۲۰۲۴ ۰۳ December - سه‌شنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۲۲۵۵
۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶

اهمیت و ضرورت نقش‌آفرینی مؤثر افکار عمومی برای توقف جنگ غزه

امروزه بستر اصلی جنگ و صلح، عمدتاً افکار و اذهان عمومی است و پیروزی در عرصه‌های میدانی در هر سطحی که باشد بدون همراه‌سازی افکار عمومی ارزش راهبردی ندارد.اتفاقات اخیر در آمستردام پایتخت هلند و همچنین درگیری‌هایی که در فرانسه میان شهروندان این کشور با یهودیان حامی اسرائیل به وجود آمده است به خوبی نشان می‌دهد اصرار رژیم صهیونیستی بر ادامه جنگ در غزه، به تدریج در حال تهدید امنیت حامیان این رژیم و یهودیان در کشورهای مختلف جهان شده است. اگر این روند ادامه پیدا کند، ضمن گسترش «یهودستیزی» همانند آنچه که در دهه 1940 در اروپا شاهد بودیم، جوامع و مراکز وابسته صهیونیستی در کشورهای غربی از ناحیه افکار عمومی با مسائل جدی مواجه خواهند شد که این مسأله قطعاً امنیت و منافع ملی کشورهای میزبان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.
۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۲۱:۵۶
نویسنده : حمید خوش آیند تحلیل گر ارشد مسائل بین الملل

طنین سنتر؛ در مورد پیامدهای عملیات طوفان الاقصی و تجاوز رژیم صهیونیستی به غزه در ابعاد گوناگون وجودی تاکنون مطالب زیادی گفته و نوشته شده است. عملیات طوفان الاقصی که در تاریخ مبارزات ملت فلسطین بی‌نظیر و همراه با دستاوردهای استراتژیک بوده است و در واکنش به آن، جنگ غزه که آن هم از نظر عمق، دامنه و سطح جنایات ضدبشری که رژیم صهیونیستی انجام می‌دهد در تاریخ بشر بی‌سابقه است، برای اولین بار افکار عمومی جهان را به صورت یکپارچه در مقابل اسرائیل قرار داد، در نوع خود یک مسأله قابل تأمل و راهبردی محسوب می‌شود که نباید دستکم گرفته شود چرا که همیشه افکار عمومی به عنوان پدیده‌ای خاص با تأثیرات مهم به شمار می‌رفته است که نمی‌توان آن را نادیده گرفت، اگرچه برخی هنوز هم با شک و تردید به نقش افکار عمومی در تحولات مهم نگاه می‌کنند.
تمام آنچه که در بیش از 13 ماه اخیر در فلسطین اشغالی اتفاق افتاده است از منظر افکار عمومی دو پیامد مهم داشت است؛ نخست، پرونده فلسطین را که پیش از عملیات طوفان الاقصی به دلایل مختلف به تدریج در حال فراموشی شدن بود و می‌رفت که در حاشیه تحولات منطقه قرار بگیرد و یا وجه‌المصالحه روند عادی‌سازی شود، به سرعت در صدر مسائل مورد توجه افکار عمومی جهان قرار داد. دوم، برای نخستین بار در 76 سال گذشته افکار عمومی دنیا به ویژه در کشورهای اروپایی و آمریکا نسبت به واقعیات اقدامات و سیاست‌های رژیم صهیونیستی که همیشه تلاش می‌کرد تا یک چهره موجه از خود نشان دهد، حساس نمود.
اگر بپذیریم که امروزه بستر اصلی جنگ و صلح، عمدتاً افکار و اذهان عمومی است و پیروزی در عرصه‌های میدانی در هر سطحی که باشد بدون همراه‌سازی افکار عمومی ارزش راهبردی ندارد، بنابراین از این منظرگاه نه تنها اعتبار و وجهه رژیم اسرائیل در تحولات 13 ماه اخیر بیش از پیش تخریب و تضعیف شده است، بلکه امروز و بعد از گذشت بیش از یک سال از جنگ غزه، با نگرانی و تهدیدی به نام «تحریک احساسات ضدصهیونیستی» در افکار عمومی جهانی مواجه شده است که در برخی نقاط ماهیت عملیاتی به خود که نمونه بارز این مسأله را اخیراً در آمستردام هلند دیدیم.
برخلاف برخی دیدگاه‌ها که این روزها در بعضی محافل خصوصی منطقه و غرب معتقدند جنگ در غزه برای افکار عمومی نیز به یک مسأله عادی تبدیل شده است و افکار عمومی حساسیت سابق را ندارد، اعتراضات و اتفاقات اخیر از جمله در هلند، استادیوم‌های انگلیس، فرانسه، برخی شهرهای آمریکا، اردن، مغرب، موریتانی، اعتراضات ضد صهیونیستی در افتتاحیه مذاکرات اقلیمی سازمان ملل در باکو و و ده‌ها شهر دیگر نشان می‌دهد که موج تحریک احساسات ضدصهیونیستی نه تنها خاموش نشده بلکه در ابعاد جدیدی در حال بروز و ظهور است که در برخی موارد به انجام حملات خشن علیه یهودیان طرفدار رژیم اسرائیل منجر می‌شود.
اتفاقات اخیر در آمستردام پایتخت هلند و همچنین درگیری‌هایی که در فرانسه میان شهروندان این کشور با یهودیان حامی اسرائیل به وجود آمده است به خوبی نشان می‌دهد اصرار رژیم صهیونیستی بر ادامه جنگ در غزه، به تدریج در حال تهدید امنیت حامیان این رژیم و یهودیان در کشورهای مختلف جهان شده است. اگر این روند ادامه پیدا کند، ضمن گسترش «یهودستیزی» همانند آنچه که در دهه 1940 در اروپا شاهد بودیم، جوامع و مراکز وابسته صهیونیستی در کشورهای غربی از ناحیه افکار عمومی با مسائل جدی مواجه خواهند شد که این مسأله قطعاً امنیت و منافع ملی کشورهای میزبان را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد.
رژیم صهیونیستی و آمریکا و دولت‌های غربی و عربی تا همیشه نمی‌توانند حساسیت افکار عمومی در قبال جنگ غزه و جنایات رژیم علیه مردم فلسطین را نادیده بگیرند. چرا که مسأله فقط مسأله امروز نیست. افکار عمومی پدیده‌ای است که دولت‌ها در موضوعات و سیاست‌های مختلف و راهبردی نیاز به همراهی آن دارند. ادامه بی‌توجهی غرب و رژیم صهیونیستی به نگرانی‌های افکار عمومی منطقه و جهان در قبال جنایات رژیم در جنگ غزه، در بلندمدت مشکلات مهمی در پیش روی آن‌ها قرار می‌دهد. ضمن اینکه در حال حاضر هم برخی مسائل ظهور و بروز یافته و رهبران سیاسی در آمریکا و اروپا با چالش جدیدی به نام یهودستیزی مواجه شده‌اند که ابعاد امنیت و منافع ملی آن‌ها را هم تحت‌الشعاع قرار داده است. این در حالی است که در داخل اسرائیل نیز بعد از چند ماه رکود، بخش مهمی از افکار عمومی دوباره حساس شده و با جدیت بیشتری جنگ این رژیم در غزه را یک نسل‌کشی تمام عیار می‌دانند و درخواست پایان آن را دارند.

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها