پس از آن که یکی از روزنامههای انگلیسی گزارش داد مقامات ارشد امنیتی ایران و عربستان ۲۰ فروردین در بغداد دیدار کردهاند، در سطح رسمی نیز این خبر تایید شد.
وزارت خارجه کشورمان از گفت وگو با عربستان سعودی استقبال کرده وآن را به نفع مردم دو کشور و صلح و ثبات منطقهای میداند.
عربستان به دلایل اختلافاتی از جمله پرونده یمن، بیش از ۵ سال است روابط سیاسی و اقتصادی خود را با ایران به طور کامل قطع کرده است.
نشست بغداد در سطح پایین برگزار شد تا به بررسی امکان کاهش تنش در منطقه بپردازد. بنا به گفته منابع سعودی این دور از مذاکرات شامل بحث در مورد یمن و جنبش انصارالله بوده است.
برخی رسانههای منطقهای گفتهاند نتایج این نشست مثبت بوده و دو طرف تصمیم گرفتند جلسه دوم را نیز در بغداد برگزار کنند.
رسانههای عراقی هم اعلام کردند نشست مذکور با نظارت نخستوزیر این کشور برگزار شد. «مصطفی الکاظمی» تلاش میکند نقش میانجی را در این پرونده ایفا کند، چون این امر را به سود امنیت و ثبات عراق میداند. به همین دلیل در سفر اخیر خود به عربستان این مساله را با مقامات ریاض مطرح کرده بود.
برخی محافل نیز از نقش چین در این میان سخن گفتهاند، خصوصا آن که وزیر خارجه چین در سفر اخیر خود به منطقه طرحی برای رفع تنش و ثبات خاورمیانه ارائه کرده بود.
همزمان دولت «جو بایدن» نیز در حال تجدید نظر در مورد رویکرد خود در منطقه است و ضمن نگاه متمایز به پرونده یمن، امیدوار است در پرونده برجام با ایران به توافق برسد.
در هر حال، اگر مذاکرات ایران و عربستان تداوم یابد و به نتایج روشنی برسد، تاثیراتی بر تحولات منطقه خواهد داشت:
در پایان باید گفت موارد فوق مستلزم عدول عربستان از مواضعی است که سالها روی آن سرمایهگذاری کرده و هر گونه عقبنشینی از این مواضع، به مثابه اعتراف به شکست خواهد بود. به همین دلیل نسبت به نتایج مذاکرات دو طرف در بغداد، حداقل در کوتاه مدت نمیتوان خوشبین بود.