در شرایطی که نتایج جدیدترین نظرسنجیهای انتخاباتی آمریکا حکایت از برتری نسبی نامزد حزب جمهوری خواه امریکا نسبت به کامالا هریس در جریان رقابتهای انتخاباتی این کشور دارد، جو بایدن، رئیس جمهور کنونی آمریکا، سیاست جدیدی را در قبال رقیب سرسخت پیشین خود جهت حمایت از معاونش دنبال کرده است. سیاستی که اصل اول آن بر پایه تخریب و تهدید بنا شده است. تخریب چهره سیاسی ترامپ و تهدید در مورد اینکه بازگشتش به قدرت چه عواقب جبران ناپذیری برای آینده آمریکا به دنبال خواهد داشت.
به تازگی بایدن در جریان یکی از سخنرانیهای مربوط به کارزار انتخاباتی دموکراتها بر لزوم زندانی کردن دونالد ترامپ، رئیس جمهور سابق این کشور تاکید کرده و با اشاره به تهدیدات احتمالی ناشی از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، عنوان کرد حتی در صورت پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، باید او را زندانی کنیم.
حملات اخیر بایدن به ترامپ به همین جا ختم نشد و پس از این که جان کلی، رئیس دفتر و مشاور سابق ترامپ در اظهاراتی وی را فاشیست خواند، بایدن نیز نظرات وی علیه ترامپ را مورد انتقاد قرار داد، طوری که سخنگوی مطبوعاتی کاخ سفید به نقل از وی اعلام کرد: رئیس جمهور نیز فاشیست بودن ترامپ را قبول دارد.
موضع گیری که بلافاصله از جانب کامالا هریس، معاون بایدن و نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز پذیرفته و باز هم تکرار شد.
در شرایطی که کمتر از دو هفته تا زمان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری آمریکا فرصت باقی مانده است، بایدن مواضع سخت گیرانه تری را در قبال ترامپ دنبال میکند تا شاید بتواند مانع از کاهش شانس پیروزی هریس در جریان رقابتهای انتخاباتی این کشور شود. در همین راستا به نظر میرسد که رئیس جمهور آمریکا در سیاستهای حمایتی و تبلیغاتی اش از هریس در برابر ترامپ توجه به دو موضوع را مد نظر قرار دهد:
- تمرکز بر انتقادات مطرح شده از سوی جمهوری خواهان علیه ترامپ
قدم اولِ دولت بایدن برای تخریب جایگاه کنونی ترامپ میتواند استناد به اظهاراتی باشد که متحدان پیشین و منتقدان کنونی وی علیه او و سیاست هایش مطرح میکنند. نمونه این امر را میتوان در رابطه با مورد تایید قرار دادن اظهارات جان کلی در باب فاشیست بودن ترامپ دانست که پیشتر هم از سوی مارک میلی، رئیس سابق ستاد مشترک ارتش آمریکا مطرح شده بود و او نیز از نامزد کنونی حزب جمهوری خواه به عنوان یک فاشیست تمام عیار یاد کرده بود. بر این اساس، بایدن تلاش میکند تا با دنبال کردن انتقاداتی که در مورد ترامپ از سوی اعضای حزب جمهوری خواه مطرح شده است، انتقاداتش برای تخریب چهره وی را قابل قبولتر کرده و به این واسطه انتقادات جمهوری خواهان موافق ترامپ را از روی دوش خود بردارد. چرا که اگر قرار به انتقادی هم باشد، بایستی اول از همه متوجه جمهوری خواهان مخالف ترامپی شود که این ادعاها را در مورد او مطرح و زمینه را برای تقویت آنها از سوی حزب دموکرات فراهم میکنند.
- تاکید بر ضرورت محافظت از دموکراسی آمریکا در سایه خطرات بازگشت ترامپ
موضوع دیگری که بایدن در جریان سیاستهای ضد ترامپ خود طی روزهای پایانی منتهی به رقابتهای ریاست جمهوری آمریکا مدنظر قرار داده است، احیای آن بخش از شعارهای انتخاباتی است که پیش از آمدن هریس سعی میکرد از آنها برای تخریب موقعیت و چهره ترامپ استفاده کند. دموکراسی مهمترین موضوعی است که در حال حاضر دولت بایدن میتواند ضمن ابراز نگرانی از به خطر افتادن آن در سایهی بازگشت ترامپ به قدرت برای تضعیف موقعیت سیاسی وی از آن استفاده کند. در چنین شرایطی اکثر شعارهای انتخاباتی تند و تیز ترامپ نیز به هموار کردن راه بایدن برای رسیدن به مقاصد سیاسی اش در داخل کشور کمک خواهد کرد. اقدام برای اخراج دسته جمعی مهاجران از آمریکا، محاکمه مخالفانش در دولت بایدن، اقدام برای عفو شورشیان حادثه یازده سپتامبر و طرح ادعای پایان پیدا کردن انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا پس از پیروزی احتمالی اش در قدرت همه و همه از جمله مواردی است که میتواند تاثیرو اهمیت شعارهای تبلیغاتی ضد ترامپ بایدن را دو چندان سازد.
برای بایدن این موضوع کاملا مشخص شده است که صدای وی به عنوان رئیس جمهور فعلی آمریکا میتواند تاثیر بسیار زیادی بر شنیده شدن صدای معاونش در میان رای دهندگان آمریکایی باشد که اکنون گزینه اصلی دموکراتها برای انتخابات ریاست جمهوری آمریکا بوده و تنها فردی است که میتواند مانع از باز شدن درهای کاخ سفید برای ورود دوباره ترامپ شود.