۲۰۲۴ ۲۱ November - پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۲۷
۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
رصد (1239)

رسانه های داخلی

۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۲۶
نویسنده : هیئت تحریریه سایت طنین

واکنش قالیباف به انتخابات اخیر آمریکا
به گزارش ایسنا، محمدباقر قالیباف در نطق پیش از دستور خود گفت: درباره انتخابات اخیر در ایالات متحده آمریکا باید تصریح کرد که بی تردید در شیوه دشمنی افرادی که به عنوان رییس جمهور آمریکا انتخاب می‌شود تفاوت معناداری وجود دارد. نکته اصلی این است آنچه رفتار دشمن در قبال ما را تعیین می‌کند قدرت ملی و رفتار مقتدرانه و هوشمندی ما بر پایه رویکرد عقلانیت انقلابی است. بیش از این بار‌ها تصریح شده است که عنصر اصلی قدرت ملی جمهوری اسلامی ایران مردم هستند که می‌توانند مبتنی بر باور به سنت‌های الهی، از ظرفیت‌های داخلی استفاده کنند و در همه زمینه‌های نظامی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی پایه‌های محکم برای اقتدار ملی ایجاد کنند. رفتن و آمدن روسای جمهور کشور‌های دیگر تا زمانی که ما به توان داخلی و فکر و اراده ایرانی متکی باشیم، هیچ تاثیری در توانایی کشورمان برای تامین منافع خود آن گونه که صلاح بدانیم، نخواهد داشت.
ماجرای شاهرود از دید روزنامه فرهیختگان
فرهیختگان نوشت: آزمایش موشکی شامگاه جمعه (۱۸ آبان، ۸ نوامبر) ایران از شاهرود باعث شده بحث‌های فراوانی در خصوص آن شکل بگیرد. تأسیسات نظامی حساس این شهر در روز ۵ آبان در جریان تجاوز رژیم‌صهیونیستی به ایران مورد حمله قرار گرفت که باعث وارد آمدن آسیب به یک ساختمان در آن شد. پرتاب موشک دوربرد از این پایگاه حاوی این پیام مهم به آمریکا بود که نه تنها توان نظامی و تهاجمی ایران به طور کلی آسیبی ندیده است، بلکه تهران از تأسیساتی که مورد حمله واقع شده‌اند می‌تواند در صورت لزوم برای عملیات‌های آتی خود بهره گیرد. در این میان موارد مهم دیگری هم وجود دارد. برخی گمانه‌زنی می‌کنند با توجه به هشدار کمال خرازی، رئیس شورای روابط خارجی در خصوص افزایش برد موشک‌های ایران، تهران در آزمایش شاهرود یک گام به سمت این اقدام برداشته است؛ قدمی که گفته شده در راستای ساخت موشک‌های قاره‌پیماست. ایران پیش از این با رونمایی از موتور‌های سوخت جامد پیشرفته خود مانند سلمان نشان داده بود قادر است موشک‌های بالستیک قاره‌پیما را تولید کند. به نظر می‌رسد تهران با استفاده از یک موتور سلمان به برد بیش از ۳ هزار کیلومتر و به‌کارگیری هم‌زمان دو تا سه موتور در یک موشک، می‌تواند به برد‌های فراتر از ۵ هزار کیلومتر دست یابد.
خط تسلیم روزنامه‌های اصلاحات دربرابر ترامپ
- حسین مرعشی در روزنامه سازندگی ارگان حزبی خود نوشته است: زمان ترک مخاصمه با آمریکا فرا رسیده است. رئیس‌جمهور می‌تواند با پیاده‌سازی گفتمان وفاق و همراهی حاکمیت با آمریکا در موضوع آتش‌بس جنگ غزه همکاری کند و اولین قدم‌ها را برای ترک مخاصمه بین دو کشور بردارد. نکته حائز اهمیت این است که اصولاً دلیلی ندارد که یک نظام سیاسی خودش، کشور، دولت یا ملتش را در یک منطقه امن مستقر نکند. دلیلی ندارد که ما با یک کشوری مثل آمریکا که بالاخره دارای قدرت اقتصادی دنیاست، تکنولوژی‌های برتر دنیا را در اختیار دارد، بازار بسیار بزرگی دارد، نسبت به تمام کشور‌ها قدرت نظامی برتری دارد و در منطقه خاورمیانه هم اثرگذار است، برای همیشه درحال مخاصمه باشیم. ترامپ تنها رئیس‌جمهور آمریکاست که چند باری به نقطه مرزی کره‌شمالی و کره‌جنوبی رفت تا با رهبر کره‌شمالی دیدار کند و علاقه‌مند بود که مساله کره‌شمالی حل شود، هرچند موفق نشد.
- روزنامه هم‌میهن نیز نوشت: برای تحلیل بازگشت ترامپ باید به این فکر کنیم که چه کسانی او را انتخاب کردند و چه توقعاتی دارند. کسانی که ترامپ را انتخاب کردند، به مسائل داخلی آمریکا فکر می‌کنند. مثلاً به این که افزایش بیش از حد مهاجرین غیرقانونی باعث از دست رفتن فرصت‌های شغلی شده است. اینها مسائل داخلی آمریکاست که برای مردمش اهمیت دارد، اما از لحاظ بین‌المللی باید توجه داشت که دنیا نسبت به چهار سال پیش که او کاخ سفید را ترک کرد، بسیار متفاوت شده است. تصور نکنید که عربستان بدون این که مشکل فلسطین حل شود، رابطه‌ای با اسرائیل خواهد داشت. اما راه‌حلی که عربستان از زمان ملک‌عبدالله در پیش گرفته، با راه‌حل حماس متفاوت است.
تکذیب عملیات مشترک ایران و پاکستان علیه تروریست‌ها
به گزارش خبرگزاری تسنیم، مرکز ارتباطات ستادکل نیرو‌های مسلح اعلام کرد: ارتش پاکستان در تداوم مبارزه و مقابله با گروهک‌های تروریستی که مرز‌های دو کشور را جولانگاه اقدامات جنایتکارانه خود کرده بودند، ۱۵ آبان‌ماه «رأساً» در عملیاتی موفق مواضع گروهک تروریستی تکفیری را بمباران کرد. پیش‌تر برخی رسانه‌های داخلی به نقل از منابع خبری خارجی مدعی عملیات مشترک ایران و پاکستان علیه یک گروهک تروریستی در خاک آن کشور شده بودند، که این ادعا مورد تأیید نمی‌باشد.
توصیه ظریف به ترامپ
محمدجواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور، درگفتگو با خبرگزاری دانشجو اظهار داشت: آقای ترامپ باید نشان بدهد که سیاست‌های غلط گذشته را دنبال نمی‌کند. حتما ترامپ متوجه شده است که سیاست فشار حداکثری که ایشان شروع کرد، باعث شد که ایران غنی‌سازی‌اش از ۳.۵ درصد به ۶۰ درصد برسد و تعداد سانتریفیوژ‌ها نیز افزایش پیدا کند. خود ایشان اهل محاسبه است، باید محاسبه‌ای بکند، چرتکه‌ای بیندازد، ببیند که سود و زیان آن سیاست چه بوده و آیا کماکان می‌خواهد آن سیاست زیان‌بار را ادامه بدهد یا عوض کند.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها