رئیسجمهورکشورمان در هفتادوهفتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل با سخنرانی مبتنی بر دیپلماسی انقلابی و در تراز جمهوری اسلامی ایران به گونه ای مقتدرانه از امنیت ملی و عدالتخواهی دفاع و در مقابله با یکجانبهگرایی موضعگیری کرد که در سالهای اخیر مشابه آن رخ نداده بود. مباحث مطرح شده از جانب رئیس جمهور را می توان تحت عناوین ذیل مطرح نمود:
1.تبیین گفتمان انقلاب اسلامی: پس از پیروزی انقلاب روسای جمهور ما تاکنون در مجمع عمومی سخنرانی کرده اند. از سخنرانیهای بهیادماندنی در این زمینه، سخنرانی شهید رجایی و مقام معظم رهبری بوده که با افتخار و از موضع بالا، گفتمان انقلاب اسلامی را مطرح و از آن دفاع نموده اند و عطف به همین گفتمان درباره ظلمهایی که به ملت ایران توسط رژیم گذشته و جبهه غرب و در راس آن امریکا در قبال ملت ایران صورت پذیرفته سخن گفته اند. سخنرانی آیت الله رئیسی تبیین جامعی از گفتمان انقلاب اسلامی بود که در حقیقت می توان از آن به عنوان یکی از مصادیق برجسته جهاد تبییین نام برد.
2.انتقاد از نظم ناعادلانه حاکم بر نظام بین الملل و سازمان های بین المللی: آیت الله رئیسی در ابتدای ورود به نیویورک و در پاسخ به خبرنگاران این سفر را فرصتی برای تبیین دیدگاهها و نظرات جمهوری اسلامی ایران دانست و تاکید کرد «سازمان ملل متحد باید سازمان ملل باشد نه سازمان دول قدرتمند». همین یک جمله کافی بود تا تحلیل گران به موضوع انتقاد رئیس جمهور ایران از نظم حاکم بر نظام بین الملل و سازمان های بین المللی از جمله سازمان ملل بپردازند؛ موضوعی که در سال های اخیر نه فقط از جانب جمهوری اسلامی ایران بلکه از طرف برخی قدرت های مطرح جهان نیز مورد توجه قرار گرفته است.
5.تاکید بر حقوق هسته ای و آمادگی ایران برای رسیدن به یک توافق خوب برجامی: رئیس جمهور در این سفر ضمن تاکید بر حقوق هسته ای ملت ایران و استقبال از رسیدن به یک توافق خوب افزود « ما تصمیممان را اعلام کردهایم آنها باید تصمیم بگیرند یعنی الان توپ در زمین آمریکاییها است و باید تصمیم بگیرند... تضمین خواستن از آمریکا به دلیل تجربهای است که از رفتار آنها داریم و رفتار آمریکاییها نشان میدهد یکباره از قراردادی که بسته میشود خارج میشوند».