۲۰۲۴ ۱۹ September - پنجشنبه ۲۹ شهريور ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۰۸۵
۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
رصد (1192)

اندیشکده ها و رسانه های خارجی

۲۶ شهريور ۱۴۰۳ - ۰۸:۴۹
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

ادعای دیلی تلگراف: ایران اورانیوم غنی شده برای ۴بمب اتم را دارد
روزنامه دیلی تلگراف انگلستان نوشت: جمهوری اسلامی ایران، اورانیوم غنی شده به میزان ۴بمب اتم را فراهم و ذخیره کرده است و روسیه ممکن است اسرار هسته‌ای و فضایی خود را در ازای موشک‌های دریافتی، با ایران در میان گذاشته باشد. این روزنامه به نقل از بلینکن نوشته است: «ایران با روسیه رابطه‌ای دو طرفه دارد- این یک خیابان دو طرفه است- از جمله در مورد مسائل هسته‌ای و همچنین برخی اطلاعات فضایی».
نیویورک تایمز: موازنه به‌تدریج به نفع ایران تغییر کرده است
روزنامه نیویورک‌تایمز آمریکا در گزارشی نوشت: گروه‌های تحت حمایت ایران درست زمانی که دشمن تلقی می‌شوند، با استقبال گرم عراق مواجه می‌شوند. همزمان که تهران برای ایجاد یک بلوک قدرت منطقه‌ای تلاش می‌کند، حماس و حوثی‌ها دفاتر خود را در بغداد باز کرده‌اند که نشان‌دهنده روابط در حال تحول این ۲ گروه با عراق است. به نظر می‌رسد ایران نیرو‌های نیابتی خود را از کشور‌های مختلف تشویق می‌کند تا مهارت‌های نظامی خود را به اشتراک بگذارند و حتی بر روی اهداف هماهنگ کنند. موازنه به‌تدریج به نفع ایران تغییر کرده است.
پیش‌بینی رسانه عربی از روابط ایران و چین در دوره پزشکیان
پایگاه خبری عرب‌نیوز با انتشار گزارشی در خصوص روابط ایران و چین در دوره ریاست جمهوری دکتر پزشکیان نوشت: در ارزیابی آینده روابط ایران و چین، ۲سناریوی احتمالی مطرح می‌شود. در سناریوی نخست انتظار می‌رود مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور جدید ایران تمرکز رهبری این کشور را بر همکاری‌ها با قدرت‌های شرقی و به ویژه چین حفظ نماید و در عین حال به دنبال پیشبرد نگاه خود مبنی بر گشایش بیشتر روابط با غرب برود. در سناریوی دوم، روابط اقتصادی بین ایران و چین ممکن است معتدل باقی بماند و چین از ادامه خرید نفت از ایران اطمینان حاصل کند، اما در عین حال روابط را به شکلی محتاطانه پیش ببرد. به رغم اشتیاق ایران به شراکت استراتژیک با چین، پکن ممکن است رویکرد محتاطانه‌تری را به منظور اجتناب از افزایش تنش‌ها با ایالات متحده در پیش بگیرد و در عین حال به روابط با کشور‌های حاشیه خلیج فارس نظیر عربستان و امارات اولویت بیشتری بدهد. چنین سناریویی به معنای کاهش چشمگیر روابط اقتصادی با ایران و تداوم شراکت دو کشور در زمینه‌های کمتر علنی به منظور متوازن ساختن ملاحظات ژئوپلیتیک گسترده‌تر چین خواهد بود.
بازداشت فرد مظنون به ترور ترامپ
سی. ان. ان به نقل از سه منبع نهاد‌های مجری قانون در آمریکا گزارش داد یک مظنون به تلاش برای ترور ترامپ به نام رایان وسلی روث بازداشت شده است. اداره تحقیقات فدرال» (اف. بی. آی) آمریکا تیراندازی در نزدیکی باشگاه گلف دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق این کشور را «تلاش برای ترور» خواند. ترامپ پس از این حادثه در ایملی اعلام کرد: در نزدیکی من چند تیر شلیک شد. قبل از آنکه شایعات از کنترل خارج شود، می‌خواهم قبل از هر چیزی بشنوید که من سالم هستم و حالم خوب است. من هرگز تسلیم نمی‌شوم.
رسانه آمریکایی: واشنگتن برای حفظ آبرو نظامیان خود را از افغانستان خارج کرد
در یادداشتی که در یک رسانه آمریکایی منتشر شده، بیان شد که با توجه به پیشینه حضور نظامی آمریکا در افغانستان و درس نگرفتن واشنگتن از تجربیات شکست خود در این زمینه، دولت بایدن مجبور بود، اگرچه حساب‌نشده و با هرج‌ومرج، پس از دهه‌ها جنگ و درگیری، برای حفظ آبرو از این کشور غرب آسیا خارج شود. در این یادداشت که پایگاه خبری تحلیلی دیپلمات منتشر شده، آمده است: «مایکل مک‌کال» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در ۹ سپتامبر (۱۱ شهریور) گزارش تحقیقی این کمیته را درباره خروج شتابزده و نابسامان نظامیان آمریکایی از افغانستان در دولت بایدن طی تابستان ۲۰۲۱ منتشر کرد. در این گزارش که با عنوان «کوری خودخواسته» منتشر شده، جمهوری‌خواهان مجلس نمایندگان تقصیر خروج نابسامان آمریکا از افغانستان و در پی آن، بی‌ثباتی حاکم بر آمریکا به مدت بیش از سه سال در این کشور را به گردن دولت بایدن انداخته‌اند. اگرچه، اشاره‌ای به این موضوع نمی‌کند که این دولت «دونالد ترامپ» بود که «توافق دوحه» را بدون اطلاع دولت افغانستان با طالبان امضا کرد.
چالش ایالات متحده در عصر پساجنگ سرد
به نوشته روزنامه بیزنس استاندارد، ایالات متحده امروز رویاروی رقبای ژئوپلیتیکی قرار گرفته که در برخی حوزه‌ها دارای اهداف مشترکی هستند. مسکو و پکن درست قبل از حمله روسیه به اوکراین، شراکت استراتژیک «بدون محدودیت» را اعلام کردند. همزمان همکاری‌های نظامی روسیه با ایران نیز بیش از هر زمان دیگر عمیق‌تر شده و پکن و تهران روابط استراتژیک خود را در راستای منافع‌شان بازتعریف کرده‌اند. با این همه به ادعای ناظران واشنگتن هنوز با یک اتحاد تمام عیار از قدرت‌های متخاصم روبرو نیست. هر سه قدرت به دنبال آن هستند تا ایالات متحده را از همسایگی‌های جغرافیایی خود بیرون رانده و نظم پس از جنگ سرد تحت سلطه واشنگتن را تغییر دهند.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها