واکنش قاطع ایران به اظهارات وزیر خارجه ترکیه
به گزارش تسنیم، اسماعیل بقائی سخنگوی وزارت خارجه در واکنش به اظهارات وزیر خارجه ترکیه گفت: ندیدن دستهای آشکار و پنهان آمریکا و اسرائیل در تحولات منطقه اشتباه بزرگی است. روشن است که به تعبیر وزیر امور خارجه ترکیه «منطقه باید از فرهنگ سلطهجویی یک کشور بر دیگران رها شود؛ نه عربها، نه ترکها، نه کردها و نه ایرانیها؛ هیچیک نباید به دنبال تسلط بر دیگری، ایجاد مزاحمت یا تهدید باشند.»، اما اسرائیل چطور؟ در عرض چند روز پس از سقوط دمشق توسط نیروهای مورد حمایت ترکیه، اسرائیل حملات بسیار گستردهای علیه تأسیسات و زیرساختهای نظامی و دفاعی سوریه، و حتی مراکز علمی و تحقیقاتی آن کشور، انجام داد و بیش از نود درصد آنها را نابود کرد. این است دستاوردهای یک سیاست غلط برای مردم سوریه، فلسطین و کل منطقه. ما اولین کشوری بودیم که با کودتا علیه دولت ترکیه مخالفت و با آن مقابله کردیم. ما از جمله اولین کشورهایی بودیم که از کنار گذاشتن سلاح توسط پ. ک. ک استقبال کردیم و آن را گامی مهم در جهت تقویت امنیت در کشور همسایه خود ترکیه دانستیم. ما در مواضع اصولی خود ثابتقدم هستیم و هر روز از سیاستی به سیاستی دیگر تغییر موضع نمیدهیم.
پی نوشت: هاکان فیدان وزیر خارجه ترکیه در گفتوگو با الجزیره با طرح ادعاهای واهی علیه جمهوری اسلامی ایران به زعم خود سیاست منطقهای ایران را اشتباه خواند و مدعی شد که ممکن است این سیاست گاهی پیروزیهایی به همراه داشته باشد، اما در بلند مدت هزینههای سنگینی را به ایران و منطقه تحمیل میکند.
رویترز و ماموریت جنگ شناختی علیه ایران!
به گزارش مشرق، کانال تلگرامی ژئوپلیتیک رسانه نوشت: بر اساس افشاگری ایلانماسک، مصاحبههای رویترز با مقامات کشورها، از طریق دریافت بودجه از وزارت دفاع آمریکا برای مهندسی افکار عمومی و در چارچوب «عملیات فریب اجتماعی» بوده است! یعنی این رسانه، در مصاحبههایش با مقامات و افرادِ صاحب نفوذ، به دنبال القای روایتهای مطلوبِ آمریکا و ایجاد شکاف در درون حاکمیتها بوده است! این افشاگری، مهر تأییدی است بر اینکه این رسانه نه بهدنبال کشف حقیقت و تعاملات حرفهای خبری، بلکه اجرای پروژههای امنیتی را زیر نظر وزارت دفاع آمریکا دنبال کرده است؟! بنابراین مصاحبههای این خبرگزاری بخشی از پازل جنگ شناختیِ تمامعیار علیه افکار عمومیِ ایران نیز بوده است! این خبرگزاری در مصاحبههایش با ظریف، بهویژه در چهار سال دوم وزارتش در دولت حسن روحانی، دائماً در حال هدایت گفتوگو به سمتی است که دیپلماسی ایران را ضعیف و وابسته نشان دهد. تأکید بر «مذاکرهپذیری» ایران، القای اختلاف میان نهادهای حاکمیتی، و نشان دادن ظریف بهعنوان چهرهای بیاختیار در سیاست خارجی، دقیقاً در راستای همان راهبرد «مهندسی اجتماعی» است که حالا منابع رسمی آمریکا به آن اعتراف و افشاگری میکنند؟!
آسیب ناتمام مکتب روحانی برای اقتصاد ایران
محمود واعظی، از مقامات ارشد دولت روحانی در بخشی از یک مصاحبه با خبرگزاری ایسنا گفته است: بهبود وضعیت اقتصادی کشور نیازمند جذب سرمایه داخلی و خارجی و استفاده از فناوریهای پیشرفته برای افزایش تولید جهت تامین نیازمندیهای داخلی و صادرات است. جذب سرمایه و تولید موتور پیشران توسعه بوده و برای عبور از چالشهای فعلی توجه به این عناصر غیر قابل اجتناب است. تحریمهای ظالمانه و سد FATF دو موضوع خیلی مهم در نابسامانی اقتصاد امروز کشور است و نمیشود به سادگی از آن عبور کرد؛ لذا معتقدم اولویت یک ما باید اهتمام مجدانه در حل و فصل این دو مانع بزرگ باشد.
روزنامه شرق: پروژه وفاق پزشکیان شکست خورده
روزنامه شرق دولت پزشکیان را شکست خورده خوانده و مینویسد: دولت چهاردهم دولتی «تنهاست»، شاید تنهاترین دولت پس از انقلاب؛ «دولتی تنها» که اگر بر تنهاییاش غلبه نکند، ادامه مسیر چهارساله برای آن بعید به نظر میرسد. در این وضعیت باید تفرقه و پراکندگی قدرت در نظام حکمرانی کاهش و در قالب پروژه «وفاق» در قوه مجریه تجمیع و به هماهنگی و همکاری تبدیل شود و همزمان با آن، بخشی از قدرت فراهمآمده از این مسیر، به جامعه منتقل و از شکاف دولت با مردم کاسته شود که در سالهای اخیر بر شدت آن افزوده شده است. دولتی که نه قدرت در آن، چنان پخش است که به ناکارآمدی بینجامد و نه آنچنان متصلب که ساختاری استبدادی را مستقر کند. راهحل مسعود این است!
واکنش رسانههای اصلاحات به استیضاح همتی
- روزنامه هممیهن: افزایش فشارها و تورم در کشور باعث شده که هر روز شاهد گرانی و نوسان منفی اقتصادی در کشور باشیم و در بین فعالان اقتصادی هر یک مسئولی را مقصر شرایط میدانند. مشکلات ایجادشده در کشور را میتوان ناشی از سیاستهای داخلی و در ادامه از تحریمها دانست. از سالهای دور همواره برخی سیاستها در حوزه اقتصادی کشور مورد مناقشه بوده است و در اغلب دورهها موضوع استیضاح وزرا مطرح میشود تا شاید سیاستهای اقتصادی و سیاسی کشور ترمیم یابد؛ اما این استیضاحها هیچگاه به نتیجه نرسیده و نتیجه آن شرایط اقتصادی حال حاضر کشور است.
- روزنامه اعتماد: پذیرش درخواست استیضاح وزیر اقتصاد ازسوی هیاترئیسه مجلس در شرایط کنونی که هنوز دولت در ابتدای کار است کمی دور از ذهن است. بخشی از مجلس بهرغم همه فشارهایی که در این مدت به دلیل اسب زین شده بر دولت و ملت وارد شده، ظاهراً به دنبال نوعی تسویهحساب سیاسی هستند تا رفع دغدغهها و مشکلات مردم. ظاهراً نگاهی که از سوی برخی نمایندگان درخواستکننده استیضاح برای به چالش کشیدن دولت جریان پیدا کرده، موید جبران شکست انتخاباتی است.