ارزیابی جدید اطلاعاتی آمریکا درخصوص برنامه هستهای ایران
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال گزارش داد که جامعه اطلاعاتی آمریکا بر این باور است که ایران در حال حاضر در موقعیت بهتری برای یک برنامه هستهای نظامی قرار دارد، اما هنوز هیچ گامی در این راستا بر نداشته است. وال استریت ژورنال به نقل از یک مقام آمریکایی که نامش فاش نشده است، اعلام کرد که جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقد است ایران در حال حاضر روی ساخت سلاح هستهای کار نمیکند، اگرچه بهنظر میرسد تهران در موقعیت بهتری برای شروع برنامه تسلیحات هستهای خود در نتیجه گسترش فعالیتهای تحقیقاتی هستهای در این کشور است. از سوی دیگر، جامعه اطلاعاتی آمریکا معتقد است که رهبر عالی ایران، برنامهای برای از سرگیری برنامه هستهای این کشور ندارد.
ادعای جدید درخصوص همکاری نظامی ایران و روسیه
به گزارش نامه نیوز، چند روز بعد از سفر مقام روسی به ایران و بعد هم باکو، اخبار قابل توجهی درباره ارائه اس ۴۰۰ به ایران منتشر شده است. کانال تلگرامی صابرین نیوز نوشته است: برخی گزارشها میگویند روسیه در اقدامی شگفتانگیز، چند دستگاه اس ۴٠٠ را پس از ١۵ سال به ایران هدیه داد. گفتنی است، اس ۴٠٠ به عنوان پیشرفتهترین سیستم دفاع ضد هوایی جهان مشهور است. لازم به ذکر است که نیویورک تایمز نیز به نقل از مقامات ایرانی گزارش داد که روسیه تحویل تجهیزات پدافند هوایی و راداری پیشرفته خود را به ایران آغاز کرده است. برخی از این تجهیزات با درخواست ایران از کرملین و در شرایط میزبانی ایران از سرگئی شویگو، رئیس شورای امنیت روسیه صورت گرفته است. نیویورک تایمز نیز گزارش داد در حالی که رسانههای محلی ایران تنها از درخواست تجهیزات نام بردهاند، یکی از اعضای سپاه و یک مقام دیگر به تایمز تأیید کردند که نه تنها این درخواست انجام شده، بلکه تحویلها نیز آغاز شده است.
توضیح درباره کانالهای انتقال پیام میان ایران و آمریکا
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در پاسخ به سوالاتی مبنی بر اینکه آیا ایران پاسخ به رژیم اسرائیل را تا گفتگوهای هفته آتی در خصوص آتشبس به تعویق میاندازد و نیز همچنین کانالهای موجود انتقال پیام میان ایران و آمریکا گفت: «برقراری آتشبس پایدار در غزه اولویت ما است؛ هر توافقی که حماس بپذیرد، مورد قبول ما هم خواهد بود. امنیت و حاکمیت ملی ما در اقدام تروریستی اخیر رژیم اسرائیل نقض شده است. ما حق دفاع مشروع داریم و این ارتباطی با آتشبس غزه ندارد؛ اما امیدواریم پاسخ ما در زمان و بهگونهای صورت گیرد که لطمهای به آتشبس احتمالی نزند. کانالهای رسمی مستقیم و واسطهای برای انتقال پیام همیشه میان ایران و آمریکا وجود داشته است. ترجیح طرفین این است که جزئیات آن مسکوت بماند.»
پاسخ سعید جلیلی به برخی سوالات
سعید جلیلی، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: امروز قدرتهای بزرگ دنیا این دغدغه را دارند که ایران چه برخوردی در خصوص ترور شهید هنیه خواهد داشت. برخی از کشورها میگویند ایران اگر میخواهد پاسخ دهد، پاسخ محکمی نباشد و این نشان از قدرت جمهوری اسلامی ایران و عظمت ملت بزرگ ایران دارد که در طی ۶۰ سال اخیر به برکت نهضت امام راحل این قدرت شکل گرفت و مردم در عرصه تولید قدرت نقش بسیار مهمی داشتند. در یکی از مذاکرات خاویر سولانا، دبیر کل شورای اتحادیه اروپا از من سوال کرد، مردم سالاری دینی شما با دموکراسی ما چه فرقی دارد، گفتم شما رأی میدهید و میروید، اما در ایران افراد هم رأی میدهند و حتی ۴ فرزند خود را برای دفاع از کشور و اسلام فدا میکند. امروز وظیفه همه ماست که به دولت کمک کنیم و منتخب ملت را که مورد تأیید و تنفیذ رهبر معظم انقلاب اسلامی قرار گرفته را در راستای پیشبرد اهداف کشور یاری کنیم.
اظهارات جدید عبدی
عباس عبدی، فعال اصلاح طلب در گفتگو با خبر آنلاین گفت: اصلاحطلبان در این انتخابات بهنوعی تابع یک جریان شدند و جلو آمدند و بنابراین ضعفهایشان دیده نشد. اصلاحطلبان ایراد اساسیشان این است که فکر میکنند باید کاندیدایی داشتهباشند که مطمئن رأی بیاورد؛ و وقتی این فرصت را مهیا نمیبینند، اصلاً بازی را جدی نمیگیرند. این تفکر غلط است و باید کنار گذاشته شود. به آقای پزشکیان هم گفتهام که شما رسالتی دارید که اگر انجام دهید بالاتر از ستارخان و باقرخان در تاریخ معاصر میایستید. آن هم ایجاد تفاهم است. اکنون به دلایل متعدد از جمله کمشدن فروش نفت و قویتر شدن اعتراضات، موازنهقوای جدیدی بهوجود آمده است، که باید از آن در جهت اصلاح امور استفاده کرد. در موردآقای ظریف، اصولگرایان اشتباه کردند و او را خیلی زدند. نمیدانستند او مانند ماری زخمخورده است که اگر فرصتی پیش آید و بیدار شود وآنها را میزند و آن زمان دیگر نمیتوانند کاری کنند.
گزارش مهم رویترز از نفتفروشی جدید ایران
رویترز در یک گزارش مدعی شد: با وجود تداوم تحریمها علیه ایران، تهران مقاصد و مشتریان جدیدی برای محمولههای کوچکی از نفت خام خود مانند بنگلادش و عمان پیدا کرده است. ایران در صادرات نفت خود در بازه سه ماهه مارس تا مه سال جاری میلادی (۲۰۲۴) به بالاترین رقم صادرات در مقایسه با بازههای زمانی مشابه از سال ۲۰۱۸ دست یافته و در فروش نفت خود رکورد جدیدی به ثبت رسانده است. اوجی وزیر نفت پیشتر اعلام کرده که صادرات نفت ایران از ۱۸۲ میلیون بشکه در سال ۱۳۹۸ به ۵۶۵ میلیون بشکه در سال ۱۴۰۲ رسیده است؛ همچنین رشد گروه نفت و گاز که سال ۱۳۹۸ منفی ۳۵ درصد بود؛ سال ۱۴۰۲ به مثبت ۲۰ درصد رسید؛ در زمینه تولید گاز مایع نیز جهش عمدهای رخ داده، بهطوری که تولید آن از سالانه ۳ میلیون و ۲۰۰ هزار تن به ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تن در سال رسیده است.