طنینسنتر؛ شامگاه سه شنبه ۱۰ مهرماه، رژیم اشغالگر قدس با یک شوک بزرگ و قابل توجه از ناحیه ایران رو به رو شد. در این راستا، کشورمان با بیش از ۲۰۰ موشک پیشرفته بالستیک به سایتهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی از شمال تا جنوب فلسطین اشغالی حمله کرد. اقدامی که در پاسخ به جنایت چند وقت قبل صهیونیستها در به شهادت رساندن اسماعیل هنیه رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس در تهران و البته اقدامات تروریستی اخیر رژیم اشغالگر قدس در ترور شهید سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله لبنان و همچنین سردار عباس نیلفروشان از فرماندهان سپاه قدس ایران انجام شد.
تنها اندکی پس از انجام عملیات بزرگ وعده صادق ۲، سیل قابل ملاحظهای از توجهات بین المللی به این رویداد معطوف شد و البته که ویدئوهای مختلفی نیز از غرش موشکهای ایرانی و اصابت آنها به اهداف گوناگون در فلسطین اشغالی، فضای مجازی را پُر کرد. اگرچه جریانهای سیاسی و رسانهای عبری و غربی سعی داشته و دارند تا عملیات ایرانه را کمرنگ نشان دهند با این حال، این دورغ به قدری بزرگ است که حتی رسانهها و تحلیلگران اسرائیلی نیز آن را باور ندارند و با محوریت آن دست به افشاگریهای مختلف میزنند.
در این چهارچوب، تنها اندکی پس از عملیات موشکی اخیر ایران، کابینه امنیتی رژیم اشغالگر قدس تشکیل جلسه داد و در مورد ارائه پاسخ به ایران وارد رایزنی شد. تهران تهدید کرده که عملیات ایران کاملا مشروع و در چهارچوب حق دفاع از خود انجام گرفته است. از این رو، اسرائیل حق پاسخ دهی ندارد و اگر اقدامی انجام دهد، کشورمان نیز به نحو شدیدتری پاسخ صهیونیستها را خواهد داد. در این راستا، گمانه زنیهای مختلفی در مورد اقدام احتمالی اسرائیل علیه کشورمان مطرح میشود. برخی بر این باورند که رژیم اشغالگر قدس علیه تاسیسات نفتی و گازی کشورمان دست به اقدام خواهد زد.
این در حالی است که تحلیلگران مسائل منطقه بر این اعتقادند که ایران نیز در صورت اجرای این سناریو بیکار نخواهد نشست و جدای از اینکه اهدافی در عمق اراضی اشغالی نظیر نیروگاههای گازی و نفتی و البته نیروگاههای برق و مناطق صنعتی را هدف قرار داد، در عین حال، اقدامات زیادی را نیز علیه آن دسته از رژیمهای عربی انجام میدهد که حمله به منافع کشورمان از طریق خاک یا حریم هوایی آنها صورت گرفته است. سناریوئی که میتواند اقتصاد جهانی و قیمت نفت در بازارهای جهانی را به شدت با نوسان رو به رو کند.
موضوعی که به هیچ عنوان مطلوب آمریکا و دیگر قدرتهای غربی نیست. توجه داشته باشیم که هدف قرار گرفتنِ سکوهای گازی اسرائیل که بخش قابل ملاحظهای از انرژی صهیونیستها از طریق آنها تامین میشود و یا منهدمشدن نیروگاههای برق در فلسطین اشغالی نیز میتواند این رژیم را وارد بحرانهای جدی و قابل تاملی کند. برخی نیز این گزاره را مطرح میکنند که امکان دارد صهیونیستها اقدام به هدف قرار دادن تاسیسات اتمی کشورمان کنند. این گزینهای است که رئیس جمهور آمریکا به صراحت اعلام کرده با آن موافق نیست. دلیل این مساله نیز این است که از نگاه جو بایدن، این اقدام میتواند ایران را در دستیابی به تسلیحات اتمی به شدت ترغیب کند. البته که تهران همین حالا نیز کشوری پیشرفته در حوزه توانمندیهای اتمی است و اگر به سمت ساخت سلاحهای هستهای حرکت نکرده، صرفا به این دلیل بوده که خود مایل به آن نبوده است.
بگذریم که اساسا تاسیسات اتمی ایران نیز به نحوی نیست که اسرائیل بتواند با توجه به توان پدافندی کشورمان، بُعد مسافتی میان فلسطین اشغالی و ایران و همچنین پراکندگی جغرافیایی این تاسیسات، آنها را به کل نابود سازد. در نهایت، برخی به این موضوع اشاره دارند که امکان دارد اسرائیل به سمت ترور چهرههای برجسته در کشورمان حرکت کند. اقدامی که آن نیز صورت حسابهای سنگینی را روی دست اشغالگران اسرائیلی قرار خواهد داد و تهران نشان داده که پاسخی سهمگین را به این اقدامات میدهد. در این چهارچوب، اسرائیل هر اقدامی هم که انجام دهد، با واکنشی سخت از ناحیه ایران و کلیت محور مقاومت رو به رو میشود. موضوعی که صهیونیستها به هیچ عنوان آمادگی مواجهه با آن را ندارند.
حال در این فضا، باید توجه داشته باشیم که رژیم اشغالگر قدس توانایی گشودن یک جبهه قدرتمند و جدید منطقهای علیه خود را هم ندارد. در این چهارچوب، بسیاری تحلیلگران مسائل راهبردی بر این باورند که اسرائیل در نشان دادن واکنش به ایران با موانع و چالشهای جدی رو به رو است. به هر حال، ایران کشور دست و پا بستهای نیست و کوچکترین خطا در برابر این کشور میتواند اسرائیل را به شدت به موقعیت فروپاشی و سقوط برساند.