۱۱:۵۷
۱۴۰۳/۱۲/۰۶
1403/12/06

1343

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۴۶۷

بازتاب تشییع پیکر شهید نصرالله در رسانه‌ها

- شبکه تلویزیونی «سی ان ان» آمریکا: ده‌ها هزار نفر از عزاداران به بزرگ‌ترین ورزشگاه بیروت، جایی که مراسم آغاز می‌شود، سرازیر شدند و خیابان‌های اطراف را پر کردند. جمعیت عظیمی تابوت حامل رهبر فقید را به سمت زیارتگاهی در جنوب بیروت که به عنوان آرامگاه ابدی ایشان ساخته شده است، دنبال می‌کند.

- آسوشیتدپرس نوشت: نصرالله بیش از ۳۰ سال رهبر حزب الله لبنان و یکی از بنیانگذاران آن بود و از نفوذ گسترده‌ای در میان گروه‌های منطقه برخوردار بود. وی در محور مقاومت تحت رهبری ایران که شامل گروه‌های عراقی، یمنی و فلسطینی می‌شود، بسیار مورد احترام بود. این گروه با وجود تحمل ضربات شدید در طول جنگ ۱۴ ماهه با اسرائیل و کشته شدن (شهادت) بسیاری از مقام‌های ارشد سیاسی و نظامی آن، همچنان قدرتمند است.

- تارنمای شبکه فرانس ۲۴ طی گزارشی با اشاره به برگزاری مراسم روز یکشنبه تشییع پیکر‌های شهیدان «سید حسن نصرالله» و «سید هاشم صفی الدین» در لبنان، آن را نماد قدرت‌نمایی ایران و حزب الله توصیف کرد.

- «بی بی سی» در گزارش مراسم مذکور اعلام کرد: جمعیت زیادی برای مراسم تشییع حسن نصرالله رهبر سابق حزب الله که در سپتامبر در حمله اسرائیل کشته (شهید) شد، گردهم آمدند.

- رسانه صهیونیستی «تایمز آو اسرائیل» هم نوشت: با پرواز جنگنده‌های اسرائیل بر فراز آسمان ده‌ها هزار تشییع کننده حسن نصرالله، آنان یکصدا شعار «مرگ بر اسرائیل» سر دادند.

یاوه گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی

یسرائیل کاتز وزیر جنگ اسرائیل: پرواز جنگنده‌های ما بر فراز بیروت در مراسم تشییع سید حسن نصرالله، حامل این پیام است که هرکس اسرائیل را تهدید به نابودی کند، این پایان کار او خواهد بود.

فریب مذاکرات از دید رسانه آمریکایی

موسسه گیتستون نوشت: ایران درحال تکرار یک بازی قدیمی است. ایران دوباره همان بازی قدیمی خود را تکرار می‌کند. رهبر ایران اخیراً بر لزوم تقویت توانایی‌های نظامی ایران تأکید کرده است و این نشان می‌دهد که دیپلماسی ایران صرفاً تاکتیکی برای خرید زمان و منابع است، نه تغییری واقعی در سیاست‌هایش. ایران در سال ۲۰۱۵ نیز موفق شد غرب را متقاعد کند که به سمت اعتدال و دیپلماسی حرکت می‌کند، اما توافق هسته‌ای (برجام) در نهایت به جمهوری اسلامی مشروعیت، پول و فرصت داد تا برنامه هسته‌ای و حمایت از گروه‌های خود را گسترش دهد. نتیجه این توافق، افزایش بی‌ثباتی در منطقه بود. یک دهه پس از برجام، ایران همان روش را دنبال می‌کند. هدف اصلی ایران رفع تحریم‌ها و به‌دست‌آوردن منابع مالی برای احیای توان نظامی و تقویت نیرو‌های نیابتی خود است. غرب نباید دوباره در این دام بیفتد. تجربه برجام نشان داده که هرگونه کاهش فشار اقتصادی بر ایران، به معنای تأمین مالی بیشتر برای تروریسم، تسلیحات بیشتر برای نیرو‌های نیابتی و نزدیک‌تر شدن ایران به ساخت سلاح هسته‌ای است. به نظر، تنها راه مهار جاه‌طلبی‌های ایران، ادامه تحریم‌های اقتصادی، بازدارندگی نظامی، برچیدن برنامه هسته‌ای این کشور و مهم‌تر از همه، تغییر نظام است.

تغییر آرام ترامپ درباره تایوان؛ هشداری جدی برای چین

آسیا تایمز نوشت: دولت ترامپ، عبارت "ما از استقلال تایوان حمایت نمی‌کنیم" را از بیانیه‌های رسمی وزارت خارجه حذف کرد. این تغییر، پیامی قوی به چین ارسال کرده است. چین تایوان را بخشی از خاک خود می‌داند و احتمالاً تغییرات اخیر را نشانه‌ای از آمادگی بیشتر آمریکا برای حمایت از تایوان تلقی می‌کند. هم‌زمان، پکن با افزایش پرواز‌های نظامی بر فراز تنگه تایوان به این اقدام واکنش نشان داده است. با توجه به دیدگاه تجاری ترامپ، به نظر می‌رسد که حمایت از تایوان بیشتر با هدف تقویت موقعیت آمریکا در جنگ تجاری با چین انجام شده باشد. ترامپ در دور دوم ریاست‌جمهوری خود تعرفه‌های جدید ۱۰ درصدی بر کالا‌های چینی اعمال کرده است. این تغییرات در موضع تایوان، می‌تواند اهرمی برای وادار کردن چین به امتیازدهی بیشتر در مذاکرات تجاری باشد.

شکاف در اجماع عربی

میدل ایست مانیتور نوشت: عربستان سعودی، مصر، اردن، امارات، قطر، کویت و بحرین روز جمعه نشستی غیررسمی در ریاض برگزار کردند. عمان غایب بود. هدف اصلی، ارائه طرحی جایگزین برای مقابله با پیشنهاد ترامپ مبنی بر انتقال فلسطینیان از غزه به مصر و اردن بود. پیش از نشست، اختلاف نظر‌ها درباره اداره آینده غزه و منابع مالی بازسازی مطرح شد. هیچ بیانیه رسمی صادر نشد و نشست صرفاً به عنوان جلسه «برادرانه و غیررسمی» توصیف شد. این نشست اهمیت ویژه‌ای داشت، زیرا نشان‌دهنده یک اجماع نادر عربی در رد آواره‌سازی فلسطینیان بود. تصمیمات نهایی به نشست اضطراری سران عرب در ۴ مارس در مصر موکول شده است.

چالش‌های جدید اوکراین

ایندیپندنت انگلیسی نوشت: از زمان جنگ اوکراین، حدود ۲۳۲ میلیارد دلار کمک نظامی و مالی از آمریکا و اروپا دریافت کرده که نیمی از آن از سوی آمریکا بوده است. اما با تهدید ترامپ به قطع حمایت، نگرانی‌ها افزایش یافته است. در اروپا این فرضیه غالب است که اوکراین نمی‌تواند مدت زیادی دوام بیاورد. سربازان اوکراینی تنها خواستار سلاح‌هایی هستند که پوتین را به میز مذاکره بکشانند. اوکراین امیدوار است اظهارات ترامپ فریبی برای روس‌ها باشد، وگرنه خطر تکرار سناریوی جنگ جهانی دوم وجود دارد. اوکراینی‌ها تأکید دارند که حتی بدون زلنسکی، مبارزه علیه روسیه ادامه خواهد یافت، زیرا این جنگ فراتر از یک شخصیت است.

چین درحال تغییر دکترین نظامی خود

مجله آمریکایی فارن افرز نوشت: نیرو‌های مسلح چین در پانزده سال گذشته با سرمایه‌گذاری کلان پکن، به‌سرعت در حال تحول‌اند و توانایی اعمال قدرت در خارج از مرز‌ها را توسعه داده‌اند. مقامات چینی این تغییرات را با هدف تبدیل کشور به قدرتی بزرگ و رو به صعود توجیه می‌کنند. با این حال، اعمال قدرت از طریق نیروی دریایی اقیانوسی و پایگاه‌های برون‌مرزی پرهزینه‌تر شده و پیشرفت‌های تکنولوژیک، جنگ را به سمت سلاح‌های ارزان‌تر و یک‌بارمصرف مانند پهپاد‌ها و موشک‌ها سوق داده که کارایی سکو‌های گران‌قیمت را محدود می‌کند. تا پیش از این، چین بر سلاح‌های دفاعی مانند موشک‌های دوربرد و مین‌ها تمرکز داشت تا جلوی تعرض دشمنان را بگیرد، اما اکنون هزینه‌های خود را به اعمال قدرت معطوف کرده است.

گزارش خطا