۱۲:۴۴
۱۴۰۴/۰۴/۰۲
نبرد ایران و محور عبری_غربی؛

پیام‌های جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی

پیام‌های جنگ ۱۲ روزه ایران و رژیم صهیونیستی
جنگ ۱۲ روزه با آتش‌بس یک‌جانبه دشمن پایان یافت؛ اما اسرائیل و آمریکا هیچ‌یک به اهداف خود نرسیدند. ایران با پاسخ‌های موشکی، مقاومت ملی و بازدارندگی راهبردی، دشمن را مجبور به عقب‌نشینی کرد.
نویسنده :
فرزان شهیدی تحلیلگر ارشد مسائل منطقه
کد خبر:
۲۷۹۱

فرزان شهیدی

سرانجام پس از ۱۲ روز جنگ رژیم صهیونیستی و آمریکا علیه ایران، از بامداد روز سه‌شنبه ۳ تیرماه ۱۴۰۴ آتش ‌بس برقرار شد و جنگ تحمیلی علیه ایران و مردم شریف آن تا اطلاع ثانوی پایان یافت. این در حالی است که نه آمریکا و نه اسرائیل به اهداف اولیه خود دست نیافتند. تل‌آویو به دنبال تداوم جنگ بود و به مزدوران خود وعده «تغییر نظام» را داده بود. واشنگتن هم به دنبال تسلیم بدون قید و شرط ایران بود؛ اما پس از چند روز جنگ به‌خوبی متوجه شدند که ایران اعم از حاکمیت و مردم، در برابر تجاوز جنایتکارانه اسرائیل و آمریکا به میهن خود، متحد شده و ایران هیچ‌گاه تن به تسلیم و شکست در برابر دشمن متجاوز نمی‌دهد. پیام‌ها و پیامدهای جنگ ۱۲ روزه را می‌توان در امور زیر خلاصه کرد:

1. تحقق همگرایی ملی و مقاومت در برابر تجاوز خارجی به‌رغم جنگ رسانه‌ای و عملیات روانی گسترده دشمن که در راهپیمایی‌های پس از نماز جمعه ۳۰ خرداد در همه شهرهای ایران به نمایش گذاشته شد. در سطح نخبگان و جریان‌های سیاسی نیز شاهد یکپارچگی در برابر دشمن و محکوم‌سازی حملات اسرائیل و آمریکا علیه کشورمان بودیم. حتی بسیاری از ایرانیان مقیم خارج از کشور نیز علیه تجاوز اسرائیل به تمامیت ارضی ایران واکنش نشان دادند و علیه مزدوران اسرائیل که به دنبال تحمیل حکومت پادشاهی وابسته به آمریکا و مزدور اسرائیل بودند، موضع‌گیری قاطع کردند.

2. اسرائیل و آمریکا انتظار داشتند پس از ترور فرماندهان عالی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و حمله به پایگاه‌های پدافند هوایی و مراکز موشکی، ایران قدرت واکنش نخواهد داشت؛ اما پاسخ سریع و قاطع ایران به دنبال فرمان رهبر معظم انقلاب و شروع حملات موشکی به اراضی اشغالی، نشان داد که ساختار دفاعی ایران مستحکم است و حتی با از دست دادن فرماندهان خود، همچنان قدرت وارد کردن ضربات به اهداف مشخص در اسرائیل را دارد.

3. پس از اینکه معلوم شد اسرائیل قادر به شکست ایران نیست، ارتش آمریکا نیز به‌طور مستقیم وارد جنگ با ایران شد و با تعداد قابل‌توجهی هواپیمای نظامی در سحرگاه اول تیرماه به تأسیسات هسته‌ای ایران حمله کرد تا صورت مسئله هسته‌ای و موضوع مذاکرات با ایران را حذف کند؛ اما ایران نه‌تنها تسلیم نشد، بلکه به‌سرعت واکنش نشان داده و پایگاه هوایی العدید در قطر را به‌عنوان مهم‌ترین پایگاه آمریکا در غرب آسیا هدف موشک‌های سنگین خود قرار داد.

4. ضعف دفاعی اسرائیل، به‌ویژه در سامانه‌های ضد هوایی، به‌خوبی خود را نشان داد و معلوم شد به‌رغم ادعاهای واهی و هزینه‌های گزاف، قادر به رهگیری و مقابله با موشک‌های دقیق و قدرتمند جمهوری اسلامی ایران نیست. از طرفی، داغ ناشی از حجم ویرانی‌ها و بار سنگین روانی در داخل رژیم صهیونیستی از تل‌آویو گرفته تا حیفا و بئرالسبع و دیگر مناطق اشغالی، به‌راحتی از اذهان اشغالگران زدوده نخواهد شد.

5. اعلام آتش‌بس از طرف دشمن نشانگر آن است که قادر به ادامه جنگ در برابر ایران نبوده و به‌ویژه آستانه تحمل رژیم صهیونیستی به دنبال ضربات هولناک موشکی طی ۱۲ روز جنگ کاهش یافته و به‌رغم اعلام اهدافی همچون جنگ تا تغییر نظام در ایران، از ادامه جنگ بازماندند. قاعدتاً رژیم صهیونیستی از جنگ ۱۲ روزه عبرت‌های زیادی آموخته و تا مدت‌ها جرات حمله مجدد به جمهوری اسلامی ایران را نخواهد داشت.

6. قابلیت‌های نظامی جمهوری اسلامی ایران، به‌ویژه در عرصه موشکی و پهپادی، خصوصاً موشک‌های پیشرفته همچون فتاح، سجیل، قدر، عماد و خیبرشکن، دشمن را غافلگیر کرد. زیرا تا پیش از این جنگ، نسبت به دقت و قدرت این موشک‌ها ایجاد تردید می‌شد. همچنین در طول جنگ، اسرائیل تلاش کرد برای تضعیف توان موشکی ایران، انبارها، پایگاه‌ها و سکوهای پرتاب موشک را هدف قرار دهد و در یک حمله تروریستی کادر هوافضای سپاه را ترور کرد؛ اما شلیک مداوم و بی‌امان موشک‌ها نشان داد رژیم صهیونیستی در این کار نیز ناکام بوده است.

7. آمریکا در نبرد ۱۲ روزه، خصوصاً با ورود مستقیم در روزهای پایانی معرکه، نشان داد هیچ‌گونه تعهدی نسبت به مذاکره و دیپلماسی ندارد و آنچه تاکنون شعار می‌داد، فریب بوده است. با رو شدن دست دونالد ترامپ در تقابل با جمهوری اسلامی ایران، از این پس هیچ‌گونه اعتمادی در عرصه سیاسی باقی نمانده و واشنگتن عملاً درهای دیپلماسی را بسته است.

8. جامعه جهانی در نبرد ۱۲ روزه آزمون خوبی از خود نشان نداد و جز محکوم‌سازی لفظی نسبت به تجاوز دشمن، واکنش جدی، به‌ویژه از سوی مجامع بین‌المللی مانند شورای امنیت سازمان ملل مشاهده نشد. حتی چین و روسیه نیز آن‌گونه که انتظار می‌رفت از ایران حمایت نکردند.

9. زیرساخت و فناوری هسته‌ای ایران، به‌رغم برخی آسیب‌ها در اثر حملات دشمن به مراکز هسته‌ای و نیز ترور برخی مسئولان و دانشمندان هسته‌ای، همچنان پابرجاست و آمریکا به‌رغم ادعاهای پوچ ترامپ، در توقف برنامه هسته‌ای ایران ناکام مانده است.

10. نبرد ۱۲ روزه نشان داد جمهوری اسلامی ایران همچنان با اقتدار بر مواضع اصولی خود ایستاده و برخلاف برخی کشورها که به ذلت وابستگی به آمریکا تن داده‌اند، به‌تنهایی از حقوق و مبانی خود دفاع می‌کند. دشمن اگرچه ممکن است در آینده دوباره دست به جنگ بزند، اما ناچار به بازنگری در محاسبات راهبردی خود درباره ایران مقتدر خواهد بود.

گزارش خطا