ارزیابی حمله رژیم صهیونیستی به ایران
رژیم اشغالگر قدس با حمله به برخی به مناطقی در تهران، خوزستان و ایلام مدعی شد که این حملات در سه موج رخ داده و سایتهای نظامی کشورمان را هدف قرار داده است. به اذعان بسیاری از مسئولان و کارشناسان عبری- غربی، این اقدام در مقابل عملیات وعده صادق ۲ از سوی جمهوری اسلامی ایران به سرزمینهای اشغالی بسیار محدود و ضعیف بود. در ارزیابی این حمله، ذکر نکات ذیل حائز اهمیت است.
۱- گرچه از دید مردم و خیلی از رسانه ها، این حمله خیلی ضعیف به نظر آمد، اما در واقع حمله ضعیف نبود، بلکه سامانههای پدافندی ایران قوی بود و توانست تجاوز رژیم را خنثی کند. رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خانوادههای شهدای امنیت فرمودند: «شرارت رژیم صهیونیستی نه باید بزرگنمایی شود و نه کوچکانگاری. باید خطای محاسباتی رژیم صهیونیستی به هم بخورد. باید قدرت و اراده و ابتکار ملت ایران و جوانان کشور را به آنان فهماند.»
۲- حمله محدود رژیم با حجمی به مراتب کمتر از عملیات وعده صادق ۲، نشان داد رژیم واقعیت توان ایران را پذیرفته و برخلاف برخی تحلیلها به دنبال درگیری گسترده با ایران نیست، عرف پاسخ نظامی برای بازدارندگی ایجاب میکرد پاسخ رژیم سنگینتر از عملیات وعده صادق یا حداقل برابر با آن باشد. قبل از اجرای عملیات اخیر اسرائیل علیه ایران، شاهد تبلیغات گسترده رسانهای و البته موضع گیریهای صریح مقامهای ارشد صهیونیست مبنی بر یک حمله دقیق و کشنده علیه کشورمان بودیم. با این حال، آنجه در میدان عمل رخ داد، بیش از آنکه قدرت اسرائیل را به رخ بکشد، این واقعیت را مورد اشاره قرار داد که صهیونیستها در مواجهه با ایران بیش از همه بر قدرت رسانههای خود اتکا دارند و امید چندانی به توانمندیهای نظامیشان ندارند.
۳- با توجه به عملکرد مناسب سامانه پدافندی و ضربه محدود این رژیم، اما مطالبه مشخص کردن حجم واقعی خسارات حمله دشمن، بازی در زمین رسانهای دشمن است. آیا رژیم هیچ صحبتی از خسارات عملیات وعده صادق ۲ تا کنون کرده است؟ دشمن با به دست آوردن برآورد خسارات به دنبال یافتن نقاط ضعف خود و پدافند ماست. خسارات به مراکز نظامی عمدتاً تخلیه شده نباید در اذهان بزرگ یا مبهم جلوه داده شود.
۴- نگاه جمهوری اسلامی به رژیم نامشروع صهیونیستی مخالفت موجودیتی و محو رژیم صهیونیستی از صفحه روزگار است؛ لذا تمرکز گروههای مقاومت و جمهوری اسلامی ایران به دفع جنایات رژیم صهیونیستی و خنثی کردن توطئههای غرب تا رسیدن به نابودی رژیم صهیونیستی است.
۵- درخصوص پاسخ به حمله رژیم صهیونیستی نیز باید گفت که مطالبه واکنش باید با بر اساس واقعیتهای میدانی و متناسب با دستورات و تصمیمات مسئولان مربوطه باشد و باید به آنها اعتماد کرد. در این راستا رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار خانوادههای شهدای امنیت فرمودند: «کیفیت فهماندن قدرت و اراده ملت ایران به رژیم صهیونیستی را باید مسئولان تشخیص دهند و آنچه را که صلاح این ملت و کشور است انجام گیرد.»
آخرین تحولات نظامی در منطقه
درگیریها میان رژیم صهیونیستی و حزب الله لبنان در جنوب لبنان همچنان ادامه دارد. نبرد زمینی بین رزمندگان حزب الله و ارتش رژیم صهیونیستی در جبهه جنوب لبنان- شمال فلسطین اشغالی در پنج محور از مزارع شبعا تا ساحل دریای مدیترانه جریان دارد. صهیونیستها برای پیشروی در محور طیبه- مرکبا و نفوذ به شهرکهای عیترون و عیتا الشعب حملات همه جانبه و سنگینی را آغاز کردهاند. رزمندگان حزب الله پس از نبردهای سنگین در
پنج محور: الناقوره تا مروحین با لشکر ۱۴۶، رامیه تا شرق عیترون با لشکر ۳۶، جنوب بلیدا تا شمال حولا با لشکر ۹۱، جنوب مرکبا تا الغجر با لشکر ۹۸ و الغجر تا مزارع شبعا با لشکر ۲۱۰ ارتش رژیم صهیونیستی در حال مقابله هستند. نیروی موشکی و هوایی حزب الله همچنان به هدف قرار دادن مراکز و پادگانهای نظامی در امتداد مرز لبنان و فلسطین و مناطق اشغالی در شمال فلسطین اشغالی ادامه میدهند و حجم حملات به شهرهای تل آویو، حیفا، طبریه و صفد افزایش یافته است. واحدهای پدافند هوایی حزب الله نیز با بکارگیری تسلیحات ضدهوایی ایرانی مقابله با پرواز جنگندهها و پهپادهای شناسایی و تهاجمی اسرائیلی را افزایش داده و شمار پهپادهای سرنگون شده اسرائیلی را به ۱۱مورد افزایش داده اند.
صهیونیستها از آغاز عملیات زمینی تاکنون بخش زیادی از روستاهای محیبیب، بلیدا، رامیه، کفرکلا، العدیسه، یارون و… را تخریب کردهاند، اما در این مناطق نیرو و تجهیزات مستقر نکردهاند. در واقع سیطره و تصرف این مناطق به دلایل متعددی از جمله برتری حزب الله در رزم زمینی، هدف ارتش اسرائیل نیست و تخریب از طریق بمب گذاری و یا حملات سنگین هوایی در دستور کار قرار دارد تا باصطلاح کمربند امنیتی در مرزها ایجاد شود و تهدیدات حزب الله از شهرکهای اشغالی و پایگاههای مرزی رژیم دور شود.
مقاومت اسلامی لبنان اعلام کرد دشمن صهیونیستی تاکنون در درگیریهای جنوب لبنان، دستکم ۷۰ کشته و بیش از ۶۰۰ مجروح داشته است. همچنین تاکنون دستکم ۲۸ دستگاه تانک مرکاوا،
۴ دستگاه بولدوزر نظامی، یک دستگاه خودروی زرهی،
۳ فروند پهپاد هرمس ۴۵۰ و یک فروند پهپاد هرمس ۹۰۰ توسط رزمندگان حزب الله منهدم شده است.
در غزه نیز طی دوره اخیر، مقاومت شدت درگیریهای خود را در جبالیا حفظ کرده است. مقاومت فلسطین در این دوره، موفق به هدف قرار دادن دستکم ۴ بلدوزر نظامی، ۴ تانک مرکاوا، ۴ نفربر و
۲ خودروی نظامی صهیونیستها شد و ۴ مقر و محل تجمع اشغالگران شامل پایگاه فرماندهی و کنترل نظامیان صهیونیست در محور نتساریم و مقر عملیات نظامی رژیم در جبالیا نیز مورد هدف قرار گرفت.
در طرف مقابل نیز حملات هوایی رژیم بر مناطق مختلف نوار غزه کمابیش ادامه دارد، اما تمرکز بمبارانها و درگیریها در شمال خصوصاً منطقه جبالیا و تا حدودی بیت لاهیا است. درگیری زمینی میان مقاومت فلسطینی و رژیم در منطقه الفالوجا در جبالیا از حدود دو هفته پیش ادامه دارد. رژیم صهیونیستی با اجرای همزمان طرح ژنرالها مبنی بر محاصره و گرسنگی دادن به ساکنان مناطق شمالی نوار غزه و دستگیری عناصر مقاومت در این مناطق، سعی در از بین بردن توانمندیهای مقاومت فلسطینی در این مناطق دارد و بهرغم برخی مخالفتها، رژیم همچنان به دنبال ایجاد منطقه حائل در شمال نوار غزه و جدا کردن آن از سایر مناطق نوار غزه است. در همین راستا رویکرد دیگری در رژیم که بیشتر از سوی جنبشهای تندوری مذهبی دنبال میشود درصدد اقناع مقامات رژیم برای ساخت شهرکهایی در نوار غزه است.
گزارههای تحلیلی رسانهای
۱. شبکه ۱۲ رژیم صهیونیستی: "در یک نظرسنجی به عمل آمده توسط موسسه Mindpool در فلسطین اشغالی، ۷۰ درصد ساکنان شمال فلسطین اشغالی با توجه به شرایط موجود حاضر به بازگشت به منازل خود نیستند. بسیاری از سوال شوندگان اذعان داشتند که امنیت شغلی و تحصیلی از بین رفته و این موضوع ملی میتواند تأثیرات مخربی را در آینده بر روی اقتصاد رژیم صهیونیستی بگذارد. لازم به ذکر است که از این جمعیت، ۱۵ هزار نفر در هتلهای مختلف فلسطین اشغالی زندگی میکنند و از نحوه زندگی سایر آوارگان، اطلاعات دقیقی وجود ندارد. در عدم بازگشت به منازل، سهم منطقه کریات شمونه از سایر مناطق (به دلیل حجم بالای خسارت ها) بیشتر است. "
۲. شبکه ۱۴ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد، "گالانت، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی در پیام خود به نتانیاهو اعلام کرد، شرایطی که ما در آن قدم بر میداریم، بدون هیچ قطب نما و هدف واضحی است، بدون آنکه ما اهداف جنگ را به روز رسانی کرده باشیم به این راه ادامه میدهیم و این امر به اداره جنگ ضربه وارد میکند. نتانیاهو هم در پاسخ، سخنان گالانت را کاملاً تعجب آور توصیف و ادعا کرد که فقط یک قطب نما برای این جنگ وجود دارد و آن اهداف جنگی است که کابینه آن را اعلام کرده است. " این گزارش بیانگر آن است که اختلافات کابینه جنگی رژیم صهیونیستی به ویژه درخصوص اهداف جنگی و ادامه جنگ در حال گسترش است و ادامه تصمیمات نتانیاهو برای حفظ حیات سیاسی خود میتواند در نهایت به نابودی رژیم صهیونیستی بینجامد. "