۲۰۲۴ ۲۱ November - پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۹۴۳
۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴

نقش مسلمانان در انتخابات آمریکا

میان اقلیت‌های قومی و دینی آمریکایی تأثیر به سزایی در نتیجه انتخابات دارند. به نظر می‌رسد ادامه جنگ اوکراین و روسیه و هم چنین ادامه جنایات صهیونیست‌ها در غزه باعث شود که بایدن رأی بسیاری از مسلمانان و هم چنین افراد ضد جنگ را از دست بدهد.
۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۴
نویسنده : رامین نصیری کارشناس مسائل بین الملل

چند ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ ایالات متحده، فرصت مناسبی است تا در رابطه با وزن مسلمانان ساکن در سرزمین آمریکای شمالی در تعیین سرنوشت سیاسی خود و تعیین جهت‌گیری سیاست‌های ایالات متحده به عنوان یک قدرت بزرگ یا هژمون در عصر حاضر تأمل بیشتری انجام دهیم. آمریکا سرزمین مهاجرینی است که از اقصی نقاط دنیا به این سرزمین آمده‌اند فلذا طبیعتاً خواسته‌ها و مطالبات متنوع خود را نیز به یادگار از سرزمین‌های مادری به این سوی دنیا آورده‌اند. سیستم دموکراسی آمریکایی ادعا دارد که توانسته است تا به این درخواست‌ها و مطالبات به صورت درستی پاسخ بدهد و در این سیستم سه اصل اساسی آزادی، رأی مردم و سرمایه داری محترم شمرده شده است. اما منطق انتخابات حاکی از آن است که همواره و طبیعتاً اکثریت است که بر اقلیت‌ها پیروز می‌شود و اقلیت‌ها نمی‌توانند در چنین نظامی نقش و جایگاه بالایی داشته باشند.
به‌هر نحو چند وقت دیگر در ۱۵ آبان ماه سال جاری انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده برگزار خواهد شد. در این انتخابات قرار است تا مردم بار دیگر از میان دو حزب بزرگ جمهوری خواه و دموکرات، یکی را به عنوان برنده انتخابات تعیین کنند تا سیاست‌های آن حزب توسط آمریکایی‌ها اجرا شود. رقابت دونالد جی ترامپ جمهوری خواه با جو بایدن دموکرات بار دیگر یادآور رقابت‌های انتخاباتی دور قبل سال ۲۰۲۰ است که بایدن پیر توانست تا ترامپ پر ادعا را یک دوره‌ای کرده و شکست دهد. اما هم اکنون شرایط به کلی عوض شده است.
هم در سطح خرد و هم در سطح کلان شرایط برای رقابت دو نامزد انتخاباتی کاملاً متفاوت شده است. جدا از اینکه انحطاط سیاسی آمریکا با حضور دو نامزد سالخورده و پیر که دارای مشکلات متعدد فردی و کاری اعم از محکومیت‌های قضایی، اتهامات مختلف خانوادگی، عملکرد غیر قابل دفاع، گاف‌ها و سوتی‌های بیشمار و غیره، بیش از پیش مشهود شده است، اما رخداد‌های بین المللی نیز باعث شده است تا مردم آمریکا در انتخابات پیش رو دچار چالش‌های اساسی برای انتخاب نامزد متبوع خود باشند. چرا که به نظر می‌رسد هر دو نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا هم توان حل معضلات بین المللی را ندارند و هم قصدی برای پایان دادن به بحران‌های متعدد ندارند.
بحران‌هایی که در زمینه‌های مختلف سیاسی، امنیتی، اقتصادی، فرهنگی و ... امروزه گریبانگیر نظام بین الملل شده است. همچنین به گواه بسیاری از تحلیلگران سیاسی این قبیل بحران‌ها تأثیر پذیرفته از سیاست‌های نا به جا و غلط ایالات متحده و غرب است. حمله نا موفق به دو سرزمین عراق و افغانستان، جنگ اقتصادی با شرق و هم چنین تلاش برای سیطره و تفوق کامل بر اروپا و نهایتاً حمایت از جنایات رژیم منحوس صهیونیستی در سرزمین‌های اشغالی و ... باعث شده است که بحران‌های بالقوه تبدیل به بالفعل شود؛ بنابراین بخشی از جامعه آمریکا هم اکنون به دنبال کاندیدایی برای حل این قبیل مشکلات هستند.
در این میان اقلیت‌های قومی و دینی آمریکایی تأثیر به سزایی در نتیجه انتخابات دارند. در انتخابات‌های آمریکا معمولاً ایالت‌های آمریکایی به سه حالت مشخص تقسیم می‌شوند: الف) گروهی به صورت سنتی به حزب دموکرات‌ها رأی می‌دهند و گذشت سال‌های متمادی تغییری در روند رأی دادن آنها نداشته است. این گروه اصطلاحاً به ایالت‌های قرمز مشهور هستند همانند ایالت‌های مرکزی آمریکا مانند کالیفرنیا، اوکلاهاما، وایومینگ و ... البته بعضاً در گذر زمان برخی از ایالت‌ها به تازگی وارد این گروه شدند و برخی از ایالت‌ها نیز از آن خارج شده‌اند. ب) گروهی دیگر نیز به صورت سنتی به جمهوری خواهان رأی می‌دهند و به ایالت‌های آبی مشهور هستند. بیشتر ایالت‌های مرزی و پیرامونی آمریکا متعلق به جمهوری خواهان هستند همانند اورگان، تگزاس، نیویورک و غیره. ج) دسته سوم متعلق به ایالت‌هایی است که نه آبی هستند و قرمز بلکه در دوره‌های مختلف هر بار به یکی از این دو حزب رأی داده‌اند. مجموع این ایالت‌ها یازده عدد می‌باشد که عمدتاً سرنوشت انتخابات را نیز این ایالت‌ها مشخص می‌کنند. برخی از این ایالت‌های خاکستری در چند دوره اخیر رفتار واحدی نشان داده‌اند و هر بار به دموکرات‌ها رأی داده‌اند نظیر نیومکزیکو، نوادا، نیوهمپشایر، ویرجینیا و برخی دیگر نیز هر بار به جمهوری خواهان رأی داده‌اند نظیر فلوریدا، کارولینای شمالی، اوهایو.
چالش بزرگ دموکرات‌ها و شخص جو بایدن در این دور از انتخابات این است که چگونه از میان این یازده ایالت ابتدا به ساکن ایالت‌هایی را که دور قبل به او رأی داده بودند را حفظ کند و در مرحله بعدی ایالت‌هایی که به او رأی نداده بودند را به سمت خود متمایل سازد. به نظر می‌رسد ادامه جنگ اوکراین و روسیه و هم چنین ادامه جنایات صهیونیست‌ها در غزه باعث شود که بایدن رأی بسیاری از مسلمانان و هم چنین افراد ضد جنگ را از دست بدهد. گفتنی است که نمی‌توان نقش عرب تباران و مسلمانان را در انتخابات ایالات متحده نادیده گرفت. بر اساس گزارش موسسه آمریکایی‌های عرب، تقریباً ۳.۵ میلیون آمریکایی عرب تبار هستند و حدود ۱ درصد از جمعیت ایالات متحده را تشکیل می‌دهند که در این بین حدود ۶۵ درصد آنان مسیحی، تقریباً ۳۰ درصد مسلمان و تعداد اندکی از آنان یهودی هستند. دیربورن در ایالت میشیگان خانه بزرگترین جامعه آمریکایی عرب تبار در ایالات متحده است و آنان بیش از ۴۰ درصد جمعیت آن شهر را تشکیل می‌دهند. پس از آن جورجیا، پنسیلوانیا، فلوریدا و ویرجینیا نیز محل زندگی جوامع بزرگ عرب تبار هستند.
اگر چه مسلمانان در ایالات متحده از نظر عددی اقلیتی چند درصدی (۵/۳ میلیون نفر) در بین ۳۱۸ میلیون شهروند آمریکایی محسوب می‌شوند، اما آرا آنها نقش تعیین کننده‌ای در سرنوشت انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده بر جای می‌گذارد. به طور مثال ایالت میشیگان کاملاً می‌تواند نتیجه انتخابات را رقم بزند. میشیگان ۱۶ رأی الکترال دارد و مرکز مسلمانان آمریکا است. در این ایالت تعداد مسلمانان به نسبت دیگر ایالت‌ها چشم گیرتر است. با توجه به نظرسنجی‌های فعلی، اگر جو بایدن تمام ایالاتی که هیلاری کلینتون در سال ۲۰۱۶ پیروز شد از آن خود کند و ویسکانسین و پنسیلوانیا را هم ببرد، به عدد ۲۶۳ رأی می‌رسد و ترامپ اگر ایالاتی که در سال ۲۰۲۰ برد را دوباره پیروز و ایالات جورجیا و آریزونا را هم پس بگیرد، به عدد ۲۵۹ رأی می‌رسد که هر دو کمتر از عدد تعیین کننده ۲۷۰ رأی الکترال است و این ایالت میشیگان است که سرنوشت این انتخابات را روشن خواهد کرد. لازم به ذکر است که میشیگان یک جمعیت حدود ۲۰۰ هزار نفری مسلمان (بالای ۱۸ سال) دارد که عمدتاً به دموکرات‌ها رأی می‌دهند، اما امسال آنها از دولت بایدن به علت جنگ فلسطین ناراضی هستند. در صورتی که جنگ تمام نشود یا حمایت‌های دولت بایدن از نتانیاهو و جنایات صهیونیست‌ها ادامه دار باشد مطمئناً بایدن و دموکرات‌ها در این ایالت دچار چالش اساسی می‌شوند. در چنین حالتی مسلمانان میشیگان یا در انتخابات شرکت نمی‌کنند و یا به کاندیدای مستقل حزب سوم رأی می‌دهند که در این صورت بایدن، میشیگان و در نتیجه انتخابات سراسری را واگذار خواهد کرد.
تلاش دموکرات‌ها برای جایگزینی نامزد دیگری از حزب به جای بایدن را از این زاویه هم می‌شود تحلیل کرد که بایدن آرای افراد ضد جنگ و هم چنین مسلمانان و عرب تباران را از دست داده است و بنابراین نیاز است تا چهره جدیدی معرفی شود تا شاید اقبال عمومی این بخش از جامعه آمریکایی به سمت او متمایل‌تر باشد. نادیده گرفتن تشکل مسلمانان و عرب تباران آمریکایی توسط بایدن پس از شروع جنگ اسرائیل با حماس که با ترک کردن جلسه از سوی بایدن صورت پذیرفت و هم چنین عدم تمایل رهبران مسلمان و عرب تبار به از سرگیری دلجویی‌های پوشالی بایدن که با دعوت به میهمانی افطار در ماه مبارک رمضان در کاخ سفید انجام شد باعث می‌شود که دموکرات‌ها به این جمع بندی برسند که بایدن از سوی مسلمانان و عرب تباران کاملاً پس زده شده است. البته این به معنای رأی آوری ترامپ در محافل مسلمانان نیست، اما حداقل باعث می‌شود که دموکرات‌ها بازنده انتخابات باشند؛ بنابراین اگرچه در انتخابات‌ها معمولاً و طبیعتاً این اکثریت هستند که پیروز نهایی انتخابات می‌شوند و اقلیت‌ها محکوم به شکست هستند، اما نمی‌توان از تأثیر بسیار زیاد اقلیت‌ها در نتیجه نهایی آراء با توجه به اینکه اکثریت جامعه سفید پوست مسیحی آمریکایی به دو حزب بزرگ تقریباً مساوی تقسیم شده است، چشم پوشی کرد.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها