۱۱:۲۶
۱۴۰۳/۱۲/۱۱
1403/12/11

1348

هیئت تحریریه سایت طنین
نویسنده:
هیئت تحریریه سایت طنین
کد خبر:
۲۴۸۰

مشاجره ترامپ و زلنسکی مقابل دوربین‌ها و واکنش‌ها نسبت به آن

- ترامپ به زلنسکی: شما در موضعی نیستید که چیزی را دیکته کنید و در شرایط خوبی قرار ندارید. شما باید قدردان باشید. اظهارات شما به شدت غیرمحترمانه است. تو در موقعیت خوبی نیستی. داری با جنگ جهانی سوم قمار می‌کنی.

- جی دی ونس، معاون دونالد ترامپ: اینکه شما مقابل رسانه‌های آمریکا در کاخ سفید دعوی قضائی می‌کنی محترمانه نیست. شده یک بار بگویید متشکرم؟ شما برای حمایت تبلیغاتی از مخالفان به پنسیلوانیا رفتی.

- رسانه‌ها گزارش داده‌اند در پی مشاجره لفظی بین ترامپ و زلنسکی در کاخ سفید توافق مواد معدنی میان اوکراین و آمریکا هم امضا نشد.

- کایا کلاس، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا: اوکراین بخشی از اروپا است! ما کنار اوکراین ایستاده‌ایم. ما حمایت‌مان از اوکراین را افزایش خواهیم داد تا آنها بتوانند به مبارزه با مهاجم ادامه دهند. امروز روشن شد که جهان آزاد به یک رهبر جدید نیاز دارد. این بر عهده ما، اروپایی‌هاست که این چالش را بر عهده بگیریم.

- ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه: دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با خویشتن داری عمل کرده که در هنگام مشاجره با زلنسکی پست، او را کتک نزده است!

- فاکس نیوز به نقل از مقامات کاخ سفید: زلنسکی کاخ سفید را به دلخواه خودش ترک نکرد، بلکه ترامپ او را اخراج کرد.

- کریس مورفی، سناتور دموکرات: آنچه در کاخ سفید رخ داد، تله‌ای برنامه‌ریزی‌شده و طراحی‌شده برای کمک به پوتین بود. قدرت جهانی آمریکا با جانبداری از دیکتاتور‌ها علیه دموکراسی در حال تحلیل رفتن است.

- واشینگتن پست به نقل از یک مقام آمریکایی: زلنسکی از عذرخواهی از ترامپ در فاکس نیوز خودداری کرد. دولت ترامپ در حال بررسی پایان دادن به تمام محموله‌های کمک‌های نظامی فعلی به اوکراین است.

ماکرون هم از ترامپ قطع امید کرد

رئیس‌جمهور فرانسه که به داشتن روابط دوستانه با ترامپ معروف است بعد از سفرش به آمریکا گفته: اروپایی‌ها تعرفه‌های آمریکا بر روی محصولات آلومینیوم و فولاد را پاسخ خواهند داد و نباید در برابر اقدامات آمریکا از خود ضعف نشان دهند.

استعفای دیپلمات ارشد انگلیس در اعتراض به پیروی لندن از ترامپ

«آنالیزا دادز» معاون وزیر امور خارجه انگلیس در امور توسعه بین‌الملل، در اعتراض به تصمیم جنجال‌برانگیز نخست‌وزیر این کشور برای کاهش کمک‌های خارجی و افزایش هزینه‌های دفاعی از سمت خود استعفا کرد.

ایران در حال تغییر بازی منطقه‌ای

یدیعوت آحارونوت نوشت: ایران به‌جای اتکا به گروه‌های نیابتی مانند حزب‌الله و جهاد اسلامی فلسطین، به‌دنبال گسترش روابط دولتی است. در این میان، قطر به عنوان یک بازیگر کلیدی، نقش مهمی در تسهیل اقتصادی و دیپلماتیک ایران ایفا می‌کند. در دیدار‌های اخیر رهبران ایران و امیر قطر، بر همکاری‌های مالی و تجاری تأکید شد. قطر به ایران کمک می‌کند تا تحریم‌های آمریکا را دور بزند و به منابع مالی مسدودشده خود دسترسی پیدا کند. قطر میزبان بزرگ‌ترین پایگاه نظامی آمریکا در منطقه است، اما هم‌زمان روابط نزدیک خود با ایران را حفظ کرده است. این سیاست دوگانه، باعث افزایش تنش میان واشنگتن و دوحه شده است و احتمال بازنگری در روابط آمریکا و قطر را تقویت کرده است.

رقابت منطقه‌ای ایران و ترکیه از دید اندیشکده آمریکایی

شورای آتلانتیک نوشت: ایران و ترکیه رابطه‌ای مبتنی بر "رقابت همکارانه" دارند. در حالی که این دو کشور در مسائلی مانند حمایت از قطر و مخالفت با سیاست‌های اسرائیل همسو هستند، در عین حال در سوریه به عنوان منطقه‌ای استراتژیک با یکدیگر رقابت می‌کنند. با روی کار آمدن یک دولت اسلام‌گرای سنی در سوریه که با گروه‌های وابسته به ایران مخالف است، آینده حزب‌الله لبنان به عنوان یکی از متحدان اصلی ایران در منطقه زیر سوال رفته است. ترکیه مصمم است تا با حمایت از دولت جدید در دمشق، کنترل خود را بر سوریه تثبیت کند. آنکارا نگران است که ایران ممکن است از گروه‌های کرد مانند YPG حمایت کند یا حتی در صورت تجزیه سوریه، یک دولت علوی جداگانه در غرب سوریه تشکیل دهد. با وجود تنش‌ها، ایران و ترکیه ممکن است برای جلوگیری از درگیری مستقیم، به دنبال راه‌هایی برای همکاری باشند. به عنوان مثال، فرآیند آستانه در سال ۲۰۱۷ نشان داد که این دو کشور می‌توانند علی‌رغم اختلافات، برای کاهش خشونت‌ها در سوریه با هم کار کنند.

خیال پردازی جدید رسانه صهیونیستی

اسرائیل هیوم نوشت: چهار عامل کلیدی می‌توانند به‌عنوان چراغ سبز برای حمله به تأسیسات هسته‌ای ایران تلقی شوند: ۱- تضعیف محور شیعه: به‌ویژه کاهش توان نظامی حزب‌الله که ایران از آن به‌عنوان سپر دفاعی در برابر حمله به تأسیسات هسته‌ای خود استفاده می‌کرد. ۲- ضربه به سامانه پدافند هوایی ایران: حملات اسرائیل به سامانه‌های راداری و پدافندی ایران، که این کشور را دست‌کم تا ۹ تا ۱۲ ماه آینده در برابر حملات آسیب‌پذیر می‌کند. ۳- پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات: که احتمالاً فشار بیشتری بر ایران وارد خواهد کرد و از عملیات اسرائیل علیه این کشور حمایت خواهد نمود. ۴- پیشرفت سریع ایران در برنامه هسته‌ای: گزارش آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نشان می‌دهد که ایران ۲۷۴ کیلوگرم اورانیوم با غنای ۶۰ درصد ذخیره کرده است، که می‌تواند ظرف چند روز به سطح ۹۰ درصد برای تولید بمب هسته‌ای برسد.

بی اعتمادی آمریکایی‌ها به رسانه‌هایشان

نتایج نظرسنجی جدید مؤسسه گالوپ نشان می‌دهد که اعتماد آمریکایی‌ها به رعایت انصاف در رسانه‌ها به پایین‌ترین سطح خود در نیم‌قرن گذشته رسیده است. براساس این نظرسنجی تنها ۳۱ درصد از پاسخ‌دهندگان گفته‌اند که به رسانه‌های جریان اصلی «اعتماد زیاد» یا «اعتماد نسبتاً خوب» دارند، درحالی‌که ۳۶ درصد اعلام کرده‌اند که به رسانه‌ها اصلاً اعتماد ندارند.

گزارش خطا