
انصارالله یمن اعلام کرده است در پاسخ به آغاز عملیات نظامی جدید رژیم صهیونیستی موسوم به «ارابههای گدعون» در نوار غزه که با هدف اشغال کامل غزه و تخلیه ساکنان آن آغاز شده است، اقدام به «محاصره دریایی» بندر حیفا نموده است.
عملیات ارابههای گدعون که در واقع شکل جدیدی از کشتار و نسلکشی ساکنان غزه با هدف آوارهسازی و فراری دادن آنها از غزه و در نتیجه ریشهکن کردن مقاومت در اشکال رسمی و غیررسمی از این باریکه است، در سه مرحله در دو ماه اجرا خواهد شد که در نهایت بر آن است تا زمینه را برای اشغال دائمی نوار غزه توسط فراهم سازد.
نتانیاهو روز چهارشنبه ۲۱ مه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام کرد: «مادامی که حماس خلع سلاح نشود و این سرزمین فلسطینی بهطور کامل تحت کنترل اسرائیل درنیاید، جنگ غزه ادامه خواهد داشت.» او تأکید کرده است که پس از تحقق این شرایط، رژیم اجرای طرح پیشنهادی ترامپ برای آینده غزه را در دستور کار قرار خواهد داد. وی در این خصوص گفته است: «ما طرح ترامپ را اجرا خواهیم کرد. طرح خوبی است و تفاوت ایجاد میکند و به طور ساده میگوید که ساکنان غزه که تمایل به ترک منطقه دارند، بتوانند بروند.»
ترامپ پیشتر ایده اسکان مجدد تمام جمعیت غزه را مطرح کرده بود تا ایالات متحده «مالکیت» این سرزمین را در اختیار گیرد. این پیشنهاد با مخالفت گسترده منطقهای و بینالمللی مواجه شد و بسیاری از کشورها تأکید کردند که غزه متعلق به فلسطینیان است و باید برای آنها باقی بماند.
همانطور که اشاره شد، انصارالله یمن که در خط مقدم نبرد با رژیم صهیونیستی تا پایان توقف تهاجم نظامی رژیم در غزه قرار دارد در واکنش به وحشیگری جدید رژیم در غزه از شروع عملیات نظامی برای تحریم دریایی «بندر حیفا» خبر داد و این تحریم را در واکنش به تشدید تجاوز رژیم اسرائیل به غزه اعلام کرده است. سخنگوی ارتش یمن به همه شرکتهایی که از بندر حیفا استفاده میکنند، خواسته است که تا در تصمیم خود تجدیدنظر کنند.
در این زمینه «ضیف الله الشامی» عضو دفتر سیاسی انصارالله یمن در گفتگویی اعلام کرده است، هرگونه تشدید تنش نظامی رژیم اسرائیل در باریکه غزه با پاسخ غافلگیرکننده و رو به افزایش یمن مواجه خواهد شد. وی با اشاره به اینکه تشدید تنش و حملات نظامی رژیم اسرائیل با پاسخ و واکنش فزاینده ارتش یمن روبهرو خواهد شد، تأکید کرده است: «این پاسخ محدود به بندر حیفا، فرودگاه بن گوریون یا بندرام الرشرش (ایلات) در سرزمینهای اشغالی نخواهد بود، بلکه چه بسا بخشهای دیگری از سرزمینهای اشغالی را نیز در بر خواهد گرفت و حتی شامل بنادر دیگر نیز خواهد شد.» الشامی هشدار داد: اگر اشغالگران از تشدید تجاوزگری خود علیه باریکه غزه عقبنشینی نکنند، روزهای آینده مملو از غافلگیری برای آنها خواهد بود.
محاصره دریایی بندر حیفا با توجه به «اهمیت استراتژیک» این بندر در تأمین مایحتاج اساسی اسرائیل و نقش ویژهای که حیفا در واردات و صادرات و تجارت خارجی رژیم صهیونیستی دارد و به نوعی «ستون فقرات» اقتصاد اسرائیل محسوب میشود، در صورتی که عملیات نظامی رژیم در غزه متوقف نشود، قطعاً پیامدهای مهمی بر اقتصاد و تجارت رژیم خواهد داشت.
با شناخت اهمیت و جایگاه و نقش بندر حیفا در اقتصاد و معیشت و تجارت رژیم صهیونیستی به خوبی میتوان به عمق تبعات و پیامدهایی که دوره جدیدی از جنون و وحشیگری رژیم در غزه دارد و در نتیجه اعلام سیاست نظامی جدید انصارالله مبنی بر محاصره حیفا پی برد.
بندر حیفا در ساحل دریای مدیترانه واقع شده و به عنوان یکی از مهمترین دروازههای دریایی رژیم و به عبارتی «قلب تجارت دریایی اسرائیل» و «دروازه ورود اسرائیل به جهان» به شمار میرود. این موقعیت به رژیم این امکان را میدهد تا به راحتی به خطوط کشتیرانی بینالمللی دسترسی داشته باشد و به عنوان یک مرکز تجاری مهم عمل کند. حیفا از طریق شبکه راهآهن و جادهای گسترده به مناطق داخلی سرزمینهای اشغالی و سایر کشورهای همسایه متصل است. این ارتباط باعث میشود تا کالاها به سرعت و به آسانی به نقاط مختلف منتقل شوند.
همچنان که اشاره شد بندر حیفا با حجم جابهجایی ۳۰ میلیون تن بار در سال نقش مهمی در تجارت بینالمللی رژیم صهیونیستی دارد. حدود ۶۰ درصد کل صادرات و واردات رژیم صهیونیستی از طریق این بندر انجام میشود.
حیفا یک مرکز صنعتی مهم نیز محسوب میشود، زیرا دارای کارخانهها و شرکتهای بزرگی است که برخی از آنها به صنایع شیمیایی و نفت مرتبط هستند. این امر موقعیت آن را بهعنوان یک مرکز حیاتی برای صنعت و اقتصاد رژیم اسرائیل تقویت کرده است.
در واکنش به اعلام محاصره دریایی بندر حیفا آمریکا تأیید کرده است که انصارالله یمن توانایی لازم برای هدف قرار دادن کشتیهایی را که با بندر حیفا همکاری میکنند، در اختیار دارند؛ بنابراین اعلام محاصره دریایی بندر حیفا از سوی یمن، نه تنها میتواند اقتصاد رژیم صهیونیستی را در لبه پرتگاه قرار دهد و در میانمدت و در صورتی که رژیم تهاجم نظامی خود در غزه را متوقف نکند و به آتشبس تن ندهد، با توجه به اینکه در حال حاضر جایگزینی برای حیفا وجود ندارد و بخش عمدهای از فشار تجارت دریایی رژیم صهیوینستی روی بندر حیفا است، «پیامدهای خطرناکی» در پیش روی اقتصاد و تجارت و صنعت اسرائیل قرار دهد.