۲۰۲۴ ۰۳ December - سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۴۴
۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1245)

رسانه های داخلی

۲۶ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

روایت سی ان ان از عملیات وعده صادق
سی ان ان نوشت: این اولین آزمایش واقعی نیروی هوایی آمریکا در برابر یک حمله طولانی و گسترده پهپادی بوده است. وضعیت در یک پایگاه نظامی اعلام‌نشده آمریکا در خاورمیانه نیز به همان اندازه آشفته بود چراکه پدافند هوایی به مقابله با پهپاد‌ها و موشک‌های ایرانی پرداخته بود و نیرو‌ها به پناهگاه‌ها منتقل می‌شدند. عملیات ایران نشان داد که ارتش آمریکا باید با نسل جدیدی از جنگ‌ها مواجه شود که در آن هواپیما‌های جنگی چند میلیون دلاری با پهپاد‌های ارزان و آهسته مقابله می‌کنند، پهپاد‌هایی که به راحتی می‌توانند از سیستم‌های راداری پیشرفته فرار کنند. از چالش‌های دیگر این رویارویی این بود که موثرترین تسلیحات جنگنده‌ها علیه این پهپاد‌ها به سرعت تمام می‌شدند چراکه جنگنده‌های اف ۱۵ تنها توانایی حمل هشت موشک هوا به هوا به طور همزمان دارند.
تشریح توافقات انجام شده با رافائل گروسی از زبان اسلامی
به گزارش تسنیم، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران گفت: آن چیزی که مطرح است این است که چارچوب ارتباط ما با آژانس، ان پی تی و پادمان است و هر دو در ایران به قانون تبدیل شده و آژانس هم در همین چارچوب بر ما نظارت دارد. تعاملات بدون هیچ مانعی برقرار است و آژانس نظارت خودش را اعمال می‌کند. در خصوص دو مکان دیگر پاسخ‌های ارائه شده توسط آژانس پذیرفته نشد. این اتفاق سیاسی است و می‌خواهند به عنوان ابزار فشار استفاده کنند. ما تلاش می‌کنیم تا پرونده دو مکان باقی مانده را ببندیم. ما از معاهده خارج نشدیم بلکه ما پایبند بودیم. دیگران نباید مدعی باشند. ان شالله بتوانیم این بهانه بی ربطی را که اینها استفاده می‌کنند از دستشان خارج کنیم.
واکنش شریعتمداری به یک ملاقات پنهان در یک مکان مخفی
حسین شریعتمداری طی یادداشتی در روزنامه کیهان نوشت: روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» مدعی شد که «ایلان ماسک» میلیاردر معروف آمریکایی و از حامیان و مشاوران نزدیک ترامپ، مخفیانه با آقای امیرسعید ایروانی، نماینده جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل ملاقات کرده است. نماینده ترامپ با نماینده ایران در سازمان ملل درباره راه‌های کاهش تنش میان ایران و آمریکا گفتگو کرده‌اند. آقای ایروانی، در پاسخ به پرسش یکی از خبرگزاری‌ها که از وی درباره این ملاقات سؤال کرده بود، بی‌آنکه انجام این ملاقات را تکذیب کند، گفته است: «در این‌باره نظری نداریم». اکنون این پرسش از برادر عزیزمان جناب آقای پزشکیان، در میان است که آیا ملاقات نماینده ایران در سازمان ملل متحد با نماینده ترامپ، به صورت «پنهان»! و در یک مکان «مخفی»! و خودداری طرفین از اعلام‌نظر درباره انجام این ملاقات، با اطلاع رئیس‌جمهور محترم کشورمان صورت پذیرفته و یا بدون اطلاع ایشان بوده است. اگر با اطلاع ایشان بوده است، اولاً؛ تناقض میان این ملاقات ذلت‌بار و برخاسته از دیپلماسی التماسی با اظهارات و شعار‌های جناب پزشکیان چگونه قابل تعریف است؟! و اگر ملاقات یادشده، بدون اطلاع رئیس‌جمهور محترم و در بی‌خبری جناب ایشان صورت پذیرفته، نماینده کشورمان در سازمان ملل با کدام مجوز قانونی دست به این اقدام زده و حیثیت ایران اسلامی و قدرتمند را نزد بیگانگان و اصلی‌ترین دشمن ایران و ایرانیان مخدوش و لکه‌دار کرده است؟!
خیز ایران برای افزایش توان بازدارندگی
مجله خبری فارین پالسی مدعی شد، دکترین امنیت ملی ایران در میراث دردناک جنگ ۱۹۸۰-۱۹۸۸ ایران و عراق ریشه دارد. در جریان این رویارویی، عراق با توسل به سلاح‌های شیمیایی نیرو‌های نظامی و شهر‌های ایران را هدف قرار داد. در آن بازه زمانی به واسطه حمایت‌های بین‌المللی غرب از عراق، ایران در شرایط سختی قرار داشت و در مقطعی تجهیزات نظامی‌اش نیز کاهش یافت. این تجربیات زمینه‌ساز راهبرد «دفاع پیشرو» ایران شد که حول سه محور تعریف شده است، توسعه برنامه موشکی و پهپادها، حمایت از بازیگران غیردولتی منطقه‌ای (محور مقاومت) و پیشبرد برنامه هسته‌ای. هر یک از عناصر این استراتژی در راستای جلوگیری از تکرار وقایع تلخ ایران و عراق و آسیب پذیری‌ها در آن بازه زمانی طراحی شده‌اند. با این حال، جنگ اسرائیل و حماس استراتژی ایران را تحت تاثیر قرار داد.
راهبرد اصلاح‌طلبان به پزشکیان درباره ترامپ
- روزنامه هم‌میهن: این حرف اصولاً درست است که ما با آمریکایی‌ها اختلافاتی در این منطقه داریم. مقداری از اختلافات ریشه‌های تاریخی دارد و مقداری به ایدئولوژی متفاوت ایران و آمریکا، بخشی نیز به مسئله ژئوپلیتیک برمی‌گردد. اما این معنیش این نیست که محکوم هستیم در منازعه دائمی با یکدیگر باشیم. اگر آمریکایی‌ها هم مایل و به این جمع‌بندی رسیده باشند که تنازع با ایران ادامه پیدا نکند، می‌توانیم درباره موضوعاتی به توافق برسیم یا حدودی را در ارتباط با هم رعایت کنیم. حتی در یک گام فراتر ممکن است بتوانیم منافع مشترکی را تعریف کنیم. چون ایران و آمریکا به‌زعم اختلافات، در وجوهی با هم اشتراک دارند.
- روزنامه آرمان‌ملی دیگر روزنامه اصلاح‌طلب به پزشکیان توصیه کرده است که در برابر ترامپ راه خاتمی را برود، این روزنامه نوشته است: ترامپ اگر همان گارد قبلی را داشته باشد، ایران باید به سمت راهبردی برود که در زمان خاتمی انجام شده بود. در زمان دولت اصلاحات ایران به اروپا نزدیک شد تا فشار‌های آمریکا علیه خودش را مهار سازد. البته بعد از شکل‌گیری تنش نظامی بین روسیه و اکراین مشکلاتی در مناسبات ارتباطی ایران با اروپا شکل گرفت. این مشکلات باید حل و فصل شده و ایران به اروپا نزدیک شود. این موضوع از این جهت مهم است که اروپا هم دل خوشی از ترامپ ندارد.
اصرار بر مسیر اشتباه توسط وزیر اقتصاد
به گزارش مشرق، عبدالناصر همتی درباره آخرین وضعیت FATF گفت: داریم این موضوع را دنبال می‌کنیم. ان‌شاءالله از طریق مجاری قانونی پیگیری می‌کنیم. من فکر می‌کنم به نفع منافع کشور است. حضور ما در لیست سیاه FATF تحریم‌های آمریکا را مشروعیت می‌دهد. آمریکا برای توجیه و کسب اجماع جهانی برای تحریم ایران تلاش می‌کند تا ایران در لیست سیاه بماند. از سویی اقدام تقابلی FATF علیه ایران، عملاً باعث درز اطلاعاتی ایران می‌شود. زمانی که ما در حال مبارزه با پولشویی هستیم و مقررات را اجرا می‌کنیم، درست نیست به دلیل ماندن در لیست سیاه FATF با اتهام پولشویی مواجه شویم.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها