۲۰۲۴ ۲۱ November - پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۱۱۸
۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵

بررسی دلایل سه‌گانه طرح ضد فلسطین مجلس نمایندگان آمریکا

در اصل، لایحه مورد تایید کنگره نوعی اقدام ضمنی در راستای به رسمیت شناختن حق رژیم صهیونیستی بر تسلط بر اراضی اشغالی از سوی حامیان این رژیم در آمریکا محسوب می شود. پرواضح است که اجرایی شدن این لایحه بار دیگر شرایط را تحت تاثیر جنگ غزه برای بازپس گیری سرزمین‌های اشغالی توسط فلسطین دشوار می سازد و ادعاهای رژیم صهیونیستی برای تداوم اشغالگری‌هایش در این سرزمین‌ها ادامه می‌دهد.
۲۱ شهريور ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۵
نویسنده : سعیده اسکندری کارشناس مسائل بین الملل

مجلس نمایندگان آمریکا به تازگی در اقدام جدید دیگری علیه منافع مردم فلسطین و در حمایت از رژیم صهیونیستی لایحه‌ای را تصویب کرده است. به موجب تصویب لایحه مذکور، هر گونه محصولات تولید شده در داخل سرزمین‌های اشغالی فلسطین بایستی با برچسب اسرائیل روانه بازار شوند. این جدیدترین اقدام کنگره ضدفلسطینی آمریکا برای نادیده گرفتن حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین برای سرزمین‌هایشان محسوب می‌شود. امری که بستر مورد نیاز را برای رژیم صهیونیستی، جهت اشغال سرزمین‌های بیشتری از سوی این رژیم و مشروعیت دادن به تجاوزات آن از جانب دولت آمریکا را فراهم می‌کند.
طبق لایحه مذکور که با حمایت گسترده از سوی قانونگذاران آمریکایی به تصویب رسیده است، محصولات تولید شده در کرانه باختری و نوار غزه به صورت جداگانه برچسب گذاری خواهند شد. حال آنکه سرزمین‌های فلسطین اشغالی شامل هم کرانه باختری و هم نوار غزه می‌شود و جدا در در نظر گرفتن این دو منطقه از یکدیگر در راستای منافع رژِیم اسرائیل جهت تقویت جایگاهش در اراضی اشغالی است. قطعا چنین موضوعی با هدف از بین بردن هویت واحد میان سرزمین‌های فلسطین اشغالی بوده است. امری که موجب خواهد شد رژیم صهیونیستی ادعای بیشتری بر روی تصاحب کرانه باختری کرده و برای تحت اشغال درآوردن کامل این منطقه به ضرر مرم فلسطین وارد عمل شود.
این موضوع که در شرایط کنونی چرا کنگره آمریکا به بررسی و تصویب چنین لایحه‌ای پرداخته است که می‌تواند حقوق مردم جنگ زده فلسطین را نادیده گرفته و موجب افزایش خشم آنها نسبت به جنایات رژیم صهیونیستی شود، تحت تاثیر چند محور قابل بررسی است:
- سنگ اندازی برای تشکیل کشور مستقل فلسطین
در شرایطی که تحت تاثیر جنگ غزه حامیان فلسطین بر روی موضوع تشکیل کشور مستقل فلسطین تاکید می‌کنند، لایحه اخیر کنگره آمریکا می‌تواند نوعی سنگ اندازی برای تحقق موضوع مورد نظر محسوب شود. بر این اساس، کنگره آمریکا به اقدامی متوسل شده است که به موجب آن حق حاکمیت فلسطین بر سرزمین‌های اشغالی این کشور نادیده گرفته شده و شرایط برای صهیونیست‌ها جهت تدام جنایاتشان در اراضی اشغالی بیش از پیش فراهم شود. این موضوع از آن جهت بیشتر اهمیت پیدا کرده است که در ماه می‌سال جاری از مجموعه ۱۹۳ کشور عضو سازمان ملل حدود ۱۴۵ کشور دولت مستقل فلسطین را تحت تاثیر جنگ غزه به رسمیت شناختند و پیوستن سه کشور نروژ، اسپانیا و ایرلند به این موضوع، نگرانی حامیان صهیونیست را در مورد تحقق کشور مستقل فلسطین به شدت نگران ساخته است.
- افزایش قدرت مانور رژیم صهیونیستی
لایحه مورد تصویب کنگره آمریکا می‌تواند، قدم موثری برای تداوم جنایات رژیم صهیونیستی در قالب گسترش شهرک سازی‌ها در اراضی اشغالی به ویژه در کرانه باختری باشد. در اصل، لایحه مورد تایید کنگره نوعی اقدام ضمنی در راستای به رسمیت شناختن حق رژیم صهیونیستی بر تسلط بر اراضی اشغالی از سوی حامیان این رژیم در آمریکا محسوب می‌شود. پرواضح است که اجرایی شدن این لایحه بار دیگر شرایط را تحت تاثیر جنگ غزه برای بازپس گیری سرزمین‌های اشغالی توسط فلسطین دشوار می‌سازد و ادعا‌های رژیم صهیونیستی برای تداوم اشغالگری‌هایش در این سرزمین‌ها ادامه می‌دهد.
- تضعیف مواضع ضد اسرائیلی حامیان فلسطین
لایحه مذکور کاملا ضد جنبش بایکوت، عدم سرمایه گذاری و تحریم رژیم اسرائیل بوده و در اصل برای حمایت از منافع این رژیم در جریان فشار‌های وارد آمده بر آن از سوی کشور‌های مختلف تحت تاثیر جنگ در غزه تصویب شده است. در اصل قانونگذاران کنگره آمریکا با این اقدام در تلاش هستند تا سد راه تحریم‌های در نظر گرفته شده از سوی برخی از کشور‌های مخالف جنایات این رژیم در غزه شوند. موضوعی که تحت تاثیر اقدام اخیر مجمع عمومی در رابطه با موافقت با پیشنهاد تحریم و اعمال ممنوعیت صادرات تسلیحاتی به اسرائیل ابعاد گسترده تری به خود گرفته است. در اصل می‌توان عنوان کرد که مجلس نمایندگان آمریکا سعی کرده است تا در برابر اقدام ضد اسرائیلی مجمع عمومی سازمان ملل، لایحه ضدفلسطینی دیگری را مورد توجه قرار دهد تا به این واسطه مخالفتش را با تحریم‌های تسلیحاتی در نظر گرفته شده در جریان جنگ غزه برای اسرائیل اعلام نماید.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها