۲۰۲۴ ۲۲ November - جمعه ۰۲ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۵۶۰
۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶

آخرین تحولات فلسطین

۰۲ آذر ۱۴۰۲ - ۱۰:۵۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

رمزگشایی از پشت پرده عملیات های تروریستی صهیونیست‌ها در لبنان و سوریه

در روزهای اخیر در در بحبوحه جنگ غزه، رژیم اشغالگر قدس رویکرد و مسیر جدیدی را در سطح منطقه غرب آسیا در دستور کار قرار داده است. در این راستا، شاهد آن بوده ایم که ابتدا «سید رضی موسوی» از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در جریان یک حمله موشکی به منزلش در حومه دمشق به شهادت رسید و در ادامه، رژیم اشغالگر قدس با یک حمله پهپادی در منطقه ضاحیه بیروت، اقدام به ترور «صالح العاروری»، معاون جنبش حماس و نفر دوم این جنبش به همراه دو تن از فرماندهان گردان های عزالدین قسام کرد.

البته که حدس و گمانه زنی های مختلفی در مورد دست داشتن اشغالگران صهیونیستی در حاثه تروریستی کرمان، به‌رغم قبول مسئولیت این حمله از سوی گروه تروریستی داعش نیز مطرح است. با این همه، اینطور به نظر می‌رسد که در تحلیل رویکرد جدید رژیم اشغالگر قدس در بحبوحه جنگ غزه، 2 نکته را بایستی به نحوی جدی مورد توجه داشته باشیم.

اول اینکه ناکامی های گسترده رژیم اشغالگر قدس در میدان های جنگ غزه و عدم توانایی آن در آزاد سازی اُسرایش و یا ترور فرماندهان ارشد حماس در نوار غزه موجب شده تا این رژیم راهبرد جدیدی را تعریف کند تا از این طریق هم برای خود دستاوردسازی داشته باشد و هم حواس افکار عمومی بین المللی را از شکست های خود در جنگ غزه که اکنون وارد سومین ماه آن می‌شود، منحرف سازد.

به هر حال باید به این موضوع توجه داشته باشیم که خروج رژیم صهیونیستی از میدان های جنگ غزه بدون هرگونه دستاورد قابل توجهی، ضربه ای مهلک تر از عملیات طوفان الاقصی را به اشغالگران صهیونیستی وارد می سازد.

دوم اینکه این‌طور به نظر می رسد که رژیم صهیونیستی از طریق ترورهای هدفمند علیه مقام های ارشد جبهه مقاومت و حتی اقدامات خرابکارانه در داخل و خارج ایران سعی دارد تا جای ممکن زمینه را برای ایجاد یک جنگ گسترده‌تر منطقه ای فراهم سازد. توجه داشته باشیم که این سناریو بیش از همه به نفع صهیونیست ها است و فرصت تنفس قابل ملاحظه ای را برای آن ها پس از ماه ها حملات سنگین و گسترده در نوار غزه فراهم می سازد.

 معادله ای که حتی می تواند طیف قدرت های غربی را نیز وارد یک جنگ فراگیر منطقه ای کند و از این منظر هم دستاوردهای دیگری را برای صهیونیست ها ایجاد کند. مسئله ای که رژیم اشغالگر قدس در فضای طرح تهدیدات گسترده علیه موجودیتش و همچنین زیر سوال رفتن مشروعیت نخست وزیر کنونی‌اش «بنیامین نتانیاهو» برای ماندن بر سر قدرت به شدت به آن نیاز دارد.

آخرین تحولات نظامی و سیاسی

روند جنگ میان ارتش رژیم صهیونیستی و مقاومت فلسطین همچنان ادامه دارد. به‌صورت کلی وضعیت نظامی در مناطق مختلف نوار غزه نسبت روزهای گذشته تغییر خاصی نکرده است و درگیری‌ها به‌صورت پراکنده در تمامی محورها ادامه دارد.

در شمال نوار غزه، درگیری‌ها همچنان در اطراف اردوگاه جبالیا و بخش‌هایی از محله شیخ رضوان و التفاح و الدرج ادامه دارد.
در مرکز نوار غزه، درگیری‌ها در جنوب و شرق المغازی به شدت ادامه دارد. در البریج، نیروهای رژیم صهیونیستی همچنان در بخش‌های جنوبی این اردوگاه حضور دارند و درگیری‌ها در داخل البریج ادامه دارد. در النصیرات درگیری‌ها در شرق و شمال این اردوگاه ادامه دارد. بر اساس اطلاعات میدانی به نظر می‌رسد ارتش رژیم صهیونیستی پیشروی‌های محدودی را در شمال النصیرات انجام داده باشد. در جنوب نوار غزه، درگیری‌ها در مناطق مرکزی شهر خان یونس ادامه دارد. در روزهای اخیر در این منطقه پیشروی خاصی ازسوی ارتش رژیم صهیونیستی در خان یونس صورت نگرفته و تنها تغییر مربوط به ساختمان شهرداری خان یونس است. نیروهای اشغالگر صهیونیستی ساختمان شهرداری خان یونس در نزدیکی میدان ابوحمید در مرکز شهر را به اشغال خود درآورده‌اند.

