«مارک میلی» رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده امریکا از مرزهای رژیم صهیونیستی به «امان» / «عمان» پایتخت اردن سفر و با «عبدالله دوم» پادشاه این کشور دیدار و گفتگو کرد. به استناد خبرگزاری بترا، دفتر پادشاهی اردن خبر داد که مارک میلی در سفری از پیش اعلام نشده وارد اردن شده است که در این دیدار دو طرف در خصوص توسعه مناسبات نظامی، دفاعی و امنیتی رایزنی کردند، این سفر بلافاصله پس از گردهمایی رهبران کشورهای مصر، اردن و فلسطین صورت گرفت که در این نشست سهجانبه موضوع پایبندی رژیم صهیونیستی بهتمامی توافقات و اصول بینالمللی تأکید شد.
این مقام ارشد نظامی در حالی از مرز رژیم صهیونیستی وارد اردن شد که روز قبلش در تلآویو با «هرتزنهیلوی» رئیس ستاد مشترک رژیم جعلی اسرائیل دیدار کرده و از سوی دیگر سفارت امریکا در بیانیهای اعلام کرده بود که سفر اخیر «مارک میلی» در خصوص مسائل مربوط به «امنیت منطقهای»، «همکاریهای دوجانبه»، هماهنگی برای دفاع در برابر تهدیدات ایران و دیگر مسائل راهبردی مشترک بوده است.
آنچه مسلم است اینکه مناسبات و همکاریهای گسترده نظامی، دفاعی و امنیتی بین امریکا و اردن از قبل آغاز گردیده بهطوریکه در حال حاضر اینگونه به نظر میرسد که فرماندهی مرکزی ارتش امریکا به اردن منتقل شده که روند شامل: انتقال مرکز تأمین مهمات قطر بهنام فالکون، انتقال نیروهای مستقر در افغانستان و همچنین انتقال تجهیزات از کویت، عربستان سعودی و امارات، به کشور اردن صورتگرفته است. این حجم از انتقال نیروها و تجهیزات و لجستیک جای نگرانی را ابتدا برای کشور اردن داراست زیرا باعث استعمار امریکا در اردن و نقض حاکمیت در این کشور گردیده و این موضوع مغایر با قانون اساسی اردن و این اقدام بدون تصویب مجلس توسط دولت اردن اجرا شده است، لذا طبق توافق قبلی صورتگرفته امریکاییها به مدت پانزده سال اقدامات مشترکی از جمله هوایی و دریایی را اردن مورداستفاده قرار خواهند داد.
باتوجهبه شرایط امریکاییها در منطقه «التنف» در مرز عراق و سوریه و همچنین وضعیت نابسامان داخلی شریک راهبردی امریکا «رژیم صهیونیستی» به نظر میرسد پایگاه و مقر اصلی فرماندهی هواپیماهای بدون سرنشین و آموزش نیروها در اردن بیش از گذشته تقویت شود. به بیان دیگر غربیها تلاش دارند که کشور اردن را به محلی جهت استفاده امریکا برای فرماندهی عملیات ضد محور مقاومت جهت حفظ امنیت رژیم صهیونیستی و مقابله با جمهوری اسلامی ایران در منطقه تبدیل کند و این در صورتی است که ایران بارهاوبارها به کشورهای منطقه نسبت به این اهمیت خروج امریکا در منطقه هشدار داده است.
ازآنجاییکه همواره سیاستهای اعلامی امریکا با اقدامات آن کاملاً دوگانه و خلاف جهت یکدیگر بوده در این دیدار نیز آنچه رسانهای شده توسعه مشارکت اردن و امریکا در زمینههای دفاعی و همچنین تلاشهای بینالمللی برای مبارزه با تروریسم در یک رویکرد جامع بوده است. درصورتیکه کمکهای مالی سالانه ۱٫۴۵ میلیارددلاری بین سالهای ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۹ میلادی امریکا به اردن بیشتر برای حمایت جدیتر از عدم فروپاشی رژیم صهیونیستی و مقابله با جبهه مقاومت به بهانه مبارزه با تروریسم و نتیجه آن عدم خروج از منطقه غرب آسیا است که در مصاحبه ژنرال میلی: «منطقه خاورمیانه برای امریکا بسیار مهم است و نمیتوان تصور کرد که امریکا برای همیشه از خاورمیانه بگذرد» این امر کاملاً مشهود بوده و از طرفی داعش و ایدئولوژی آن را تهدیدی برای اردن مطرح نمود.
بنابراین، تحرکات امریکا در اردن و همچنین در شمال عراق با رویکرد حمایت از رژیم صهیونیستی بوده و از سوی دیگر با فعالنمودن گروههای افراطی به دنبال احیای تروریسم در منطقه هستند. اما این بار چندین هدف را به طور همزمان در کوتاه و میانمدت در دستور کار دارند که برخی از این اهداف شامل طراحی عملیات جهت تغییر قواعد درگیری با روسیه در سوریه و هدف بعدی با تقویت هواپیماهای بدون سرنشین در اردن و همچنین فعالنمودن تروریسم در منطقه عراق و سوریه، قطع امداد کریدور مقاومت از عراق به سوریه و لبنان از زمین، هوا و دریا است، چرا که این کریدور مقاومت موجب شکستهای مجدد امریکاییها از منظر امنیتی، سیاسی، ژئوپلیتیک، اقتصادی و فرهنگی در گذرگاههای مهم از جمله گذرگاه «البوکمال، القائم» خواهد گردید.
جمعبندی اینکه بیانات سید حسن نصرالله دبیرکل حزبالله حاکی از این است که نیروهای امریکایی در منطقه شرق فرات در سوریه در مناطق بوکمال و دیرالزور در حال بازسازی و سازماندهی فرماندهان تروریستها از جمله داعش برای مدتزمان طولانی بوده تا به این وسیله به محور مقاومت حمله و زمینه لازم را برای ایجاد ناامنی در ایران، عراق و سوریه در میانمدت و بلندمدت و همچنین جلوگیری از فروپاشی رژیم صهیونیستی را فراهم کنند و سفرهای مقامات امریکایی و رژیم صهیونیستی با این منظور صورتگرفته است.