۲۰۲۴ ۲۱ November - پنجشنبه ۰۱ آذر ۱۴۰۳
کد خبر: ۱۸۸۹
۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲

تا انتخابات

۰۲ تير ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۲
نویسنده : پیمان بهمن پور کارشناس مسائل بین الملل

یادداشت روز
حفظ وحدت و اجماع
با بررسی گفتمان‌های موجود در نامزد‌های انتخاباتی شاهد دو گفتمان غالب در کشور هستیم:
۱- گفتمان انقلابی: در این نوع نگاه که نماد و الگوی آن را می‌توان شهید آیت الله رئیسی دانست، همانند گفتمان قبلی، رویکرد وابستگی ندارد بلکه تمرکز و توان این گفتمان، به ترتیب اولویت نگاه به ظرفیت‌های داخلی، منطقه‌ای و بین المللی است که در جهت کمک به قدرت جمهوری اسلامی ایران و حرکت انقلاب به سمت قله هاست. در این گفتمان پرکاری و تلاش مسئولان در جهت حل مشکلات، از ویژگی‌های افراد مسئول محسوب می‌گردد و حتی مذاکرات آن‌ها با طرف‌های مقابل نیز بر اساس قدرت و منافع حاشیه‌ای و مهم است نه منافع حیاتی. شاهد مثال آن را نیز می‌توان در آزادسازی پول‌های بلوکه شده در کشور‌های انگلیس، کره جنوبی، عراق و ... در دولت سیزدهم بدون به خطر انداختن منافع حیاتی و با آزاد کردن چند زندانی دو تابعیتی دید.
۲- گفتمان نگاه به خارج: نماد این گفتمان را در دولت‌های یازدهم و دوازدهم می‌توان به وضوح مشاهده کرد. در این گفتمان توجه اصلی مسائل کشور و حل مشکلات، در نگاه به خارج و به ویژه کشور‌های غربی حاکم است و به نوعی این گفتمان بر ادامه راه دولت یازدهم و دوازدهم تأکید دارد. گفتمانی که حتی فروش نفت و سایر مشکلات اقتصادی را نیز به برجام، FATF و سایر شروط طرف غربی می‌بیند. نوع مذاکرات این گفتمان نیز بر روی منافع حیاتی نظیر امنیت، توان دفاعی و بازدارندگی، هسته‌ای و... است. نتیجه این نوع گفتمان در ۸ سال دولت اخیر اصلاحات به وضوح قابل مشاهده است که در نهایت نه تنها بر بار مشکلات افزود بلکه مسیر حرکت انقلاب را بیش از بیش کند کرد.
یکی از راهبرد‌های جبهه انقلاب در انتخابات پیش روی ریاست جمهوری باید تأکید بر اجماع میان نیرو‌های انقلابی باشد چراکه در غیر این صورت احتمال آن که سناریوی سال ۱۳۹۲ تکرار شود بیش از همه وجود خواهد داشت؛ لذا در راستای لزوم حفظ وحدت و تکیه بر یک فرد مهم اجماع میان جریان انقلابی لازم است.
از طرفی جریان انقلابی و هوادرادن نامزد‌های انقلابی لازم است ضمن حفظ اتحاد، از تخریب نامزد‌های خودی و طرف مقابل به شدت پرهیز کنند چراکه در صورت تخریب نامزد‌های جبهه انقلاب از سوی یکدیگر و هوادارن، این فرصت برای جریان مقابل مغتنم شمرده می‌شود که انتخابات را به نفع خود پیش ببرد و از طرفی تخریب جریان مقابل و عدم رعایت اخلاق انتخاباتی منجر به ایجاد دو قطبی سازی در جامعه می‌شود که در نهایت به ضرر جبهه انقلاب خواهد بود.
در مجموع باید گفت که مهمترین عنصر مهم در انتخابات پیش رو تکیه و تاکید بر مساله وحدت و دوری از هرگونه تفرق و تشتت در میان مردم و جبهه انقلاب باشد و این مساله باید سرلوحه تمامی جریان‌ها قرار بگیرد.
اخبار انتخابات
 محسن رضایی: یک جلسه دیگری هم با بخشی از اعضای جامعه مدرسین داشتم که آیت‌الله اراکی و آیت‌الله میرباقری حضور داشتند و آنجا هم بحث‌های خوبی در مورد اجماع صورت گرفت. برداشت من این است همه روحانیون و بزرگانی که اعتقاد دارند جبهه انقلاب باید موفق شود روی اجماع توافق داشتند.
 سخنگوی دولت سیزدهم (در پاسخ به اظهارات ظریف): سال‌ها با اینستکس و FATF سرکار بودند و سلامت و معیشت مردم را به خارج گره زدند، حالا طلبکار شدند. ما فروش نفت را بالا بردیم، اما شما دیپلماسی التماسی داشتید.
 سخنگوی ستاد قالیباف: شایعات درباره انصراف قالیباف از انتخابات به هیچ عنوان صحت ندارد. متاسفانه برخی رسانه‌ها و افراد مرتبط و منتسب با دیگر نامزد‌های انتخاباتی، بدون رعایت اخلاق حرفه‌ای، شایعه‌ی انصراف دکتر قالیباف را منتشر می‌کنند که این موضوع قویا و رسماً تکذیب می‌شود. قالیباف هیچ برنامه‌ای برای انصراف از انتخابات ریاست جمهوری ندارد. امیدوارم نمایندگان محترم نامزد‌ها به گونه‌ای عمل کنند که به افزایش مشارکت و حضور مردم در انتخابات منجر شود.
