تحلیل فضائلی از پاسخ ایران به اسرائیل
مهدی فضائلی، عضو دفتر حفظونشر آثار رهبر معظم انقلاب اسلامی در صبحنو نوشت: «دنیا و بهویژه تحلیلگران تصمیم ساز جهان به خوبی دریافتهاند که وعده وعیدهای حضرت آیتالله خامنهای را باید جدی بگیرند و قول ایشان قول صادق است؛ بهویژه آنکه این وعدهوعیدها با مطالبه و خواست اکثریت جامعه نیز منطبق است و این ویژگی برای شخصیتی در چنین جایگاه خطیری بسیار مهم است. تماسها، رفتوآمدها و پیامهای آشکار و پنهان کشورهای مختلف به منظور بازداشتن ایران مقتدر از وعده خونخواهی از یک سو، بیانگر باور به جدی بودن تهدیدی است که رهبر معظم انقلاب در پیام خود به این مناسبت مطرح کردند و از سوی دیگر حاکی از اقتدار روزافزون نظام اسلامی و پیامدهای این خونخواهی برای باند قاتل و جنایتکار صهیونیستی است. بنابراین، اکنون پرسش اصلی درباره زمان اجرای این خونخواهی، مکان و کیفیت آن است و پاسخ هر سه پرسش یک کلمه و آن «غافلگیری» است! یعنی دشمن هر لحظه، در هر مکان و به اشکال مختلف باید منتظر خونخواهی شهید مقاومت، شهید هنیه باشد و این غافلگیری، دشمن را کلافه، سردرگم و بیش از پیش مضطرب کرده و خواهد کرد.
ابقای معاون رئیسی در دولت پزشکیان
مسعود پزشکیان با صدور حکمی مهندس محمد اسلامی را با توجه به مراتب شایستگی، تجارب ارزنده مدیریتی و سوابق اجرایی به سمت «معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی» منصوب کرد. گفتنی است اسلامی از سال ۱۴۰۰ و با حکم شهید رئیسی در همین سمت مشغول به کار است.
آخرین وضعیت کابینه دولت چهاردهم
شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس جمهور در گفتگو با خبرنگار سیاسی خبرگراری تسنیم، با بیان اینکه، گزینه پیشنهادی همه وزارتخانهها تقریباً نهایی و قطعی شده است، گفت: در حال بررسی آخرین جمعبندیها درباره ۲ وزارت خانه کشور و علوم هستیم و فعلاً جمعبندیها درباره این ۲ وزارتخانه قطعی نشده است. درباره وزارت کشور، سه تا ۴ گزینه مطرح هستند که همه آنها برای معرفی به مجلس شانس دارند. سعی ما این است که فردا همه وزرای پیشنهادی را به مجلس معرفی کنیم، اما این مهم، مستلزم این است که درباره ۲ وزارتخانه باقیمانده بتوانیم جمع بندی کنیم.
نگاه متفاوت درباه استعلام گزینههای وزارت
جوان نوشت: «کمپین اصلاحطلبان از خبرهای شورای راهبری راضی نیست و فضای توئیتر و تریبونها را پر کردهاند از این نارضایتی. نارضایتی آنان بیشتر بازمیگردد به این سخن پزشکیان که «دوست دارم از تمامی دولتها در کابینه داشته باشم»، هرچند شادمانه خبر دادند که «قرار شده است از ابقای برخی وزیران دولت رئیسی چشمپوشی شود» و «براساس رایزنیها و بررسی پاسخ استعلام از نهادهای نظارتی، رئیسجمهور و معاونان ایشان به این جمعبندی رسیدهاند که فقط به آن استعلاماتی توجه کنند که مستند است»! تا اینجای کار نوعی جرزنی و بهانهجویی دیده میشود. اگر قرار است مستندبودن استعلام نهادهای نظارتی را شورای راهبری و معاونان رئیسجمهور تشخیص دهند، این دیگر چه استعلامی است و چه نهاد نظارتی؟! روشن است افرادی که از سوی شخص رئیسجمهور شایسته عنوان وزارت تشخیص داده شوند و مجلس شورای اسلامی نیز با رای خود به آنان اعتماد کند، از شایستگیهای لازم برخوردار خواهند بود و تشخیص عدم صلاحیت آنها جز در مواردی مانند جاسوسی و خیانت به کشور که نیازمند کار اطلاعاتی است، برعهده رئیسجمهور منتخب ملت و نمایندگان مجلس است.
