چرا پزشکیان برای مراسم شهید نصرالله به لبنان نرفت؟
روزنامه خراسان نوشت: چند روز قبل و همزمان با نزدیک شدن به تاریخ برگزاری مراسم تشییع و تدفین شهیدان «سید حسن نصرالله» و «سید هاشم صفی الدین» در لبنان، دولت این کشور در اقدامی ناگهانی و غیرمنتظره، از ممنوعشدن نشستن پروازهای ایرانی بر باند فرودگاه بیروت خبر داد. خبرگزاری فارس در گزارشی درخصوص دعوت نشدن مسعود پزشکیان نوشت: اگر چه آقای پزشکیان برای حضور در مراسم اعلام آمادگی کرده بودند، اما دولت لبنان دعوتی برای رئیسجمهور ایران ارسال نکرد و حضور آقای قالیباف نیز پس از پیگیریهای او و به دعوت نبیه بری، رئیس مجلس لبنان، انجام شد. اگر چه حالا نباید به سراغ حواشی رفت، اما رویکرد ضد ایرانی دولت جدید لبنان در قبال تهران و دعوت نکردن رئیس جمهور کشوری که همواره به عنوان متحد لبنان شناخته میشود، نشان میدهد که تمایل دارند سناریوهای صهیونیستی را پیادهسازی کنند. دستگاه دیپلماسی کشورمان لازم است که به این موضوع ورود کند و با یادآوری کارنامه ایران در همراهی با لبنان و کمکهای کشورمان در حفظ خاک این کشور و جایگاه قدرتمند ایران در غرب آسیا، جلوی این زیاده روی دست نشاندههای صهیونیستی را بگیرند.
سکوت مرگبار آژانس مقابل بمبسازها
روزنامه فرهیختگان نوشت: در آستانه برگزاری جلسه شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی (IAEA) مدیرکل آژانس، رافائل گروسی، در یک نشست خبری در ژاپن بار دیگر به مطرح کردن اتهاماتی علیه تهران پرداخت. گروسی در اظهاراتی تأکید کرد که ایران باید اثبات کند که به دنبال دستیابی به سلاحهای هستهای نیست و آژانس باید خود اقدام به راستیآزمایی این ادعاها کند. اتهامزنیها به ایران و چشمپوشی از خطاهای علنی متحدان غرب دلیل کافی برای اثبات این مدعاست که آژانس برای اعمال بازرسیهای شدید بر ایران صرفاً مناسبات سیاسی را مد نظر قرار میدهد و مناسبات سیاسی سیال خود را نیز با رویکرد سیاسی دولتهای مختلف در آمریکا هماهنگ میکند.
اتهامات «عیسی کلانتری» به مخالفان مذاکره
عیسی کلانتری، معاون سابق حسن در گفتوگو با روزنامه اعتماد گفت: باید ببینیم چه عاملی باعث نادیده گرفتن منافع ملی کشور شده است؟ حتما فاکتورهایی وجود دارند که عدهای خاص به دنبال آن بودند و کشور را به این روز انداختند. حتما باید مراودات بینالمللی کشور به منوال ۴ دهه گذشته باقی بماند تا تندروها و کاسبان تحریم سودهای کلان به جیب بزنند. امروز ایران برای هر نقل و انتقال بانکی باید ۳۰ درصد بیشتر هزینه کند. اغلب این پول به جیب کاسبان تحریم میرود. فشارها روی دولت فزاینده است. یک روز تندروها استیضاح وزرا را کلید میزنند و روز دیگر در صدا و سیما تریبون در اختیار آنها قرار داده میشود تا به دولت توهین کرده و اصل سیاست تنشزدایی را زیر سوال ببرند.
شرق: بدون مذاکره با ترامپ آشوب خیابانی در پیش است!
روزنامه شرق در یادداشتی تاکید کرده است که بدون مذاکره کشور دچار آشوب خواهد شد، این روزنامه نوشته است: دولت باید بهصراحت راهحل برونرفت از مشکلات یادشده را با مردم در میان بگذارد. با توجه به درهمتنیدگی قدرت بین قوای سهگانه و دستگاههای حاکمیتی، قطعا دولت نمیتواند بهتنهایی نسبت به حل مشکلات اقدام مؤثری انجام دهد؛ بنابراین اکنون که تصمیم نظام بر عدم مذاکره است، باید روش جایگزین و طرح و روش و برنامهای که میتواند ایران را از تنگناهای پیشگفته خارج کند، اعلام کنند.
اظهارات جدید فعال سیاسی اصلاحات
عباس عبدی، فعال سیاسی اصلاحطلب، با انتشار یادداشتی در روزنامه اعتماد نوشت: پس از کشته شدن یک جوان دانشجو و سرقت لپتاپ و تلفن او، چند یادداشت در این باره نوشتم. خلاصه آنها این بود که تاکید بر مجازات و بهویژه اعدام، مسأله را حل نمیکند. گر چه مسئولیتهای فردی در ارتکاب جرم وجود دارد، و هر جرمی را یک یا چند نفر انجام میدهند و از این نظر باید میان افراد مجرم و دیگران با اجرای مجازات تفاوت قایل شد، ولی در نهایت جرم یک مسأله فردی نیست، بلکه یک پدیده اجتماعی است و باید ریشهیابی اجتماعی شود. مسئولیتهای فردی در ارتکاب جرم در جای خود هست، ولی نادیده گرفتن عوامل ساختاری و اقتصادی و اجتماعی موجب میشود که نه تنها جرم کم نشود، بلکه بیشتر هم بشود.