 دانشگاه شهید بهشتی در مورد قطع همکاری با محمد فاضلی، مشاور مسعود پزشکیان کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نوشت: کارگروه صلاحیت عمومی پرونده ایشان بررسی و به اتفاق آرا صلاحیت وی تایید نشد و کارگروه اعلام نمود به هیچ وجه ادامه همکاری ایشان را صلاح نمی‌داند. (صورت‌جلسه و همچنین نظرات همکاران کارگروه بررسی صلاحیت عمومی در خصوص ایشان قابل توجه بوده ولکن به‌دلیل محرمانگی قابل انتشار نمی‌باشد.)
 افکارسنجی برمبنای کلان‌داده دیتاک با رصد و تحلیل دیتای شبکه‌های اجتماعی در بازه زمانی ۲۶ تا ۳۰ خرداد، میزان مشارکت را ۴۹.۵ درصد پیش‌بینی کرده‌است. این پیش‌بینی بر اساس افکارسنجی کاربران شبکه‌های اجتماعی است و بررسی رسانه‌ها را شامل نمی‌شود و رسانه‌سنجی نیست. کاربران بررسی‌شده از پلتفرم‌های مختلف (خارجی و داخلی) و دارای شخصیت انسانی بوده‌اند و اکانت‌های بیزنسی و رسانه‌ای در این افکارسنجی مورد بررسی قرار نگرفته‌اند. نکته دیگر این است که کاربرانی که رفتار ربات‌گونه یا سازماندهی‌شده داشته‌اند از این کلان‌داده پاک‌سازی و حذف شده‌اند.
 روزنامه سازندگی به عنوان ارگان رسمی حزب کارگزاران سازندگی طی یادداشتی با بیان اینکه شرایط انتخابات یکی از دوره‌های تلاش‌های عملی برای بروز و ظهور ایده‌هاست و از فرصت و فضای محدود هر انتخابات می‌توان برای مصداقی کردن نوع نگاه و بینش استفاده کرد، نسبت به عدم ورود گروه‌هایی از فرهیختگان به میدان عمل انتقاد کرد و نوشت: این گروه‌ها ترجیح می‌دهند به فعالیت‌های عادی خود که طبعاً غیرانتخاباتی بوده‌اند ادامه دهند و گویی نه به گفتار بلکه در عمل شأن خود را بالاتر از ورود به این عرصه می‌دانند و امیدوار به اقدام سایرین برای بیان نظرات خود می‌مانند.
 ظریف نوشت: «شنبه ۹ تیر از رییس جمهور پزشکیان استقبال خواهیم کرد»، یک «پیش بینی» نیست، بلکه بیان یک «امید» است.
پی نوشت: این اظهارات با انتقادات زیادی رو به رو شد و یادآور عملکرد برخی جریانات در فتنه ۱۳۸۸ است که از قبل نتیجه انتخابات را پیش بینی کرده بودند و هنگامی که خلاف آن به وقوع پیوست، کشور را دچار آشوب کردند.
ملاحظات راهبردی
با گذری بر بیانات رهبرمعظم انقلاب اسلامی در سی و پنجمین سالگرد ارتحال امام «رحمت الله علیه»، در خصوص انتخابات ریاست جمهوری پیش رو باید به ملاحظات ذیل به عنوان اولویت‌های اصلی در بحث انتخابات توجه کرد:
 الویت اول در خصوص انتخابات پیش رو فارغ از اینکه چه کسی رأی می‌آورد، تحقق حماسه مشارکت است؛ لذا کاهش مشارکت به منزله ایجاد فرصت برای دشمنان برای طرح ریزی توطئه و فتنه است.
 رعایت اخلاق انتخاباتی و پرهیز از بدگویی، تهمت زدن و... از دیگر اولویت‌های اصلی انتخابات پیش رو است که رعایت آن از سوی نامزد‌ها و هوادارن الزامی است.
 فهم دقیق از معادلات پیچیده بین المللی و منطقه‌ای برای تثبیت و حفظ منافع ملی؛ لذا در انتخاب رئیس جمهور باید به تقویت محور مقاومت و تحولات منطقه‌ای و بین المللی نیز توجه کرد.
 نامزد توان بسیج و ظهور ظرفیت‌های طبیعی و انسانی (فارغ از جناح خاصی) را برای شیرین کردن کام مردم را داشته باشد.
 به تصویر کشیدن عزت، حماسه و رقابت برای خدمت در انتخابات پیش رو باید باید ملموس باشد.
انتخاب اصلح
کشور یک چنین رئیس‌جمهوری می‌خواهد؛ اوّلاً باکفایت باشد، دارای مدیریّت و کفایت مدیریّت باشد. ثانیاً با ایمان باشد، عدالت‌خواه باشد، ضدّفساد باشد، به توانمندی‌های داخل معتقد باشد. «سخنرانی نوروزی خطاب به ملت ایران، ۰۱/۰۱/۱۴۰۰»

  • ارسال نظرات
  • پربازدیدترین ها آخرین اخبار
  • پربحث ترین ها پرطرفدارترین ها