پشیمانی زودهنگام اصلاحطلبان از شرکت در انتخابات
به گزارش نامه نیوز، جواد امام سخنگوی جبهه اصلاحات ایران نیز به جمع منتقدان کابینه پزشکیان پیوسته است. او در توییتر نوشت: در آستانه معرفی کابینه دولت چهاردهم به مجلس، اخبار نگرانکنندهای درباره برخی اسامی بهگوش میرسد. برخی از آنها نه نسبتی با اصلاحاتدارند و نه حتی به رویکرد اعتدالی نزدیک هستند. برخی دیگر هم اساساً به ضدیت با هر تغییر و اصلاحی شهره هستند. اگر قرار بر ادامه سکانداری نظامیان و شبهنظامیان بر سیاست و عدم تغییر رویکردهای امنیتی نسبت به فعالین سیاسی داخل نظام بود، چه ضرورتی به برگزاری انتخابات و تحمیل این همه هزینه به کشور و بازی با روح و روان مردم و بهویژه جوانان بود؟ جناب دکتر پزشکیان! در نهایت، شخص رییسجمهور مسئول کابینه است و هیچ لابیگر و عنصر تحمیلگری حاضر نخواهد شد، مسئولیت دولت را بپذیرد. پس تا زمان هست، تجدیدنظر فرمایید.
مصادره به مطلوب به سبک روزنامه اصلاحات
روزنامه هم میهن نوشت: گرچه آقای پزشکیان وعدههای بیحساب و کتاب؛ بهویژه وعدههای ناشدنی مثل تکرقمی کردن تورم نداده است؛ ولی اجمالاً برخی وعدههای ایشان کمابیش روشن است و حتی نیازی به وعدههای تفصیلی نیست. اول از همه خواست عمومی مردم است. مردمی که اکثریت قاطع آنان از این شبکهها استفاده میکنند و نمیدانند چرا حکومت مانع دسترسی آزاد آنها به این شبکهها است؟ مهمتر از همه یوتیوب است که عدم دسترسی به آن نوعی بلاهت محض است. در توئیتر هم که خود آقایان حضور دارند و برای آگاهی مردم توئیت میزنند و مردم با خرید فیلترشکن باید وارد آن شوند. آقای پزشکیان هم در این برنامه هستند. اگر با فیلترشکن میروند که استفاده از آن نقض مقررات است. اگر فیلترشکن ندارند که این تبعیضی آشکار است. بیتردید فیلترینگ عوارض روانی و مادی و اخلاقی فراوانی دارد که ورود به آن مجال دیگری میخواهد.
گفتمان پیروز انتخابات چه بود؟
فرهیختگان نوشت: در انتخابات ریاستجمهوری ۱۴۰۳ سه گفتمان با هم رقابت جدی داشتند؛ گفتمان آزادی و عدالت به نمایندگی پزشکیان، گفتمان عدالت و کارآمدی به نمایندگی جلیلی و گفتمان پیشرفت و کارآمدی به نمایندگی قالیباف که درنهایت گفتمان آزادی و عدالت پیروز شد. گفتمان عدالت و آزادی در گفتار پزشکیان با واژههایی مانند قانون، پاسخگویی، حق و عدالت، پذیرش تنوع و انسجام، توجه به کارشناسان، شنیدن همه صداها و صداهای شنیدهنشده و در شعار «برای ایران» مشهود بود. انتخابات بیشتر از آنکه محل دعواهای کارشناسی و تخصصی باشد، محل ارتباطگیری با عموم مردم است؛ نهتنها عموم مردم توانایی تخصصی ارزیابی برنامه-کارنامه را ندارد، بلکه حتی در میان کارشناسان و خبرگان نیز اختلافات فراوانی درباره آن وجود دارد.