۲۰۲۴ ۱۰ December - سه‌شنبه ۲۰ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۸۱۳
۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۷

روی کار آمدن دولت افراطی در اسرائیل؛ واکنش‌ها و پیامدها

انتخاب شخصیت‌های افراطی برای کابینه جدید نتانیاهو و قدرت گرفتن تندورهایی مثل آریه درعی، رهبر حزب شاس، و نیز ریاست فردی مسئله داری مثل «امیر اوهانا» (همجنسگرا) بر کنست اسرائیل، باعث شده است تا در داخل و خارج این رژیم واکنش‌ها و اعتراض‌هایی صورت گیرد.
۱۲ دی ۱۴۰۱ - ۱۳:۳۷
نویسنده : محمدرضا بلوردی کارشناس مسائل منطقه

بنیامین نتانیاهو 18 ماه پس از آنکه نخست وزیری رژیم صهیونیستی را از دست داد، بار دیگر برای ششمین بار نخست وزیر اسرائیل شده و در روزهای اخیر توانست ائتلاف خود را برای معرفی کابینه جدید این رژیم تشکیل دهد.

نتانیاهو برای بازگشت به قدرت نیازمند حمایت برخی شخصیت‌های سیاسی افراط گرا بوده است؛ کسانی که تا پیش از این شخصیت‌هایی حاشیه‌ای تلقی می‌شدند و اکنون با تشکیل دولت جدید عهده‌دار مهم ترین پست‌ها در کابینه خواهند شد و روی کارآمدن آنها باعث ایجاد سوالاتی درباره نوع عملکرد افراطی‌ترین دولت رژیم صهیونیستی در خصوص موضوعات مورد منازعه با فلسطینیان و پیامدهای این عملکرد شده است.

ایتمار بن گویر، فردی که به واسطه حمایتش از اقدامات تروریستی رژیم صهیونیستی و سیاست‌های نژادپرستانه اش علیه عرب‌ها شناخته می‌شود، در دولت جدید عهده دار وزارت امنیت ملی است که ناظر بر عملکرد پلیس رژیم و بخشی از فعالیت‌های پلیس در کرانه باختری از جمله وظایف او خواهد بود.

او از شهرک نشینان کرانه باختری است که ریاست حزب راستگرا و افراطی «قدرت یهود» را برعهده دارد و از افزایش اختیارات نیروهای امنیتی در استفاده از سلاح برای مقابله با تظاهرات و اعتراضات فلسطینیان حمایت می‌کند، همچنانکه با تشکیل دولت فلسطینی مخالف بوده و انحلال تشکیلات خودگردان فلسطین را خواستار است.

از دیگر تندروهای دولت جدید نتانیاهو می‌توان به «بتسلئیل سموتریچ» اشاره کرد؛ او رهبر حزب «صهیونیسم دینی» است که عهده دار وزارت دارایی می‌شود و اختیار انتخاب هماهنگ کننده فعالیت‌های دولت صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی را هم به دست آورده است که اداره گذرگاه‌های اراضی فلسطینیان و کنترل مجوزها را هم شامل می‌شود.

سموتریچ به واسطه پیشینه ضد عرب و ضد فلسطینی‌اش شناخته می‌شود. او در وزارت دفاع نیز ایفای نقش می‌کند و به دنبال توسعه شهرک‌های موجود در کرانه باختری است تا اینکه در نهایت به دیگر اراضی اشغالی محلق شوند.

انتخاب این شخصیت‌های افراطی برای کابینه جدید نتانیاهو و قدرت گرفتن تندورهایی مثل آریه درعی، رهبر حزب شاس، و نیز ریاست فردی مسئله داری مثل «امیر اوهانا» (همجنسگرا) بر کنست اسرائیل، باعث شده است تا در داخل و خارج این رژیم واکنش‌ها و اعتراض‌هایی صورت گیرد.

 چندین هزار نفر از مخالفان بازگشت نتانیاهو به قدرت در جریان برگزاری مراسم تحلیف دولت جدید، مخالفت و اعتراض خود را به این موضوع نشان دادند. این درحالی بود که بیش از 100 نفر از سفرای سابق رژیم صهیونیستی و کارمندان وزارت خارجه این رژیم، نگرانی خود را نسبت به شکل گیری دولت افراطی جدید و تاثیری که بر روابط خارجی این رژیم و جایگاه بین المللی آن می‌گذارد ابراز داشتند.

ضمن اینکه یاعیل جرمان، سفیر رژیم صهیونیستی در فرانسه، هم در اعتراض به تشکیل دولت افراطی این رژیم از سمت خود استعفا کرده و اعتراض خود را نسبت به حضور نمایندگان احزاب افراطی و سیاست‌های آنها ابراز داشت.

در ایالات متحده آمریکا نیز سازمان‌های یهودی نسبت به شکل گیری دولت جدید اسرائیل و سیاست‌های افراطی و نژادپرستانه آن هشدار دادند و در عین حال تاکید کردند که این موضوع می‌تواند بر حمایت این سازمان‌ها از اسرائیل تاثیر منفی برجای بگذارد.

درچنین شرایطی، اکثر صاحب نظران بر این باورند که سال 2023 سالی تعیین کننده برای منازعه فلسطینیان با رژیم صهیونیستی خواهد بود بود؛ آینده تشکیلات خودگردان فلسطین، وضعیت امنیتی در کرانه باختری و درگیری‌هایی که در ماه‌های اخیر بین گروه ‌های فلسطینی و نیروهای امنیتی وجود داشته است، از جمله موضوعاتی است که نسبت به آن هشدارهایی داده شده است. همچنانکه وضعیت فلسطینیان اراضی اشغالی 1948 هم از دیگر موضوعات چالشی است که در سایه دولت جدید بیشتر به چشم خواهد آمد.

طبیعی است که فلسطینیان هم در مقابل تندروهای حاضر دولت جدید ساکت نخواهند ماند و نسبت به اقداماتی که علیه آنها و مقدسات آنها، به ویژه در قدس و مسجدالاقصی، صورت می‌گیرد واکنش نشان خواهند داد. امری که می‌تواند به تقابل بیش از پیش فلسطینیان با شهرک‌نشینان منجر شود و چه بسا که محقق کننده خواسته گروه‌های سیاسی مخالف بنیامین نتانیاهو، یعنی فروپاشی دولت جدید، باشد.

 

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها