۲۰۲۴ ۰۳ December - سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۴۹
۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1247)

رسانه های داخلی

۲۷ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

پیام ایران به آمریکا
یک منبع آگاه در گفتگو با خبرنگار فارس ضمن تکذیب ادعای یک رسانۀ آمریکایی دربارۀ تضمین ایران دربارۀ عدم پیگیری اقدام علیه ترامپ گفت: پیامی که از طرف جمهوری اسلامی ایران در قالب یک تبادل پیام منتقل شد حاوی این نکته بود که ایران پیگیری لازم درباره قاتلان شهید سلیمانی را انجام خواهد داد و از این مسئله کوتاه نخواهد آمد. این منبع آگاه با بیان اینکه پیگیری شهادت شهید سلیمانی ابعاد مختلف دارد ادامه داد: به طرف مقابل اعلام شد دولت ایران نیز در این راستا ابعاد قضایی و حقوقی مسئله را در مسیر خود پیگیری خواهد کرد.
پی نوشت: روزنامۀ «وال‌استریت ژورنال» روز جمعه ۲۵ آبان از «تضمین کتبی» ایران برای عدم سوءقصد به جان ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب آمریکا، خبر داده بود. این روزنامه مدعی شده بود که ایران ماه گذشته میلادی به دولت جو بایدن تضمین کتبی داد که قصد ترور دونالد ‎ترامپ را ندارد.
ترامپ سیاست‌های ضدایرانی را ادامه می‌دهد
فواد ایزدی در گفتگو با خبرگزاری فارس با اشاره به پیروزی ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و روابط با ایران اظهار داشت: با حضور ترامپ هم به اعتقاد من سیاست‌های ضد ایرانی که از بیش از ۴۵ سال پیش در ایالات متحده وجود داشته، به‌طور قطع ادامه خواهد یافت و این سیاست‌ها تغییر چندانی نخواهد کرد. البته جمهوری اسلامی ایران توانسته است در برابر فشار‌های قبلی ایالات متحده، به‌ویژه در دوران ترامپ، مقاومت کند و در آینده نیز این روحیه مقاومت ادامه خواهد داشت. ایران بر اساس تجربیات گذشته خود، می‌داند که باید به راه خود ادامه دهد و تحولات داخلی آمریکا نباید بر اراده‌اش تأثیر بگذارد.
چرا اکنون توپ در زمین آژانس و غربی‌هاست؟
ایسنا نوشت: پیش از سفر گروسی به ایران، اخباری منتشر شده بود که گویی سه کشور اروپایی، انگلیس، فرانسه و آلمان به دنبال این هستند که در جلسه آینده شورای حکام قطعنامه‌ای علیه تهران تصویب کنند و آقای اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در کنفرانس خبری مشترک با آقای گروسی اعلام کرد درصورتی‌که چنین اتفاقی رخ دهد ایران بلافاصله واکنش نشان خواهد داد. مجموعه این مسائل نشان می‌دهد که ایران با هرگونه برخورد سیاسی با پرونده خود برخورد می‌کند چرا که تاکید دارد همواره در چهارچوب MPT و مقررات عمل کرده است و انتظار دارد که آژانس نیز به نقش واقعی خود عمل کند. در سفر اخیر آقای گروسی به تهران پیام‌های لازم به آقای گروسی منتقل شد و این انتظار وجود دارد که ایران نتیجه همکاری و تعامل خود با آژانس را هر چه بیشتر مشاهده کند که نمود آن می‌تواند در گزارش آقای گروسی به آژانس و جلسه شورای حکام بروز پیدا کند.
اظهارات رضایی درخصوص تحولات منطقه
محسن رضایی، عضو مجمع تشخیص گفت: همان ائتلاف حامی صدام اکنون پشت سر نتانیاهوست. اگرچه جنگ در غزه و لبنان است، اما تا الان شش کشور درگیر جنگ شده‎اند. هر چند وقت یک بار، هواپیمای رژیم اشغالگر به کشور‌های مختلف حمله می‌کند، به کنسولگری ما در دمشق حمله کردند و نتیجه آن شد وعده صادق ۱، بعد شهید هنیه را شهید کردند که وعده صادق ۲ را به دنبال داشت و بعد به ایران موشک زدند و ما در حال آماده کردن وعده صادق ۳ هستیم. عده‌ای تصور نکنند که اگر اسرائیل بخواهد با ایران دست به یقه شود، ما او را رها خواهیم کرد. ما آغازکننده جنگ نبوده و نیستیم، اما از سرزمین‌مان دفاع می‌کنیم. کسانی که در غزه و لبنان می‌جنگند، از چه دفاع می‌کنند؟ از کشور‌های غرب آسیا. اگر خط لبنان شکسته شود، صهیونیست‌ها سمت سوریه، عراق و عربستان می‌آیند. فلسطین و لبنان در حال دفاع از تمام کشور‌های اسلامی هستند.
وابستگی دوسویه رژیم صهیونیستی و «زن، زندگی، آزادی» به یکدیگر
روزنامه جوان نوشت: اخیراً نتانیاهو رو به دوربین برای حمایت از کسانی که آنها را مردم ایران خطاب می‌کند، با زبان فارسی شعار «زن، زندگی، آزادی» را تکرار می‌کرد. نتانیاهو در پیام اخیر خود، تیر نهایی را شلیک کرد و شخصاً به میدان آمد تا وابستگی دوسویه صهیونیست‌ها و جنبش کذایی زن، زندگی، آزادی عیان شود؛ یک سو براندازان که از نتیجه‌بخشی تحریم‌های اقتصادی برای تغییر نظام در ایران ناامید شده‌اند، منتظر حمله نظامی به ایران هستند و در میان دولت‌های دشمن ایران هم کسی به بلاهت نتانیاهو نیست که امید داشته باشند به ایران حمله می‌کند، بنابراین آویزان جنایت‌های او شده‌اند و سوی دیگر نتانیاهو که در آستانه حمله موشکی دیگری از سوی ایران است و ترور‌ها و حملات خود را بازدارنده ندیده، امیدش آن است که از طریق آشوب داخلی و به کمک براندازان بتواند ایران را تضعیف کند. فضای جالبی است، کوری عصاکش کوری دگر!
نگاهی بر عملکرد لاریجانی
روزنامه فرهیختگان نوشت: آخرین بار در پرونده چین در سال ۹۹ بود که علی لاریجانی به‌عنوان مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی، راهی پکن شد؛ حالا، اما بعد از وقفه‌ای چهارساله، در میانه شرایط پیچیده منطقه، لاریجانی به‌عنوان فرستاده ویژه رهبر انقلاب راهی دمشق شد. هنوز ماجرای عدم احراز صلاحیت علی لاریجانی، واکنش و نامه‌نگاری‌های او با شورای نگهبان، در انتخابات ۱۴۰۰ از خاطر افکار عمومی پاک نشده است. این ماجرا در انتخابات ریاست‌جمهوری تیرماه ۱۴۰۳ هم دوباره تکرار شد و صلاحیت لاریجانی احراز نشد. برداشت و تلقی افکار عمومی این بود که بعد از این اتفاقات او به قهر سیاسی خواهد رفت و کنش مؤثری در عرصه سیاست‌ورزی نخواهد داشت. او در تمام این مدت و در واکنش به این اتفاقات، رفتاری در چهارچوب قواعد و ضوابط نظام حکمرانی نشان داد و کنشی عقلانی در مواجهه با این اتفاق داشت.
نسخه شفابخش یا مرگبار برای اقتصاد ایران؟!
روزنامه سیاست‌روز نوشت: این روز‌ها قطعی برق که به تبع آن قطعی آب و گرمایش را در بسیاری از خانه‌ها به همراه دارد در کنار تورم برگرفته از بی‌نظارتی و صادرات بی‌رویه در حالی ابهام در احوالات اقتصاد بیمار ایران را تشدید کرده است که آقای وزیر اقتصاد همچنان بر تک‌نرخی کردن قیمت ارز بر مبنای بازار آزاد و نیز تصویب اف‌ای‌تی اف اصرار دارد حال آنکه معلوم نیست این نسخه برای شفای اقتصاد بیمار کشور است یا نسخه‌ای مرگبار برای آن؟ در این میان، اما در حالی دولت سیزدهم توانسته بود تا حدودی بر این مسئله فائق آید که دولت چهاردهم با رویکرد وفاق ملی و وعده‌های بهبود اقتصاد در حالی بر مسند کار آمده است که تیم اقتصادی دولت گویا وفاق را در قالب تحقق و پیگیری اهداف سرمایه‌داران و صادرکنندگان اتاق بازرگانی و البته تصورات تکراری دولت یازدهم و دوازدهم در گره زدن همه کار‌ها به خارج جستجو می‌کنند.تناقض‌های شرم‌آور اروپایی
روزنامه جام‌جم نوشت: اروپایی‌ها در ماه‌های اخیر و در مواجهه با ایران به رفتار‌هایی دست زده‌اند که پیشتر نظیرش را کمتر شاهد بودیم؛ رفتار‌هایی برخوردار از تناقض بیشتر و البته حماقت‌های بیشتر. یکی از همین حماقت‌ها، تحریم خطوط هوایی ایران به بهانه دروغین ارسال موشک‌های بالستیک کوتاه‌برد به روسیه در جریان جنگ اوکراین بود. ابعاد این دروغ به حدی بالا بود که اخیراً حتی رئیس‌جمهور اوکراین نیز آن را تکذیب کرد. دیگر رفتار عجیب اروپایی‌ها در قبال ایران در این چند وقت اخیر، اقدام برای انتشار بیانیه مشترک با سران شیخ‌نشین حاشیه خلیج فارس بود که در آن ادعا شد، جزایر سه‌گانه تحت اشغال است و ایران باید هر چه زودتر، مالکیت این جزایر را تعیین تکلیف کند. این رفتار‌های بی‌بنیاد و بی‌منطق، در شرایطی است که منطقه غرب آسیا به واسطه جنایات صهیونیست‌ها در شرایط بحرانی به سر می‌برد، اما اروپا هیچ گونه اقدامی برای تخفیف این وضعیت از خود نشان نمی‌دهد و علنا در نسبت با تهران، به آلت دست تل‌آویو تبدیل شده است.
واکنش کوثری به انتخابات آمریکا
اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی، در گفتگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، به پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا واکنش نشان داد و گفت: جای بسی تأسف است که مردم آمریکا شخصی را که تمامی رذایل و صفات بد را یک جا دارد و هیچ ویژگی مثبتی در او یافت نمی‌شود، برای ریاست‌جمهوری خود انتخاب کردند. هیچ فرقی بین دموکرات‌ها و جمهوری‌خواه‌ها نیست. جنایت‌هایی که روسای جمهور دموکرات آمریکا مرتکب شده‌اند حتی در مواردی بیشتر از جمهوری‌خواهان است.
سیاست ترامپ مقابل ایران از زبان فعال اصلاح طلب
علی شکوری راد فعال سیاسی اصلاح طلب به جماران گفت: «انتخاب دوباره آقای ترامپ باعث تغییر و تحولات مهمی در عرصه بین الملل خواهد شد. نه فقط در رابطه با ایران بلکه، در ارتباط با اروپا، روسیه و اوکراین و همچنین چین، تاثیرات مهم و گسترده‌ای خواهد داشت. البته ترامپ این دوره با ترامپ دوره قبل، یک تفاوت‌هایی دارد. یعنی شاید مقداری از آن شور و هیجانی که در دوره قبل داشت و به صورت تصمیمات ناگهانی ظاهر می‌شد، کم شده باشد و دیگر شاهد تصمیمات دور از انتظار او نباشیم. درست هم انتظار می‌رود. با تجربه‌ای که او در دوره قبلی ریاست جمهوری خود به دست آورده است، اینبار مقداری پخته‌تر عمل خواهد. ولی با این وجود باز هم نمی‌توان نگران نبود. سیاست دموکرات‌ها در رابطه با ایران یک وضعیت «نه جنگ، نه صلح» است. ولی ترامپ سیاست «یا جنگ یا صلح» را دنبال می‌کند. البته فشار بر روی ایران قطعاً گسترش پیدا خواهد کرد. ممکن است که بخواهد فشار خود را بیشتر کند تا به یک صلح با ایران دست یابد. چون ترامپ، آدمی است که اقتصاد را خوب بلد است و می‌داند که جنگ چقدر برای امریکا هزینه زا خواهد بود همین امر باعث می‌شود که شرایط جدیدی هم برای ایران به وجود بیاورد. این سیاست او، هم می‌تواند فرصت ایجاد کند و هم می‌تواند تهدید باشد.
خط دهی روزنامه‌های اصلاحات برای مذاکره مستقیم با ترامپ
روزنامه هم‌میهن در این‌باره نوشت: نگرشی که در جهان در حال تغییر و شکل‌گیری است، نگرشی براساس گفته‌ها و شعار‌های جمهوری‌خواهان حامی ترامپ است که از منطق بیشتری برای جهان پیشرو برخوردار است و تصویر روشن‌تری را پیش روی صلح‌طلبان و آسیب‌دیدگان جنگ‌های اخیر می‌گذارد. ضامن این ادعا، سخنان او درباره‌ی بهبود شرایط تجاری و اقتصادی جهان در صورت برقراری صلح پایدار و حفظ امنیت منطقه خاورمیانه است که به فرصت‌های جدید تجاری منجر خواهد شد. با این وصف به‌رغم اینکه سیاست‌های کلی ایالات‌متحده، همواره علیه کشور‌های آزادی‌خواه و استقلال‌طلب بوده، اما شاید تجربه ناخوشایند دوران ریاست‌جمهوری قبل او، کمک کند تا سیاست تعامل سازنده را در راستای احترام متقابل با کشور‌های جهان در پیش گیرد.
روزنامه آرمان ملی دیگر روزنامه اصلاح‌طلب خیلی صریح به‌دنبال بحث مذاکره با آمریکا پس از انتخابات رفت و نوشت: «تهران خواستی منطقی دارد و به رفع تحریم‌های غرب می‌اندیشد. از این منظر و خصوصاً در سال‌های بعد از برجام و در چارچوب توافق وین گاهی به مذاکرات غیر مستقیم حاضر شده است. این مذاکرات در گذشته با میانجی‌گری اروپایی‌ها بود، اما اکنون که ایران و اروپا در اوکراین با هم وارد چالش شده‌اند و این میانجی‌گری به اعراب سپرده شده است. مقامات ایرانی و آمریکایی در سطوح امنیتی و هیات‌های دو طرف نیز در سطوح دیگر در حدود یک سال گذشته با هم به صورت غیر مستقیم دیدار‌هایی داشتند که خروجی آن به یک تفاهم نانوشته تحت عنوان کاهش تنش تبدیل شد و مقرر گردید که جلسات فنی برای ادامه مذاکرات در پنل‌های حرفه‌ای بین نمایندگان ایران و آمریکا به صورت غیر مستقیم ادامه یابد.
روزنامه اعتماد دیگر روزنامه اصلاح‌طلب نوشت: «در آینده هم این رویکرد ادامه پیدا کرده و ایران ممکن است در خصوص مسائل منطقه‌ای و غیرمنطقه‌ای گفتگو‌هایی بدون واسطه با امریکا داشته باشد. حتما این گونه خواهد بود. اما این رویکرد جدا از رویکردی است که ارتباطات کشور را به معنای متعارف و دیپلماتیک آن برقرار ساخته و تغییر معناداری در مناسبات ارتباطی ایران و آمریکا شکل دهد. ایجاد رابطه با ایالات متحده نیازمند تغییر راهبردی در دکترین دیپلماسی ایران است که هنوز نشانه‌ای از این تغییر مشاهده نمی‌شود.
انتخابات آمریکا، زیدآبادی را به اعتکاف فرستاد!
احمد زیدآبادی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب طی یادداشتی نوشت: تحمل یک آدم خودشیفته و نادرست‌گو و غیرقابل پیش‌بینی برای چهارسال آینده در کاخ سفید، برای امثال من در این فاصلۀ چندهزار کیلومتر عذاب الیم است چه رسد برای آن نیمی از مردم آمریکا که به او رأی ندادند! مشکل اول این است که نمی‌دانیم او دقیقاً می‌خواهد در برابر بحران‌های جهانی بخصوص بحران خاورمیانه چگونه عمل کند؟ من به سهم خود باید سه شبانه روز در ارتفاعات اطراف روستای شورچشمه اعتکاف کنم تا چینش مهره‌های شطرنج ذهنم را برای فهم شرایط جدید دانه به دانه تغییر دهم! مشکل دوم این است که اگر در منطقۀ ما خرابکاری کرد، چگونه باید در برابر او موضع بگیریم؟ مشکل سوم این است که من واقعاً تحمل بازگشت دیوید فریدمن به عنوان عضوی از هیئت حاکمۀ آمریکا به خاورمیانه را ندارم!

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها