ارتش رژیم صیونیستی همانند جنایتی که در غزه مرتکب شد، در لبنان نیز سیاست کشتار غیرنظامیان را کنار نگذاشته است. طبق آمار رسمی وزارت بهداشت لبنان، حدود ۲ هزار و ۵۰۰ نفر از زمان حمله اسرائیل به شهادت رسیدند. تعداد زخمیهای جنایت رژیم اشغالگر در لبنان قریب به ۱۱ هزار نفر برآورد شده است. از نظر سطح درگیریها هر دو طرف به حملات هوایی خود ادامه میدهند. اما در سطح درگیری در عملیات زمینی، اعضای مقاومت حربالله توانستند نیروهای دشمن را در مرزها سرگردان و آنها را مجبور به عقبنشینی کنند. در برابر موج حملات در منطقه دیدارهای منطقهای بیش از پیش سرعت گرفته است. رئوف شیبانی، نماینده ویژه وزیر امور خارجه ایران، با عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان برای رسیدگی به وضعیت کمکرسانی به لبنان و بررسی تحولات اخیر منطقه دیدار کردند و با یکدیگر به گفتگو پرداختند. در ادامه این یادداشت سعی خواهیم کرد به ابعاد حملات اخیر به جنوب لبنان و رایزنیهای منطقهای بپردازیم.
در پی حملات گسترده رژیم صهیونیستی، حزبالله عملیات موشکی مؤثری را در سرزمینهای اشغالی انجام داده است. حزبالله طی دو هفته گذشته عملیات موشکی خود را به منطق دورتر از مرز تشدید کرده است. همچنین حزبالله در حمله موفقیتآمیز خود به تیپ گولانی، تأثیر سیستم پدافندی دشمن را به چالش کشید. این موضوع سبب شد تا ارتش رژیم، با سیستمهای پدافندی موجود خود احساس بازدارنگی نداشته باشد و از ترس حمله مکرر حزبالله، سیستم تاد را از امریکا درخواست کنند. عاموس یادلین، رئیس سابق بخش اطلاعات رژیم صهیونیستی درباره توانمندی حزبالله گفت: «مسلماً حزبالله یک سازمان نظامی قوی در مرزهای اسرائیل است و حزبالله یکی از قویترین ارتشهای خاورمیانه است. اگرچه در جنگ موجود ضربه خورده است، اما کمکم روبه بهبودی میرود.» متحد بودن اعضای حزبالله سبب ضربه زدن هرچه بیشتر به رژیم صهیونیستی شده است.
با وقوع جنگ طی یک ساله گذشته در فلسطین اشغالی، ناامنی داخلی نیز روبه افزایش است. اخیراً تیراندازی در ایست بازرسی قلندیا و در پایگاه نظامی ارتش رژیم صهیونیستی در جولان اشغالی رخ داده است. این موارد در کنار آوارگی شهرکنشینهای صهیونیست از میزان تابآوری آنان در برابر جنگ میکاهد.
با هدف برقراری آتشبس و پایان دادن به جنایتهای جنگی، دیدارهای مقامات منطقهای را به افزایش است. در همین زمینه، نجیب میقانی نخست وزیر لبنان با سفیر فرانسه دیدار کرد و درباره آخرین تحولات منطقه با یکدیگر گفتگو کردند. در تماس تلفنی مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران با هیثم بن طارق، سلطان عمان علاوهبر حسن نیتشان درباره روابط دو کشور، از وضعیت غزه و لبنان ابراز نگرانی کردند. سلطان عمان حمایت از مردم جنگزده لبنان و غزه را جز اولویتهای کشورش دانست و از پشتیبانی غربیها از جنایات رژیم صهیونیستی ابراز تأسف کرد. در همین رابطه، وزیر خارجه ایران سید عباس عراقچی، طی دو هفته گذشته برای پایان دادن به جنایتهای رژیم صهیونیستی، به بسیاری از کشورهای منطقه از جمله: لبنان، سوریه، عربستان، قطر، آذربایجان، مصر و ترکیه سفر کرده و با مقامات کشورهای خاورمیانهای دیدار کرده است. دراین دیدارها تلاش برای روشنگری جنایات صهیونیست ها، حمایت کامل ایران از مقاومت و هشدار به جنگ منطقهای در کنار تذکر به کشورهای منطقه در جلوگیری از در اختیار قرار دادن حریم هوایی برای رژیم صهیونیستی مورد تأکید وزیر خرجه کشورمان بود.
بهره سخن
با وجود تلاشهای محور مقاومت برای پایان دادن به جنایات صهیونیستها و نگرانیهای منطقهای در برابر وقوع جنگ گسترده در غرب آسیا، اما به نظر میرسد سران رژیم خواهان تشدید تنش هستند. صهیونیستها با حملات خود به دنبال تغییر موازنه در منطقه هستند؛ اما اراده مجموع منطقه، اجازه به بازیگری تلآویو نخواهد داد. حتی تمام مقامات امریکایی هم نظر با دیگر همنوعان خود در کشورشان، در برابر حمایت از رژیم صهیونیستی نبودهاند. به عنوان نمونه برنی سندرز، سناتور ارشد مستقل امریکا، باری دیگر، بر تصمیم خود برای تصویب طرح ممنوعیت فروش تسلیحات تهاجمی به رژیم را تاکید کرد. ضعف در سیستم دفاعی آنان و عدم شناسایی هواپیماهای بدون سرنشین از سوی ارتش اشغالگر باعث کاهش قدرت نظامی آنان شده است. همچنین دقت در استفاده از امکانات نظامی از سوی حزبالله، امکان سنجیدن توان تسلیحاتی خود را از صهیونیستها میگیرد. رژیم با گشودن جبهههای مختلف جنگ، افزایش جنایتهای جنگی، ترد شدن از سوی بسیاری از کشورهای جهان و شکست در حملات زمینی با حزبالله در بنبست قرار گرفتهاند.