژیم غاصب در سال 2000 و عقب نشینی مفتضحانه از جنوب لبنان و نیز جنگ 33 روزه در سال 2006 بود که با ناکامی اسرائیل و حامیانش به ویژه ایالات متحده آمریکا و پیروزی حزب الله به پایان رسید.
از این منظر تشییع پیکر سید حسن نصرالله در واقع وداع با شخصیتی سترگ و تاثیرگذار در منطقه و جهان است که حتی دشمن به عظمت او اعتراف کرده و طراحی برای ترور او حاکی از احساس خطر اسرائیل از این شخصیت مهم بوده است. حتی در داخل لبنان و برخی کشورهای منطقه با آنکه بسیاری از افراد و جریان ها مخالف نصرالله بودند، اما در عین حال عظمت و شجاعت و درایت او را می ستودند.
- آنچه مربوط به حزب الله به طور خاص و محور مقاومت به شکل عام می شود این است که تشییع جنازه دبیرکل شهید حزب الله متضمن پیام معنوی بلندی است که در وهله اول نوعی تجدید عهد با راه سید نصرالله محسوب می شود و در مرحله بعد اعلام این پیام مهم به جهانیان و به ویژه دشمنان است که شهادت نصرالله به معنای پایان حزب الله و مقاومت نیست، بلکه خون او حیات تازه ای در رگ های مقاومت می دمد و عزم بازماندگان و پیروان دبیرکل شهید را برای ادامه مسیر جزم خواهد کرد.
چنین تجربه ای را در تشییع پیکر رهبران سابق حزب الله به ویژه سید عباس موسوی در سال 1992 شاهد بودیم که خیل عظیمی از لبنانی ها با او وداع و همزمان با وی بیعت کردند و خون آن شهید بزرگ منشا تحولات شگرفی در حزب الله و روند کلی محور مقاومت در منطقه شد.
- دشمنان که از تاثیر معنوی حضور پرشمار تشییع کنندگان داخلی و خارجی در این مراسم آگاه هستند، هجمه تبلیغاتی گسترده ای را برای خنثی کردن این مراسم و مهار تاثیرات آن بر افکار عمومی جهانیان انجام داده و می توان گفت یک کارزار بین المللی با هدف جلوگیری از حرکت جمعیت به بیروت آغاز شده است.
برای نمونه بسیاری از شرکت های خطوط هوایی رزرو صدها مسافر از ترکیه و کشورهای اروپایی را لغو کرده و بیش از ۱۲۰ پرواز از اروپا تا بعد از ۲۳ فوریه لغو یا به تعویق افتاده است. شرکت ترکیش ایرلاینز رسما ۲۰ درصد پروازهای خود از جمله پروازهای آلمان را بدون ارائه توجیه لغو کرده است. برخی از فرودگاهها نیز شاهد احضار مسافران لبنانی و بررسی دلایل سفرشان بودند.
از طرفی، با اعمال فشار بر دولت جدید لبنان، با توقف پروازهای ایرانی به بیروت، مانع حضور ایرانیان اعم از مقامات و مردم شده اند. با این حال راه سفر به بیروت جهت شرکت در مراسم تشییع جنازه، کاملاً بسته نیست و از راه های غیرمستقیم قابل انجام است.
در واقع کسانی که مدعی بودند پس از ضربات سختی که به حزب الله و کادر آن وارد شد، مقاومت شکست خورده و محبوبیت و مشروعیت خود را از دست داده است، اکنون نگران تشییع جنازه پرشکوه نصرالله هستند، زیرا حضور انبوه مردم در این مراسم نشان مشروعیت و محبوبیت حزب الله و دبیرکل شهید آن می باشد.
در پایان باید گفت تشییع پیکر پرشکوه رهبران شهید حزب الله به ویژه شهید سید حسن نصرالله به مثابه یک جنگ نرم جدید علیه دشمن است، نوعی نمایش اقتدار در معرکهای است که هنوز به پایان نرسیده و اهل مقاومت به دشمن این پیام را ارسال می کنند که فقدان رهبران کلیدی در محور مقاومت نه تنها موجب عقب نشینی این محور نمی شود، بلکه روحیه و انگیزه جدیدی میآفریند تا نبرد سرنوشت ساز را تا نابودی اسرائیل و پیروزی آرمان فلسطین ادامه دهند.