توصیه فضائلی به پزشکیان درباره وفاق ملی
مهدی فضائلی، عضو دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری در همشهری نوشت: اگر دکتر پزشکیان چارچوب وفاق را شفاف بیان نکند و مفهوم وفاق همچون توپی سرگردان وسط میدان سیاست رها شود، هرکس از راه برسد به آن ضربهای وارد خواهد کرد و به سرگردانی آن خواهد افزود. تکرار واژه وفاق بدون تحدید آن، هرکسی را از ظن خود یار آن خواهد کرد و در این حالت نهتنها وفاقی شکل نخواهد گرفت، بلکه اختلاف برداشتها خود ضدوفاق عمل خواهد کرد! اشتباه محاسباتی جریان موسوم به اصلاحات و اتخاذ مواضع زیادهخواهانه و ازجمله گستاخی درباره فتنه۸۸ و عوضکردن اصطلاحاً جای جلاد و شهید، نهتنها هیچ کمکی به وفاق نمیکند، بلکه این مفهوم ارزشمند را بهشدت مورد آسیب قرار میدهد. دکتر پزشکیان که خیرخواهانه و صادقانه ویژگی وفاق را برای دولت خود برگزیدهاند و در ترکیب کابینه هم سعی کردهاند آنرا به نمایش بگذارند، بیش و پیش از همه باید از این مفهوم صیانت کنند تا عدهای با برداشتهای غلط یا سوءاستفاده، وفاق را در نطفه خفه نکنند. مرزبندی با زیادهخواهان و جلوگیری از انتصاب افراد بدسابقه (که اظهار ندامت نکردهاند) بهخصوص در مدیریت سطوح بالا و میانی، از دیگر اقداماتی است که دکتر پزشکیان برای صیانت از رویکرد اصلی دولت خود یعنی وفاق، میتوانند انجام دهند.
چرا داماد و فرزندان پزشکیان در سفر رئیس جمهور به عراق حاضر بودند؟
فرهیختگان نوشت: از جمله مواردی که در چند روز اخیر در فضای رسانهای سفر رئیسجمهور را تحت تاثیر قرار داده است همراهی فرزندان و داماد پزشکیان در سفر رئیسجمهور به عراق است. به واسطه برخی از آسیبهای اقتصادی و سیاسی که فرزندان برخی مقامات با سوءاستفاده از جایگاه خانوادگی خود به منافع ملی وارده کردهاند مردم ایران دریافت خوبی از نزدیک شدن اعضای خانواده مقامات به عرصه قدرت آنهم صرفا با اتکا به نسبت خانوادگیشان ندارند؛ لذا این توقع از رئیسجمهور میرفت که با توجه به شناختی که از فضای افکار عمومی دارد از اقداماتی که بر ضد شعارهای انتخاباتیاش معنی میشود؛ اجتناب ورزد.
هشدار روزنامه اصولگرا درباره مهاجرستیزی
به دلیل مسموم شدن فضای جامعه نسبت به حضور اتباع افغانستانی، امروزه مهاجرستیزی بهعنوان یک ژست ایراندوستی و وطنپرستی شده است و افراد برای اینکه خود را نگران فردای ایران جلوه دهند، به حضور مهاجران افغانستانی میتازند. اکنون و در شرایطی که اذهان عمومی نسبت به حضور اتباع افغانستانی حساس شده است، مطرح شدن این امر که تعداد اتباع غیرایرانی از جمعیت ۷۲ کشور دنیا بیشتر است؛ فضای زندگی را برای اتباع مجاز در کشور نیز ملتهب میکند. از این رو اگر کسی بهجای مطالبه ملی ساماندهی اتباع غیرمجاز؛ درخواست اخراج کلی افغانستانیها را داشت، نهتنها مهاجرستیز است بلکه حتی دغدغه ایران را هم ندارد.
توضیحات وزیر علوم درباره بازگشت اساتید اخراجی به دانشگاهها
به گزارش مهر، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم گفت: برحسب مطالباتی که صورتگرفته آقای رئیسجمهور و معاون اول یک فرصت برای تجدیدنظر در آراء صادره ایجاد کردند. مفهوم دستور رئیس جمهوری این نیست که هر چه اتفاق افتاده غلط بودهاست. ما برحسب شکایاتی که صورت گرفته که بعضیها مدعی هستند با آنها سیاسی برخورد شدهاست و برخورد با آنها قضایی و انضباطی نبوده بلکه سلیقهای و براساس شواهد غلطی بوده است، بررسی میکنیم. حالا یک فرصتی است برای تجدیدنظر و بازبینی همان پرونده، سازوکار آن در دفتر بازرسی و شکایت فراهم است از طریق یک کارگروهی خواهد بود که مرکب از کارشناس حقوقی، مدیر بازرسی و شکایات یکسری مدیران ذیربط و حتی ما خواهش کردیم یکی از قضات عالی رتبه کشوری نیز در این کارگروه باشند کاملاً بیطرفانه به این مسئله رسیدگی شود و تضییع حقی صورت نگیرد.
پیام مهم نامه فائزه هاشمی
فرهیختگان درباره نامه سرگشاده فائزه هاشمی درباره وضعیت در شکایت از دیکتاتوری حاکم بر بند سیاسی زندان اوین نوشت. نکته مهمی که درباره نامه فائزه هاشمی مورد توجه قرار دارد اینکه او در سالهای اخیر از اصلاحطلبی به براندازی حرکت کرده بود و اساسا گذر از حکمرانی را به زبانهای مختلف مطرح میکرد. این اظهارات او را میتوان اعلام شکست مسیر براندازی آن هم با چهرههای اپوزیسیونی که به اسم مبارزه شباهت به دیکتاتورهای تاریخ دارند، دانست. او در ادامه بهصراحت اشاره میکند مسیر مطلوب آزادی و عدالت را اصلاحات و اصلاحات ساختاری میداند. امری که نشان میدهد او بازگشتی به ایده اصلاحطلبی داشته و یک قدم به عقب برداشته، به طیف اصلاحطلبانی که معتقد به اصلاحات ساختاری هستند، نزدیک میشود و معتقد است تغییر در قانون اساسی میتواند مشکلات فعلی کشور را حل کند. جدای از این آنچه در فضای سیاسی کشور اتفاق افتاده را نمیتوان در انتشار این نامه بیتأثیر دانست.
یک پیشنهاد منطقی درباره قیمت بنزین
تسنیم نوشت: راهکار اصلی هر دولتی مهار تورم است، اما در شرایط فعلی، بازگشت قیمتگذاری سالانه بنزین مشابه آنچه در دهههای گذشته مرسوم بود، بهطوری که در قوانین بودجه سنواتی نرخ بنزین و سایر فرآوردههای نفتی بر اساس نرخ تورم برای سال آینده مشخص شود راهکاری درست است؛ ازاینرو دیگر شاهد فشردگی فنر قیمتی آن که به تصمیمگیریهای عجیبی، چون آبان ۹۸ بینجامد، نخواهیم بود. در مورد شرایط سال جاری نیز بهتر است دولت، طبق سخنان رئیسجمهوری که بر مسئله همراهی مردم در هر تصمیم مهم تأکید کردهاند؛ اصلاح نرخ بنزین را به قانون بودجه ۱۴۰۴ موکول کند و سال بهسال نرخها بر اساس نرخ تورم و بررسی کارشناسی در کمیسیونهای تخصصی مجلس شورای اسلامی، اصلاح شوند.
توضیح ظریف درباره انتخاب معاونت راهبردی
به گزارش ایرنا، محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیسجمهور گفت: من از همان ابتدا انتخاب کردم که در معاونت راهبردی فعالیت کنم و از معاونت سیاسی فاصله بگیرم تا نقش وزیر خارجه تحت شعاع قرار نگیرد؛ اکنون نیز با توجه به تجربیاتم در حوزه سیاست خارجی، همچنان به صورت غیررسمی به وزارت امور خارجه کمک میکنم، اما تمرکز اصلیام بر مسائل راهبردی و توسعه انسانی خواهد بود. سیاست خارجی یکی از مسائل اصلی کشور است که باید به آن توجه جدی شود. ما در روابط با همسایگان با مشکلاتی مواجه هستیم که وزارت خارجه بهتنهایی نمیتواند آنها را حل کند. نیاز به همکاری و هماهنگی بینبخشی داریم تا بتوانیم این مسائل را مدیریت کنیم. همچنین، وزارتخانههای ما باید بهجای راهحلمحوری، مسئلهمحور باشند و از تحلیل دقیق مشکلات به راهحل برسند.