رژیم صهیونیستی همواره در مرزهای خود و صدها مایل دورتر با چالش های امنیتی و راهبردی متعددی روبرو بوده است، که از جمله مهمترین آنها عبارتند ازفعالیت حماس در غزه، حضور ایران در سوریه، حزب الله لبنان و برنامه صلح آمیز هسته ای ایران که برای درک کامل دامنه این تهدیدها، باید آنها را از لحاظ بیواسطه بودن و شدت بررسی و تحلیل کرد:
الف- تهدید حماس: تهدید رژیم صهیونیستی از سوی حماس نسبتا فوری است، اگرچه کمترین میزان آن از نظر شدت است. با نگاهی به غزه ، پنج سناریو بالقوه در این زمینه وجود دارد: "جنگ تمام عیار" ، "عملیات نظامی محدود" ، "آتش بس" ، "توافق سیاسی محدود" و"توافق بلند مدت" لیکن نه رژیم صهیونیستی و نه حماس خواهان جنگی گسترده نیستند و همواره در حال جابجایی بین سه وضعیت بوده اند: عملیات نظامی محدود، آتش بس و توافق سیاسی محدود. توافق سیاسی محدود بر اساس پارامترهای محدود - ازجمله پرداخت حقوق كارمندان دولت، بازگشایی محدود گذرگاه ها، تأمین سوخت و برق بیشتر برای غزه، بزرگ كردن مناطق ماهیگیری و غیره - قابل دستیابی است. درحقیقت، بیشتر خواسته های حماس درمورد آتش بس مربوط به لغو تحریم های اعمال شده توسط تشکیلات خودگردان است نه رژیم صهیونیستی.تبادل آتش در ماه نوامبر 2018 بین رژیم صهیونیستی و حماس را می توان به عنوان یک عملیات محدود نظامی دسته بندی کرد. هر دوطرف بدون اوج گرفتن به سمت جنگ تمام عیار، در حال شلیك به یكدیگر بودند.
ب- حضور ایران درسوریه: جنگ داخلی سوریه پایان یافته است اگرچه هنوز درگیری در برخی مناطق وجود دارد. به علاوه، با پایان جنگ و درگیری، بسیاری از مناطق کشور به بازسازی احتیاج دارند. حضور ایران در سوریه همچنان یک مشکل بزرگ برای رژیم صهیونیستی است و این رژیم می داند که ایران توسط روسها یا آمریکایی ها از سوریه حذف نخواهد شد.
ج- موشک های حزب الله و پروژه دقت: سومین تهدید امنیتی برای رژیم صهیونیستی، حزب الله است که ظرفیت قوی تر و بسیار بیشتری در لبنان نسبت به ایران در سوریه دارد. اگر ایران تصمیم به مقابله به مثل با رژیم صهیونیستی بگیرد، از ابزارهای موثر آن برای این کار، حزب الله است. در بسیاری از تعهدات حزب الله، تعهد نسبت به ایران همواره غالب بوده است، بنابراین نادیده گرفتن خواسته های ایران دشوار خواهد بود. تهدید حزب الله گرچه فوری ترین تهدید نیست، اما یکی از مهمترین آنهاست. سخنرانی بنیامین نتانیاهو در مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سپتامبر 2018 ، که طی آن او تصاویری از سایت های کارخانه ایران و حزب الله را نشان داد که از سوریه به لبنان منتقل شده اند ، شدت این تهدید را نشان می دهد. پروژه دقت کلید اصلی درک این تهدید است. این پروژه ، برنامه بزرگ ایران برای موثرتر بودن تهدیدها در برابر رژیم صهیونیستی به طور متعارف است و شامل برنامه هایی برای به روزرسانی هزاران موشک و راکت در زرادخانه حزب الله است، با استفاده از فن آوری هدایت دقیق که اجازه می دهد موشک ها در فاصله 5 تا 10 متری هدف اصابت کنند. این موضوع دامنه و شدت تهدید علیه رژیم صهیونیستی را تغییر میدهد.
د- چالش هسته ای ایران: آخرین و جدی ترین تهدید، پیشرفت هسته ای ایران است که از آن به عنوان یک مشکل طولانی مدت می توان نام برد. برنامه تسلیحات هسته ای ایران در هر لحظه قابل تمدید است و پس ازتصمیم ترامپ برای خروج از برنامه جامع اقدام مشترک (JCPOA) ، ایران می تواند تصمیم بگیرد که از این الگو پیروی کند و از توافق خارج شود. با این حال، ایران با نهایت احتیاط در حال مرور این وضعیت است ، به این امید که امریکا در حاشیه قرار بگیرد و بقیه جهان در تحریم مشاغل تجاری با ایران به او ملحق نشوند.