«رژیم اشغالگر قدس سال هاست که ادعاهای مختلفی را با محوریت ضرورت توسعه ارضی خود مطرح میسازد. ادعاهایی که درونمایه اصلی همگی آنها اشغال هر چه بیشتر سرزمینهای کشورهای همسایه با فلسطین اشغالی و تحقق آنچه "اسرائیلِ بزرگتر" عنوان میشود است. حال اگر از این زاویه به ماجرا بنگریم، رژیم صهیونیستی با اشغالِ سرزمینهای جدید در جنوب سوریه، به نوعی قصد دارد زمینههای مساعدی را برای بلندپروازیهای خود با محوریت ضمیمه کردن سرزمینهای بیشتری به اراضی اشغالی فراهم سازد.»
به گزارش طنین سنتر؛ رژیم اشغالگر قدس در مدت اخیر بر شدت تحرکات مشکوک و مخرب خود در جنوب سوریه افزوده است. این رژیم که تنها اندکی پس از سقوط نظام سیاسی سوریه، وارد خاک این کشور شده بود و بخشهای قابل توجهی از جنوب سوریه را به تصرف درآورده بود، به تازگی اعلام کرده که نیروهایش به سمت منطقه درعا پیشروی کردهاند. در عین حال، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر قدس در موضع گیری تاکید کرده که اسرائیل قصد خروج از جنوب سوریه را ندارد و تعدادی پایگاه نظامی نیز در این منطقه احداث کرده است.
قابل تاملتر اینکه صهیونیستها اخیراً اعلام کردهاند که از میان جمعیت دروزیهای جنوب سوریه نیروی کار استخدام میکنند و البته که به دولت جدید سوریه هشدار دادهاند که هرگونه ورود نیروهای آنها به سرزمینهای دروزی نشین جنوب سوریه میتواند با واکنش شدید اسرائیل همراه شود.
مسائلی از این دست سبب شدهاند تا بسیاری هم بر این مساله تاکید کنند که اسرائیل قصد اشغال کامل جنوب سوریه را دارد و هم برخی به این نکته پرداختهاند که رژیم اشغالگر قدس در پی تأسیس یک کشور و دولت کوچک در جنوب سوریه است. دولتی که از دروزیهای سوری تشکیل میشود و با اسرائیل روابلط نزدیکی دارد. با این همه، در رابطه با تحرکات صهیونیستها در جنوب سوریه، توجه به دو نکته ضروری است.
اول اینکه رژیم اشغالگر قدس سال هاست که ادعاهای مختلفی را با محوریت ضرورت توسعه ارضی خود مطرح میسازد. ادعاهایی که درونمایه اصلی همگی آنها اشغال هر چه بیشترِ سرزمین کشورهای همسایه با فلسطین اشغالی و تحقق آنچه اسرائیلِ بزرکتر عنوان میشود است. حال اگر از این زوایه به ماجرا بنگریم، رژیم صهیونیستی با اشغال سرزمینهای جدید در جنوب سوریه، به نوعی قصد دارد زمینههای مساعدی را برای بلندپروازیهای خود با محوریت ضمیمه کردن سرزمینهای بیشتر به اراضی اشغالی فراهم سازد.
نکته دوم اینکه رژیم صهیونیستی اشغال مناطق مختلف در جنوب سوریه را در حکم تحکیم موقعیت خود در مواجهه با محور مقاومت در منطقه نیز ارزیابی میکند. به طور خاص در مورد مقاومت اسلامی لبنان، صهیونیستها این تصور را دارند که میتوانند با تثبیت موقعیتشان در خاک سوریه، نظارت بیشتری را بر تحرکات حزب الله لبنان در جنوب این کشور داشته باشند. از این رو، به نوعی قصد دارند از نظر جغرافیایی حزب الله را دور بزنند و فشارهای خود علیه این جنبش را تشدید کنند.
درست به همین دلیل است که میبینیم صهیونیستها بهرغم طیف گستردهای از فشارهای بین المللی، هر کاری میکنند تا به حضورشان در جنوب سوریه مشروعیت بخشی کنند. موضوعی که از چشم اندازی کلان برای نتانیاهو به عنوان یک ورشکسته سیاسی در صحنه سیاسی اراضی اشغالی، به زعم خودِ وی میتواند دستاوردساز باشد و فضای مانور تازهای را برای او جهت ماندن در قدرت فراهم سازد.
به رغم تمام تلاش های رژیم صهیونیستی اما باید گفت که این رژیم گرچه به صورت مقطعی بتواند بخشی از سرزمین های سوریه را اشغال کند اما همانند مقاومت فلسطین، شکل گیری مقاومت سوریه در آینده نزدیک، جبهه دیگری را علیه اشغالگری صهیونیست ها ایجاد می کند تا شاهد اجماع برای پایان دادن به اشغالگری این رژیم باشیم.