
همزمان با فضای مثبت شکل گرفته در نخستین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و آمریکا در عمان، رژیم اشغالگر قدس و تریبونهای تبلیغاتی و رسانهای آن، به نحو قابل توجهی بر شدت شانتاژهای خود علیه مذاکرات مذکور افزودهاند و سعی در سیاه نمایی در این رابطه دارند.
تجربیات تاریخی نشان داده که در شرایط اینچنینی، باید مراقب بود که صهیونیستها دست به اقدامات خرابکارانهای که معطوف به تغییر روندهای همسو با منافع ملی ایران هستند، نزنند. البته که پیشتر برخی منابع گزارش دادهاند که احضار ناگهانی چند روز قبل نتانیاهو به کاخ سفید، تا حد زیادی در راستای انتقال این پیام از سوی دونالد ترامپ به اسرائیل برای پرهیز از ماجراجویی علیه ایران تا مشخص شدن نتیجه رایزنیهای دیپلماتیک قرار داشته است.
آنچه واضح است، اصلیترین بازیگر مخالف شکلگیری هرگونه تعامل مثبت بین المللی با ایران در مورد پرونده اتمی این کشور، رژیم صهیونیستی است. رژیمی که خواستار کشیده شدن پای دولت آمریکا به جنگ مستقیم با ایران است و البته که رهبران اسرائیلی این مساله را به هیچ عنوان پنهان هم نمیکنند.
در همین رابطه به تازگی یدیعوت آحارانوت، رسانه اسرائیلی در گزارشی عنوان کرده است که در پی مذاکرات میان مقامات ایران و آمریکا، مقامات این رژیم سعی در سنگ اندازی در جریان مذاکرات داشته و در تلاش هستند تا مانع از شکلگیری یک مذاکرات موفق میان دو کشور شوند و همچنان بر استفاده از گزینه نظامی علیه ایران تاکید دارند.
طبق گزارش منتشر شده در این رسانه عبری زبان، مقامات رژیم صهیونیستی از روند مذاکرات هستهای ایران و آمریکا در عمان ناراضی بوده و به صراحت اعلام کردهاند که هر گونه توافقی میان دو کشور میتواند برای موقعیت آینده رژیم صهیونیستی خطرناک و مشکلساز باشد.
برخی از مهمترین دلایلی که موجب شده است رژیم صهیونیستی در روند مذاکرات هستهای ایران و آمریکا کارشکنی کند، شامل موارد زیر میشود:
- ادعای ترس از فعالیتهستهای ایران
یکی از مهمترین ادعاهایی که مقامات رژیم صهیونیستی برای منصرف کردن دولت ترامپ از تلاش برای توافق با ایران مطرح کردهاند، نگرانی از پایان دوره ریاست جمهوری ترامپ است که طبق ادعای آنها موجب میشود ایران همچنان به فعالیت هستهای خود در سطوح بالاتر ادامه دهد. در همین رابطه پیشتر نیز نتانیاهو در جریان دیدار اخیر خود با ترامپ در اظهاراتی ضمن ابراز نگرانی نسبت به فعالیت هستهای کشورمان، خواستار اجرای مدل لیبی برای آن و نابودی کامل زیرساختهای هستهای ایران شد. پافشاری بر این درخواست در حالی صورت میگیرد که بر خلاف ادعاهای رژِم صهیونیستی، ایران همواره بر غیرنظامی بودن برنامه هستهای خود تاکید کرده و اکنون هم ضمن موافقت با مذاکره با مقامات آمریکایی حسن نیت خود را در این رابطه نشان داده است.
- نگرانی از سیاستهای آتی دولت ترامپ در قبال ایران
ادعای دیگری که از سوی مقامات رژیم صهیونیستی برای سنگاندازی در روند مذاکرات میان آمریکا و ایران مطرح میشود، ابراز نگرانی از اقدام دولت ترامپ در رابطه با این موضوع بوده است. به اعتقاد مقامات این رژیم عدم تمایل رئیس جمهور آمریکا برای رویارویی مستقیم با ایران موجب شده است که دونالد ترامپ به سمت اقدام برای سازش با ایران ترغیب شود و این تصمیم در بلند مدت موجب به خطر افتادن منافع رژیم صهیونیستی در منطقه غرب آسیا خواهد شد. از این منظر دولت نتانیاهو تمایل شدیدی به برهم خوردن روند مذاکرات دارد، طوری که در نهایت منجر به شکل گیری جنگی علیه کشورمان شود.
- نارضایتی از حذف احتمالی تحریمها علیه ایران
یکی دیگر از عوامل مهم نگرانی رژیم صهیونیستی از شکلگیری توافق احتمالی میان ایران و آمریکا، ترس از برداشته شدن تحریمها علیه ایران است. این ابراز نگرانی از آنجایی مطرح میشود که دستیابی به یک توافق میتواند از شدت تحرمیها علیه ایران بکاهد. مسالهای که میتوانند زمینه ساز تسهیل مراودات تجاری ایران شود و منافع اقتصادی قابل توجهی را برای این کشور به همراه داشته باشد. موضوعی که مقامات رژیم صهیونیستی به شدت نسبت به آن ابراز مخالفت کرده و نگران تحقق آن هستند.
- نگرانی از آینده جنگ غزه
در شرایطی که رژیم صهیونیستی به دنبال جلب همراهی ترامپ در موضوع جنگ غزه و کسب حمایتهای بی دریغ آمریکا برای تداوم این جنگ است، مقامات این رژیم نگران این موضوع هستند که شکل گیری توافقی میان دو کشور آمریکا و ایران، رسیدگی به خواستههای این رژیم در جنایاتش علیه مردم غزه را از دستور کار دولت ترامپ دور سازد و به سیاستها و مواضع وی در قبال این جنگ سمت و سوی تازهای بخشد.