طنینسنتر؛ اراضی اشغالی به تازگی با یک شوک مهلک و قابل تامل رو به رو شده است. در این راستا، مقاومت اسلامی یمن با یک فروند موشک فراصوت، تل آویو در عمق فلسطین اشغالی را هدف قرار داده است. موشکی که مسافت بیش از دو هزار کیلومتری را تقریبا در ۱۲ دقیقه طی کرده و به هدف اصابت کرده است.
این رویداد با بازتابهای بین المللی قابل توجهی رو به رو شده و منابع رسانهای در اسرائیل گزارش داده اند که تحقیقات گستردهای در مورد دلایل شکست صهیونیستها در مواجهه با موشک یمنی آغاز شده است. از این رو، اینطور به نظر میرسد که در تحلیل حمله موشکی قابل تامل مقاومت اسلامی یمن به تل آویو، بایستی ۲ نکته را مد نظر داشت.
اولاً، موشک فراصوت یمنی توانست چهار لایه پیشرفته پدافندی صهیونیستها و البته سامانههای پدافندی غربی و عربی حاضر در منطقه را دور بزند و مستقیما به هدف خود اصابت کند. این یعنی میلیاردها دلار سرمایه گذاری محور غربی-عبری-عربی در حوزه پدافند هوایی، کاملا بینتیجه بوده و زین پس این رژیم باید انتظار شوکهای جدیتری را هم داشته باشد.
اهمیت این مساله زمانی بیش از پیش درک میشود که توجه داشته باشیم انصارالله یمن صرفا اقدام به شلیک یک موشک کرده و اگر قصد داشته باشد چندین موشک را به طور همزمان شلیک کند، این موضوع میتواند سناریوهای ناامیدکنندهای را برای اسرائیل نوید دهد.
دوم اینکه مقاومت اسلامی یمن با شلیک موشک فراصوت به عمق اراضی اشغالی عملاً این پیام را به دیگر طرفها نظیر عربستان سعودی که بیش از هست سال با یمن در حال جنگ بود هم رساند که بهتر است هر چه سریعتر به مفاد توافق آتش بس امضا شده میان دو طرف عمل کند و فکرِ ماجراجوییهای بیبشتر علیه ملت یمن را از سرِ خود بیرون کند.
موضوعی که در نوع خود تامین کننده منافع ملی یمن است و میتواند این کشور را به یک قدرت جدید در قالب معادلات منطقه غرب آسیا تبدیل کند.
و گزاره سوم اینکه حمله موشکی موفقیت آمیز اخیر یمن به تل آویو بار دیگر نشان داد که اسرائیل توان بازدارندگی خود را تا حد زیادی از دست داده و دیگر نمیتواند ادعاهای هالیوودیاش در مورد قدرت نظامی و اطلاعاتی خود را مطرح سازد.
موفقیت یمنیها در هدف قرار دادن تل آویو با یک فروند موشک فراصوت، جلوهای تازه از معادلات بازدارندگی جدید در سطح منطقه خاورمیانه را رونمایی کرد که در قالب آن، شاهد اوج گیری محور مقاومت و متعاقباً، کاهش قابل توجه قدرت و نفوذ صهیونیستها و متحدان غربی آنها هستیم.
اساسا بیراه نیست اگر بگوییم رویدادهایی از این دست به عینه این مساله را مورد تایید قرار میدهند که منطقه خاورمیانه در آستانه تجربه یک نظم جدید منطقهای است. نظمی که واقعیتهای آن فاصله زیادی با اصول مطلوب اسرائیل و اعراب متحد آن و البته قدرتهای غربی دارد. این همان سناریویی است که جهان غرب و اسرائیل سال هاست از آن هراس دارند و هر چه انجام دادند تا به حقیقت نپیوندد، ظهور و بروز آن بیش از پیش تسریع شده است.