در جبهه شمال سرزمین های اشغالی، ارتش رژیم صهیونیستی نقاط مختلفی را در جنوب لبنان مورد حمله هوایی و توپخانه‌ای قرار داد و حزب الله در حملاتی با استفاده از راکت های سنگین برکان و تسلیحات توپخانه‌ای به پایگاه برکه ریشا و ضهیره حمله کرد. همچنین حزب الله با 62 راکت پایگاه اطلاعاتی میرون به عنوان یکی از دو پایگاه اصلی اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در شمال فلسطین اشغالی را مورد هدف قرار داد. در روزهای اخیر و پس از شهادت العاروری، معاون دفتر سیاسی حماس در ضاحیه جنوبی تنش ها در در این منطقه بسیار شدت گرفته است.

مقاومت عراق نیز  پایگاه نظامی ارتش اشغالگر آمریکا در منطقه التنف واقع در استان حمص سوریه را مورد هدف حمله پهپادی قرار داد. علاوه بر این حمله، مواضع تروریست‌های آمریکایی در پایگاه الشدادی واقع در استان حسکه نیز هدف حمله پهپادی مقاومت اسلامی عراق قرار گرفت. این یازدهمین حمله به پایگاه آمریکایی‌ها در منطقه التنف و هفدهمین حمله به پایگاه آمریکایی‌ها در میدان نفتی العمر طی هفته‌های اخیر می‌باشد.

در ابعاد سیاسی نیز همچنان تحرکات خاصی درحال رخ دادن است که مهمترین آن اعترافات اخیر «بنی گانتس» وزیر اسبق جنگ رژیم صهیونیستی و عضو شورای جنگ تل آویو بود که گفته است "جنگ غزه دشوارترین جنگ این رژیم در طول تاریخ آن است. بنیامین نتانیاهو باید میان دو گزینه اتحاد و امنیت یا سیاست یکی را انتخاب کند." این سخنان به شکاف عمیق سیاسی به وجود آمده در رژیم صهیونیستی اشاره دارد چراکه شماری از وزرای رژیم صهیونیستی در گفتگو با سازمان رادیو و تلویزیون رژیم صهیونیستی تأکید کردند که نتانیاهو و تعدادی دیگر از وزرا می‌خواهند دستگاه‌های امنیتی را به خاطر حوادث هفتم اکتبر سرزنش کرده و مقصر جلوه دهند. یکی از این وزرا گفته است که حمله به دستگاه‌های امنیتی از قبل برنامه‌ریزی شده و با هماهنگی نتانیاهو انجام می‌گیرد و با وجود ادامه این شرایط، کابینه جنگ زیاد پایدار نخواهد ماند. در این راستا باید گفت که اختلافات شدید در کابینه کوچک امنیتی رژیم صهیونیستی (کابینت) و انتقادات تند وزیران کابینه نتانیاهو ضد رییس ستاد ارتش و مقصر جلوه دادن وی درخصوص ناکامی تل آویو در پاسخ به عملیات طوفان الاقصی، بیانگر آن است که تنش ها بر سر آینده نخست وزیری رژیم صهیونیستی به ویژه پس از ابطال قانون برهان معقولیت از سوی دادگاه عالی رژیم صهیونیستی در حال افزایش است. لذا نتانیاهو مترصد آن است تا تقصیرات امنیتی رژیم صهیونیستی درخصوص طوفان الاقصی را به دوش مسئولین امنیتی این رژیم بیندازد و خود را از این شکست ها مبرا سازد. از طرفی نیز اختلافات نتانیاهو و بایدن بر روی منصب نخست وزیری همچنان باقی است و از درون رژیم صهیونیستی نیز شاهد افزایش اعتراض ها علیه نتانیاهو به دلیل عدم توانایی در آزادی اُسرای این رژیم در غزه هستیم.

گزاره ‌های تحلیلی رسانه‌ای

  1. در ابعاد رسانه ای، روزنامه صهیونیستی یدیعوت آحارانوت اعلام کرد "وزارت جنگ رژیم صهیونیستی احتمال می‌دهد بیش از ۱۲ هزار نظامی این رژیم در جنگ غزه دچار معلولیت دائم شده اند." این گزارش ها که به صورت محدود ارائه می گردد بیانگر سیاست قطره چکانی رژیم صهیونیستی از آمار تلفات و مجروحین خود است چراکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه تلفات سنگینی را متحمل شده است ولی به دلیل ناامیدی و از دست دادن روحیه در میان ارتش این رژیم مجبور است که همچین اخباری را بایکوت کند.
  2. 2. در بعد دیگر رسانه ای، براساس نظرسنجی جدید شبکه ۱۳ رژیم صهیونیستی،" ائتلاف احزاب کابینه نتانیاهو ۴۵ کرسی از ۱۲۰ کرسی مجلس این رژیم را کسب می‌کند، در حالی که ائتلاف مخالفان نتانیاهو با ۷۱ کرسی اکثریت پارلمان را در اختیار خواهند داشت." در این راستا باید گفت که عدم کسب دستاورد در جنگ غزه، عملاً نتانیاهو را در سراشیبی سقوط قرار داده است.
  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها